maanantai 27. helmikuuta 2012

Belladonnalle koti?


Hei, olen Belladonna. Olen 100% merinoa ja 100g/310m uhkeaa väri-iloittelua. Tupsahdin esiin tuolta varaston perukoilta. Olin sinne yrittänyt huolella piiloutua vaan eipä auttanut, löysi ryökäleen emäntä siltikin minut.

Emäntäni mielestä saatan olla kakkosluokkainen vyyhti eli liian harvaan huuhdeltu, solmun sisältävä tai jotain sen kaltaista, mutta löytäisinkö silti uuden kodin? Ehdotinkin siis emännälle, että heitä minut yllätysarvonnan palkinnoksi, niin heitän nyytin olalleni ja muutan arvostavampaan kotiin.

Joten siis: toteutetaanpa Belladonnan toive ja julistetaan arvonta pystyyn.

Osallistua voit 4.3.2012 asti. Ihan mielenkiinnosta voisit vielä kertoa, mitä Belladonnasta tekisit.

Iloista aurinkoista talvipäivää ja onnea arvontaan!

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Luminen keskiviikko

Tänään kaiken lumen keskellä sompaillessa on taas tullut huokailtua enemmän ja vähemmän. Kaipaisin kanssa-autoilijoilta hiukan tilannetajua tuonne liikenteeseen. En voi mitenkään ymmärtää, että ajetaan sankassa lumisateessa takapuskurissa kiinni vaikka näkyvyys on minimaalinen ja liukkauskin melkoista. Tähän voin vielä todeta, etten aja alinopeutta kuin äärimmäisessä tilanteessa ja nytkään en niin tehnyt. Minulla ei ole niin kiire päästä hengestäni kuin muutamalla tänään näkemälläni autoilijalla. Grrh - sainpas puhistua!

Mutta se niistä nelipyöräisistä. Mieltä piristävät ehdottomasti pehmoiset lankapallerot ja vielä pehmoisemmat karvakorvat


sinne hän katsoo, pihalle lumisateen keskelle


Leppoisaa iltaa teille kaikille ja ajelkaahan turvallisesti.


tiistai 21. helmikuuta 2012

Sukat syvästä etelästä

Pitkästä aikaa jotakin valmistunuttakin. Piirtäkää rasti sen kunniaksi seinään, hih!

Saanko esitellä: 

Sukat syvästä etelästä


lanka itsevärjättyä


ja kantapää jälleen sitä tuttua huttua eli tiimalasi


ja ihan yhtä tylsään tapaan tikuteltiin kärkikin eli silmukoimalla kolmella puikolla


Syvän etelän sukat

Silmukoita ja puikot: 64s./2,5mm KnitPro Cubics
Lanka: Itsevärjättyä Nallea väri Syvä etelä
Kenelle: Neiti Nökölle, koko n. 39,5
Fiilis: Oi jospa saisin matkustaa - sinne etelään syvään...

Pakko myös vilauttaa erästä suorastaan pelottavan näköistä tapausta


Nämä viiksipilkut vievät minut hurmioon, hepulla ei taida olla muuta ruusunpunaista kuin nenu ja kieli. Anturatkin ovat mustanruskeat. Eilen illalla Kusti makaili Empun tuolin alla seljällään ja pelehti minkä kerkesi. Yritti ihan selvästi leikkiä vanhemman kollipojan kanssa. Emppu ei oikein tiennyt minkä tehdä kun tyyppi vain liehakoi vaikka itse yritti häijyä esittää minkä kerkesi. Taitaa olla Empun häijy-auktoriteetti olla mennyttä?

ja nyt vyyhtiimään värjäyksiä, nams vielä sillekin:) 

Lämpöiset kiitokset myös Villavaaran Merville mukavasta tunnustuksesta. Vastailin ihan vasta tuolla alempana tähän, joten lukaiskaahan sieltä vastauksiani. Oikein leppoisaa tiistaita kaikille!

perjantai 17. helmikuuta 2012

Rennosti perjantaita

Hurjan kiirerupeaman jälkeen täällä otetaan rennosti;


Kosti unessa neulojan pöydällä ja neuloja haahuilee ympäriinsä yöpaidassaan. Nyt on hyvä pitää ylityötunteja pois ja nauttia ei minkään tekemisestä. Otetaan katzeista mallia ja ollaan kuin ei oltaisiinkaan.

