perjantai 28. maaliskuuta 2014

Hullutuksia ja intohimoja

Joitakin kuukausia sitten, tarkemmin viime vuoden puolella höyrähdin kehräämiseen. En siinä vielä ole kovinkaan harjaantunut ja lähinnä pienesti värttinällä kehräilenkin. Suurin ongelma on ollut nykyinen ajanpuute. Kesällä helpottaa sen kiireen suhteen. Luonteeni on sellainen, että kun innostun jostakin intohimoisesti niin sen pariin on sitten päästävä kunnolla ja ajan kanssa ja sitähän täällä nyt ei tosiaan ole ollut. 

Mitäs siitä sitten seuraakaan?

No, tietenkin välineurheilua. Täytyyhän höperöllä olla pelit ja rensselit valmiina kunhan aika taas näilläkin nurkilla näyttäytyy. Ajattelinkin teille vilauttaa muutaman suosikkini värttinöistä. Niitä on ainakin viisi vielä lisääkin tuolla kätköissä ja kaivan nekin jossakin vaiheessa esiin kuvattavaksi. 

Jälleen kerran huomaan, että olen tosiaankin välineurheilija parhaasta päästä, hih!


Eli kuten huomata voi, minun juttuni ovat yläpainotteiset värttinä ja eivät ihan kevyimmät mahdolliset ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Jos lähdetään näitä tarkemmin katsomaan niin vasemmalta lukien siinä ovat:



Kaksi trindleä, toinen ebenpuuvarrella ja tuollaisilla erikseen kumiseen "kehrän" osaan kiinnitettävillä painoilla. Minulla tässä eebenpuisessa varressa on nyt kiinni nk. discopallot eli kokonaispaino tällä on 31.5g. Trindle on kiinni lankavyyhdissä, joten lanka alapuolella ei valitettavasti ole kehräämääni:)


Toisessa trindlessä taas on zebrawood-varsi ja tigers eye-painot. Yhteispano tällä kokoonpanolla taas n.16g.

Nämä kaksi olen tilannut Etsystä Trindleman -nimisestä kaupasta. Omalla kohdallani ainakin äärimmäisen sujuvaa ja vaikka valtameren takaa joutuukin tilaamaan ja paypalillä maksamaan niin ei ongelmaa ole ollut. Jos sattuisi jäämään tulliin niin uudistunut verkossa tullaaminenkaan ei ole ollut hankalaa ja sen jälkeen paketti taas matkaa kotipostiin.



Kolmas värttinä vasemmalta on myös Etsyn ihmemaailmasta. Myyjä on tiltawhorl myös tämä sujui täysin mutkitta. Myyjälle kannattaa laittaa info toimituksesta Suomeen niin saat ohjeet jatkotoimenpiteistä. Tämä painaa 33g ja pyörii aivan unelmanätisti. Suositan lämpimästi.



Viimeinen tästä satsista on IST Craftsin värttinä ja myös tämä pyörii todella kauniisti ja tasapainoisesti. Painoa en huomannut punnita enkä nyt valitettavasti muista tarkalleen, mutta tämä malli taisi olla jotakin 30-40g välillä. Toimitus toisinaan hieman kestää sillä näitähän tehdään käsityönä ja riippuen aina sen hetkisestä ruuhkasta, mutta palvelu siitä huolimatta upeaa ja tulleja ei tarvitse pelätä sillä toimitus briteistä takaa sen.

Höyrähdätkö sinä laillani uusista välineistä kädentaitoihin liittyen vai mennäänkö järkipelillä?

Minä painelen nyt takaisin sänkyyn lepäämään. Rintarankajumi minut yllätti tosissaan toissapäivänä ja nyt on lääkitykset sen mukaiset, että ei oikein ajatuskaan kunnolla kulje.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Revontulitus joululta!

Koska minä olen oikein huikean reipas bloggari, niin minähän toimin ajoissa, heh! Ei vaan, älkää menkö lankaan, tämä on saamani mieletön lahja viime joululta.

Minä tosiaan sain Lila-ystävän tekemänä tämän huikean Revontuli-huivin viime joulun paketista.


Hieman hankalat kuvausolosuhteet nyt kun joka puolella kuraista ja märkää, mutta Viivibiili ystävällisesti lupautui kuvausalustaksi. On hurjan suuri ja niin kaunis!


Näitä on Lilan taitavista valmistunut kymmeniä ja taas kymmeniä, taitaa satanen rikkoontua varmasti jossakin vaiheessa. Minun saldoni on pyöreä nolla toistaiseksi, mutta on onnea omistaa ystävä, joka tällaisen neuloo. Kiitos lämpöisin siis vielä kerran tästä.


Taitaa olla niin, että alimmassa kuvassa värit asettuvat parhaiten kohdilleen.

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä asettua viikonloppua viettämään. Ilon siemeniä itse kullekin.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Nenä oppikirjassa

Heissun kaikille!

Melkein kuten otsikko kertoo. Erikoisammattitutkintoni lähenee loppuaan ja tosiaan lähellä ovat enää neljä kappaletta näyttöjä ja niiden suunnitelmat sun muut kirjalliset hommat. Olenkin siis viettänyt kaiken mahdollisen liikenevän ajan nenä kiinni mapissa tai läppärissä. 



Tämä luonnollisesti vie aikaa täällä blogissa kirjoittelulta ja siitä pahoittelut teille lukijani. Enköhän kuitenkin ainakin silloin tällöin tännekin kuulumisia vilauta, mutta entistä hieman harvempaan tahtiin nyt ainakin tämän kevään ja sitten helpottaa, joten hetken se vain kestää.

Jännitystä elämässä on nyt myös hieman Helmi-neidinkin osalta. Helmihän siis täysin suunnitellusti kävi treffaamassa veljeni Pekka-hurmuria ja nyt onnistuneen treffailun jälkeen jännäämme tuloksia. Kaksi viikkoa vasta täynnä jännäilyä, joten vielä ei tuloksista ole tietoa.

Neiti itse on oma itsensä, ehkä hieman seurallisempi kuin tavallisesti ja jotenkin tuollainen pörröisempi, en tiedä.


Itse tarkkailun kohde ottaa hyvin lungisti. On tässäkin valloittanut minun sänkyni, jonka aamulla unohdin peittää päiväpeitteellä. Minä sitten illalla puhaltelen karvoja tyynystäni nukkumaan mennessäni, plääh!


Siinä se murunen tyypillisellä kerällään nukkuu


Ja tässä taitaa tuumia, että "Häivytkös siitä..." :)

Tiiviin opiskelun, normaalin perhe-elämän, palkkatyön ja jännäilyn ohessa saan siis vain tyytyä ihailemaan näitä lasin takaa. En ala ollenkaan.


No, olen itselleni luvannut, että pienet määrät neuloskelua eivät ole kiellettyjä jos vain näytöt etenevät suunnitellusti.

Ihanaa melkein keväistä viikkoa sinulle lukija-kulta.