keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Saunatonttu Kosti



Jos luulitte, etteivät arvonsa tuntevat kissat sauno, olette erehtyneet pahan kerran. Tuo emäntä minut saunalta siirsi jo useaan kertaan muille maille. Oli sitä mieltä, etten kuulemma voi saunoa ja pöh - sanon minä. Sitten ne ryökäleet minut häädettyään painelivat itse sinne saunan lämpöön vaan ei minua niin vain tyrmätä. Tulin ulkokautta kivijalkaa pitkin ikkunan taakse kiiluvine silmineni tilannetta seuraamaan enkä lainkaan ymmärrä miksi vielä pelästyivät. Minullahan on niin kauniisti vihreinä pimeässä hohtavat simmut.

Että sellainen höpsö katti, on tänään saanut pakit myös Valtsu Vallattomaltakin (siis viisipiikkistä nenuun, kun liian liki yritti). Valtsulla taisi olla hiukan huono päivä sillä myös Anni sai maistaa samaista nopeasti viuhahtavaa tassua. Vielä kun ei kerrasta uskonut niin pyörähti ympäri ja sai vielä samaiset piikit peppuunsakin. Auts ja voih, koiraparka. Hömelö, kun ei ymmärrä pitää hajurakoa kissaherroihin vaan rynnistää kuin norsu lasikauppaan ja seuraus on sitten tuo.

Mutta - lämpöistä syysviikkoa toivotan ja painun saunan raikkaana ja sydämen pompotus jo rauhoittuneena nukkumaan.


perjantai 25. syyskuuta 2009

Elämän auvoa






Eilinen ilta meni jälleen totutusti heppailemassa. Neiti Nökö on höpsähtänyt heppoihin, toinen vuosi jo käynnissä. Tänä syksynä myös aloitettiin uudella tallilla entisen lopetettua toimintansa. Nämä hauskannäköiset tapaukset ovat vuonohevosia, harja ja häntä upean kaksivärinen ja alimman kuvan pieni tammavarsa taisi viedä sydämeni vaikken hevosista ole koskaan ollutkaan innostunut. En koskaan pikkutyttönä ratsastanut eikä edelleenkään mieli pala siihen, mutta neiti senkin edestä sitten.

Neiti sitten, huone taitaa olla tapetoitu hevosten kuvilla ja kaikki niihin liittyvä kolutaan pohjamutia myöden läpi. Saa nähdä kuinka kauan jaksaa olla sydämensä noille menettänyt. Tyytyväinen olen, että on löytänyt itselleen mieleisen harrastuksen.

Minä olen potenut jotakin outoa flunssaa, en usko sen olevan mitään nasutautia kuitenkaan. Yskä vain harmittaa, kun on hankala jo olla tuon köhimisen kanssa. Jospa tänään tekisi kuuman rommitotin ja antaisi huutia tautipöpölle pötkähtämällä vielä saunan lauteille.

Eikä varmaankaan haittaisi vaikka tikuttaisi jonkin kerroksen vaihteeksi taas.

keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Baktus


Niin, ihan yllättäen minäkin teen jotakin samaan aikaan kuin kaikki muutkin. Tämä syksy on ollut niin kiireinen ja kaikenlaisia vanhempainiltoja, infotilaisuuksia ym. on ollut enemmän kuin laki sallii. Niinpä olen tarvinnut aivottoman neuleen niitä kaikkia pikku hetkiä varten, jolloin olen muutaman silmukan ennättänyt neulaista. Baktus on juuri sellainen mukavan kokoinen pikkutyö, joka kulkee mukana paikkaan kuin paikkaan. Kuvausassistenttinani toimi Kuopus Kepponen, varsin vastentahtoisesti vieläpä! En käsitä, pääsee mallin hommiin ja napisee, outo hemmo. Lankana käytin Colinetten Jitterbugia, noin 2/3-vyyhtiä kului. Väri on Wasabi Squeeze ja ryökäle päästi väriä neuloessa, muttei jostain syystä enää huuhtelussa, toivottavasti ei myöskään käytössä.

Kotona paikat huutelee: auta minua vaan ei ole nyt aika riittänyt. Jospa loppuviikkoa kohden. Onneksi sentään pyykkikonetta ennättää aina joskus pyöräyttää. Mutta nyt on pakko lähteä unten maita kohden, nautitaan kirpeän pehmoisesta syyssäästä!

Jatkaa tikutustaan taas..

lauantai 19. syyskuuta 2009

Terveisiä Tallinnasta!


Takana vapaapäivä Tallinnassa. Heti perjantaiaamuna aikaisin starttasimme ystävän kanssa matkaan. Onneksi olimme viisaita ja otimme risteilyn kaikilla herkuilla. Oli ihan parasta kömpiä hyttiin väsyneiden jalkojen kera ja välttyä kaikelta siltä ruuhkalta muualla laivassa. Eikä ollenkaan pahasta ollut kunnon brunssiaamiainen mennessä ja päivällisbuffet tullessa. Jopa niin tuli syötyä, että ilmapalloa muistutti olo lopulta Suomen päähän palatessa.