Mukavaa perjantaita teille kaikille! Minä en toivotellut kenellekään ystävänpäivää koska uskon siihen, että ystävänpäivä on joka päivä eikä vain yhtenä päivänä vuodessa:)


sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hölläillään..

Kiire kiire ja tohina vaikka millä mitalla! Milläs sitä sitten katkaistaan ja helpotetaan parhaiten? Siis mainoksen ja kuopuksen sanoin - hölläillään.

Kukin omilla tavoillaan toki, mutta minä usein nappaan pahimmankin kiireen keskellä sen kutimen hetkeksi käpälään, edes kerros tai kaksi sukkaa. Eilen illalla otin väripatani ja dippasin siellä kolme merinosukkisvyyhtiä. Heti helpotti pahin stressi. Kyllä väreillä sitten onkin laukaiseva ja rentouttava vaikutus!

Saanko esitellä Serenadi rakkaalleni, Kimalaisen lento ja Lumikki


Nyt sitten sen kutimen vuoro loppuillaksi ja työt syrjään lopuksi päivää. Ehtiihän niitä sitten huomennakin.

Mukavaa sunnuntaita teille kaikille!

lauantai 11. helmikuuta 2012

Duraceliksi muuttunut

Viimeisen reilun viikon olen tuntenut itseni Duracell-pupuksi. Olen paiskinut ylitöitä kaiket illat myöhään yöhön ja vielä ensi viikon alun saa jatkaa, jotta akuutti kiiretilanne töissä laukeaa. Jotta kaikenlaiset neulomukset ja dippailut on lähes kokonaan saanut unohtaa.

Mutta eilen olin liikkeellä tuolla Vihdin kirkonkylässä Käpykylässä ja siellähän on mukava pieni liike nimeltä Vihti-Soppi

Siellä on vihtiläisten kädentaitajien töitä ja pieni tarjonta neulelankoja ja koska mitään valmista ei ole esiteltäväksi, niin ehkäpä teen tunnustuksia tavarataivaan hankinnoistani:)


Kaunis ja reilunkokoinen pussukka Globelta

sisällä kaunis raitakangas


ja niitä lankoja sitten



Regian Hand-dye Effect sukkista ja Dropsin Delightia. Tiedän, että molemmat ovat keljuja neulottavia, mutta värit ovat niin vastustamattomat, että kokeilen taas.

Meillä kotona puhaltavat uudet tuulet monellakin tapaa sillä Miehekäs, joka on tätä maatalousbisnestä tässä koko ikänsä pyörittänyt, lähtee myös maaliskuussa vieraalle lisätöihin. Elämme jännittäviä aikoja, mutta maatalous ei näinä päivinä elätä yksinään, ainakaan ilman suuria lisäinvestointeja ja me emme ole niihin valmiita. Mutta sikäli onnekasta, että näinä aikoina ylipäätään löytää töitä. Olemme siis hyvin onnellisia tilanteesta.

Mukavaa viikonloppua kaikille, levätään ja mainoksen sanoin hölläillään!

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Talvella pelkääjän paikalla

Tänään suhailtiin tuolla Tervalammen kylän pikkuteillä Neiti Nököä yökyläreissulta hakemassa ja näin ihania maisemia sieltä löytyi näin pelkääjän paikalta katseltuna.


Lunta riittää ja puut ovat mitä kauneimmat.

Sylissähän minulla oli tietenkin rakas kässypussini ja sukkaahan sieltä tietenkin kaikkien yllätykseksi syntyy.


Tämä samainen tekele ja pussukkahan minulla oli jo Tallinnan reissullammekin 
mutta ei mitään uutta siinä, että olen hitaan nautiskeleva neuloja.

Emppu puolestaan edelleen kieltäytyy ulos menemästä, samoin kyllä muutkin kissamme. Kaiketi siellä vain on liian kylmää enkä nyt kyllä henno väkisin ketään uloskaan nostaa. Eiköhän ne kevään tuoksut viekoittele niin Empun kuin muutkin ulos seikkailemaan.


Sillä aikaa voi kissapoika keskittyä haaveilemaan keväästä ja nojailla neulojamamman työpöydällä verhon reunaan. Kuten huomaatte, on Emppu-herra elämänsä aikana ennättänyt ottaa matsin jos toisenkin, korvista sen kyllä näkee.

Olen myös saanut mitä kauneimman tunnustuksen Amukilta, lämpöisin kiitos siitä.


Haasteen saajan tulee jakaa se eteenpäin 4-5 blogille. Saamisen edellytyksenä on, ettei blogin lukijamäärä saa olla yli 200 henkilöä.

Minä olen tässä eteenpäin jakamisessa äärimmäisen huono, mutta yritetäänpä nyt tämän kerran.

Ensimmäisenä tahdon mainita Scaritsan villat 


Tämä on jo vanha blogi, mutta silti. Turha varmaan sukkafriikkinä edes mainitakaan miksi. Nautin suunnattomasti hänen pikkutarkasta raportoinnistaan ja tietysti niistä lukemattomista upeista sukistaan.

Toisena sitten Kesän lapsi

Tästä blogista löytyy monipuolisesti ja innovatiivisesti kaikkea mahdollista. Olisinpa itse yhtä monipuolinen.

Kolmantena Mammutin puikot


Mammutti on hurjan tuottelias ja myös monipuolinen neuloja. En ennätä kissaa sanoa ja aina on uusi käsityö valmistunut.

Neljäntenä Sukkasillaan


Tänne on aina niin mukava mennä vierailulle. Tunnelma on lempeän leppoisa ja töitä valmistuu myös ennakkoluulottomalla otteella lähes mistä tahansa.

Mahdottomia nämä tunnustus-tehtävät sillä olisin voinut luetella loputtomiin lisää, mutta olkoon nyt tällä kertaan tässä. Jatketaan siis kukin bloggaamista tahoillamme. Ettehän kukaan saajista pahastunut, tiedän että osa bloggaajista ei tahdo meemejä tai tunnustuksia, mutta nyt en niitä tarkistanut laisinkaan vaan röyhkeästi vain jaoin:)


lauantai 4. helmikuuta 2012

Villakoirat paratiisissa?

Meitä oli eilen kuusi "villakoiraa" eri puolilta Suomea Tallinnassa. Mitäpäs muutakaan kuin nuuskuttelemassa villoja ja muita ihanuuksia.

Pienten liikenneongelmien jälkeen kaikki selviytyivät satamaan ja sieltä suunnistimme pikaisesti laivaan aamupalalle. Masut täpötäyteen ruokaa, jotta jaksaa pakkasessa maissa rientää kaupasta toiseen.

Hauskaa oli, että saimme paljon huomiota ja kommentteja laivalla kanssamatkustajilta. Moni kävi ihmettelemässä ja kysymässä töistämme ja käsitöistä yleensä. Laivalla oli myös toinen hieman iäkkäämpien rouvien neulojajoukko reissussa ja puikothan ne sielläkin heiluivat:)

Me suunnistimme heti satamasta tilataksilla Karnaluksiin . Minä en sieltä kuvia ottanut, mutta Aarnilintu sen sijaan kyllä. Käykäähän sieltä katsomassa. Minun saaliini Karnaluksista on tässä:


Gedifran Riana Coloria, yhteensä 12 kerää ylisuureen lämpöiseen neuletakkiin.


Tummanvihreää Rowanin Silky Tweediä 10 vyyhtiä neuletunikaan.