Ilma oli lähes koko päivän aurinkoinen ja lämmin, vain pieni kuuro tupsahti niskaan iltapäivällä. Vain pieni spurtti tuli tehtyä Liann Lõngadiin ja sieltä nuo kuvan ostokseni ovat. Kuten voi huomata, olin hyvin maltillinen lankojen suhteen, mutta puikkoja sitten tulikin hamstrattua hiukan useammat, näitä on ollut hankala löytää Suomesta, Mariannelta Saksasta olen aiemmat vastaavat puikkoni tilannut. Tosin kahdet oikeanpuoleiset menevät ystävälle, jos vain kelpaavat. Lanka oli pehmeistäkin pehmeintä 30% angoraa ja 70% merinovillaa. Huivi syksyksi tai talveksi, pehmoista tuntua kaulan ympärille. Muutama muukin juttu kyllä mukaan tarttui, mutta niitä olen ajatellut merkkipäivän lahjomisiin, joten pysykööt vielä esittelemättä.

Tuli kyllä todella irrottauduttua arjesta, on naurettu ja höpötetty riittämiin ja muutamat helpottavat itkutkin päästetty ilmoille. Näitä tarvitaan aina arjen puhinoitten lomaan, taas jaksaa mennä tohistaa vähän aikaa.

Tikuttamaan taas, kun pystyy.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

SNY


Klassinen juttu, viikko on ollut aika tavalla kaamea, monellakin tavalla ja tänään tulin puhkipoikkiolotilassa kotiin ja mikä odottikaan postilaatikossa: Sny:ltäni ensimmäinen paketti. Suuri kiitos sinulle päiväni piristämisestä! Sisältönä olivat nuo pehmoiset Regian sukkalangat, selvästikin pojille uudet sukat syksyksi, klassinen kortti, muumi-avaimenperä ja herkullisia Malacon salmiakkeja, maistettu on jo ja olivat maukkaita. Olenkin tosiaan suuri salmiakin ystävä, en niinkään muiden karkkien tai namien. Nämä olivat nami nami ja slurps!

Tänään on taas istuttu vanhempainillassa, Kuopus Kepposen sellaisessa. Kerrankin tiivistettyä tekstiä ja infoa ja asiallista keskustelua vanhempienkin taholta.

Neulomuksia ei nyt taas oikein synny, kahdesta syystä. Aika on tosi kortilla ja reuma taas kiukkuilee, oikea kämmen on kipeästi turvonnut ja jänne kireänä tulehduksesta, joten odotellen aikaa parempaa...

Nyt taidan poistua takavasempaan ja höyhensaarten suuntaan, viikko on jo paremmalla puoliskolla.

Sytytellään kynttilöitä ja nautitaan hämyisistä syysilloista.


lauantai 12. syyskuuta 2009

Taivas kattona

Sellainen tunne tuli tuossa alkuillasta tuolla mailla kulkiessa. Näin loppukesän edetessä kohti syksyä huomaa todella luonnon kypsyneen täyteen mittaansa. Puut ja maasto ovat vehreydessään vertaansa vailla. Tänä vuonna ovat saaneet lämpöä ja kosteuttakin sen minkä ovat halunneet, ehkä ylikin.

Käsitöitä ei ole esitellä sillä olen keskittynyt talon raivaukseen, pikku hiljaa nurkka kerrallaan tyhjenee ja hyvä niin. Tällä tavaramäärällä täyttäisi pari muutakin taloa ihan helposti.

Talo on ollut myös epätavallisen hiljainen sillä Esikko on tukitädillään ja Neiti Nökö ystävänsä luona viikonloppua viettämässä vain Kuopus Kepponen on surruutellut uudella motocross-pyörällään (pienellä sellaisella) pitkin pihaa ja peltoa. Oli hupaisa näky, kun pihakarsinan kolme hiehoa katsoivat kuin nakutettuna vuorotellen kumpaankin suuntaan sällin ajaessa aina ohi. Anni-parkakin räyhäsi kuin heikkopäinen sillä ei tunnistanut outoa kypäräpäistä hemmoa, joka pihaamme terrorisoi. Isän ja pojan yhteinen juttu tämä, en puutu tähän lainkaan, kunhan ikkunasta katselin ja hymyilin. Sovittu on, että turvallisuus ennen kaikkea ja oikea välineistö.

Ensi viikko onkin sitten työntäyteinen ja perjantaina suunnistan ystävä-kullan kanssa Tallinnaan.

Sitä odotellessa, jatkan tikuttelua.


keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Syksyn sävelet


Tällainen mukava yllätys minua tänään odotti postilaatikossa. Ilahdutit kovasti mieltäni salainen ystäväni. Kortin hemmo muistuttaa kovasti minua. Havaitsin myös, että kovin on jo syksyistä ulkona, tämä päivä tosin teki poikkeuksen lämmöllään.

Syksyn kiireiset tohinat ovat jo alkaneet, lasten kouluilta tupsahtelee vanhempainiltakutsuja ja kaikin tavoin muutenkin tuntuu, ettei vuorokaudessa ole riittävästi tunteja.

Käsitöissä on työn alla muutama tilaustyö enkä niitä vilauttele ennen kuin saan ne vastaanottajilleen. Ennen kuin huomaakaan, pohditaan taas hirmu kiireellä joululahjoja.. minne kaikki aika oikein katoaa.

Ai niin, Kosti the Suuri Saalistaja haluaa ylpistellen kertoa metsästäneensä eilen suuren rotan. Saikin kyllä ansaitusti runsaat kehut reippaista otteistaan, noitahan maalla riittää ja hyvä olisikin, että saalistaisivat mahdollisimman monta pois nurkista pyörimästä.

Tikutustaan jatkaa..