Sitten pitkään haaveilemani bambuiset Addi Clickit, lisää Ponyn värillisiä hakaneuloja heijastimiin, uudet paremmat sakset.


Lisää bambuisia sukkapuikkoja, messingin värisiä karbiinihakoja kännypusseihin, pikkuiset käsityösakset ja vielä toinenkin nukkaleikkuri talouteen. Miehet ovat omineet edellisen, ryökäleet.

Karnaluksista tepsuttelimme käytännössä tien toiselle puolelle pikkuiseen Wool & Woollen-lankakauppaan. Kristiinan blogissa on sieltä kuten hurjan monesta muustakin Tallinnan käsityöliikkeestä infoa. Siellä on sitten herkulliset lankavalikoimat laadukkaita villalankoja. Paljon lankoja kartioilla, joilta toiveen mukaan kerivät kerille. Paljon Noron lankoja, Dropsin lankaa ja Shetlannin villaa, josta näytti olevan saatavilla ainakin tilauksesta huimasti värejä.

Minä sieltä ostin Noroa


Vasemmanpuoleinen kartio oli reilun 870g ja siis uutta Noron Shikiä. Luulin ostaessani 100% villaksi, mutta onkin koostumukseltaan silkkiä 35% mohairia 25% ja villaa 30%. 100g/300m tämä väri on numero 16, hiukan poltettua oranssia. 

Oikeanpuoleinen kartio puolestaan on Noro Flower Bediä väri numero 147/Bark, sitä oli noin 700g. Tämä myös silkki-, villa-, mohairsekoite 50g/180m.

Näistä tulee pitkiä tunikoita/neulemekkoja. Juu-u Lila, kyllä minä vielä ne neulon, hih!

Matkamme jatkui Abakhanin kangaskauppaan, josta en kyllä itse mitään tällä kertaa ostanut sekä Puu ja Putuka-puotiin. Sieltäkään en tällä kertaa mitään ostanut, mutta kipittäessämme vanhan kaupungin läpi kohti satamaa nappasin torimyyjältä kahdet ihanat tumput, joista tässä kuvia. 


Kissalapaset ovat neiti Nökölle, kahdet oikeanpuoleiset minulle itselleni. Nuo oikeanpuoleisimmat sekä hirvilapaset ostin Sadamarketista. Hirvilapasista en saanut kuvaa sillä ne ovat olleet Esikon tassuissa eilisillasta saakka.

Vielä satamaan tultuamme poikkesimme vironvilloja haalimaan. Minä olin koko matkan ihastellut Elinan ihanaa Revontulihuivia ja koska samaa väriä löytyi vielä sieltä niin ostin sen heti enempiä empimättä.

Sieltä tarttuivat mukaani myös Esikon hirvikuvioiset lapaset sekä yläpuolen kuvan oikeanpuoleisimmat tumput. Myös virolaisvillatakki oli napattava vilunokkaista blogistia lämmittämään.

Mutta kyllä olikin napakka viima Tallinnan puolella, emme pitkiä matkoja ulkona kävelleet ja silti olimme aivan       nenät, posket ja sormet jäässä satamaan saapuessamme hyvistä varustuksistamme huolimatta. Pienehkö vetolaukkuni aivan pursuili kaikista ostoksistani. Onneksi ihanat Maiju ja Lila minua jalosti auttoivat kantamuksissani, kiitokset teille vielä.

Lila vielä oli meille kaikille ihania silmukkamerkkejä ja suloiset huuhkaja-/pöllökorvikset tehnyt, kiitokset ja hali sinulle.

Kyllä olikin ihana ja naurun täyteinen reissu. Suurkiitokset loistavasta seurasta Lila, Aarnilintu, Siina, Kytsätär ja Maiju

Eikös oteta uusiksi toisenkin kerran?

Edit. Huimat 100 lukijaakin näyttää olevan täynnä. Tervetuloa matalaan majaani Norissa, Enya ja M.