torstai 29. toukokuuta 2014

Haikeaa

Monenlaista on Taigalla tapahtunut. Taigan pesue on muuttanut majansa kaupunkiin, mutta Taigalla sitä edelleen elellään. Mihinkäs sitä hyvää pesäkolon nimeä muuttamaan. Siis minä, Miehekäs, Neiti Nökö ja Kuopus Kepponen sekä tietysti Esikko siellä omillaan, mutta vierailevana tähtenä aina joka toinen viikonloppu. 

Yksi on kuitenkin meidän joukostamme poissa. Heti kohta muuttomme jälkeen meni Emppu-herra huonokuntoisemmaksi kuin aikoihin ja löysin muutamia patteja eri puolilta kehoakin. Vaikutti myös hieman kivuliaalta. Oli siis tehtävä surullinen päätös ja päästettävä urhea ukko taivaan kotiin eilen. Itkua on riittänyt ja riittää, mutta tiedän tämän olleen ainoa oikea päätös. Voimme myös olla iloisia, että poika sai elää pitkän ja energisen elämän touhuten kaikkea sitä mitä kissa voi toivoa. 

Elämän kiertokulkuahan on sitten se, että kohta täällä on kuitenkin syntymän ihmekin sillä Helmihän saa pentunsa tuossa kutakuinkin 6.-11.6. välillä. 

Neito alkaakin olla melkoisen muhkea jo


Hiukan jo alkaa tyttöstä väsyttämäänkin. Syö kuitenkin hyvin ja on ihan aktiivinen.

Pikku hiljaa varmaankin täytyy pesälaatikkoa ryhtyä kuntoon laittamaan ja hankkimaan korviketta ja tuttipulloja varalle jos sattuisimme avuksi ruokkimisessa joutumaan. Luotan kuitenkin siihen, että Helmi itse selviää oikein hyvin.

Omat opiskeluni toivottavasti saan päätökseen ennen juhannusta ja siitä sitten loman viettoon suoraan.

Huikeaa on huomata, että kesähän on jo tullut. Huh-mihin on kaikki aika huvennut. Olen tainnut olla turhankin kiireinen viime ajat. 

Dippilaarilla on vielä tämän päivän -2e ale! Käykäähän alea hyödyntämässä.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Helmi voi paksusti:)

Heissun täältä huopatossujen tehtaalta. Kiire jatkuu, mutta siinä ohessa myös Helmi-neito on kasvattanut masuaan. Katsokaas vaikka.


Neitonen alkaa olla aikamoinen pallomaha ja ruokakin maistuu niin, että kollipoijjaat ovat hätää kärsimässä omien annostensa kanssa, kun niillä yhtäkkiä vieraileekin topakka tuleva mamma.


Vauhti ei juurikaan ole vielä hiljentynyt ja hiukkasen hirvittää miten pienet siellä vauhdissa oikein selviävätkään. Ainakin voivat olla huonovointisia raukat.


Tässäkin sitä ruokakupilla odotellaan herkkuja tulevaksi. Mutta hyvä niin sillä neitomme on ollut äärimmäisen huono syömään ja nyt jos koskaan onkin hyvä syödä laadukkaasti ja säännöllisesti.

Kuinkahan suuri pallomahastamme oikein tuleekaan sillä vielä olisi jäljellä 2-3 viikkoa odotusta. Jännää nähdä myös pitääkö ultran arvio yhdestä pennusta kutinsa. Hiukan epäilen massun kokoa katsellessa. Vaan eipä auta muu kuin odotella. Niin jännää että.

Ihania hellepäiviä kaikille lukijoille, nautitaan kesästä täysin palkein.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Kevään merkit

Sieltä se kevät ja melkeinpä jo kesäkin tuli, mutta sitten viileni, hrr...

Minäpäs kuitenkin ehdin napsaista muutaman mukavan keväisen ja kesäisen kuvan ennen tätä synkkää säätilaa.


Kuvauspäivänä oli näin upean näköinen taivaankansi.


 Marjapensaat jo itseään myös virittelevät.



Samoin hedelmäpuut ja muut pensaat. En siis suinkaan ole luopunut toivosta, että säätila tästä vielä uudelleen lämpenee. Tuolloin kuvauspäivänä pihalla tutkiessani kuulin myös talon takaa mielenkiintoista rääkyvää ääntä ja kun sinne menin kurkkimaan niin tämän kaverin sieltä sitten löysin


Valitan epätarkkuutta, mutta piti olla nopea ja kuvattavani ei oikein minusta tuntunut välittävän. 

Tuossa pihapiirissä se on tepsutellut matkan päässä sen jälkeenkin. Onkohan rouva-fasaani jossakin lähistöllä kenties?

Muutoin tänne kuuluukin edelleen opiskelukiireitä, monenlaisia isoja ja pieniäkin asioita, jotka vaativat huomiota sekä myös Esikon asioiden hoitoa eli hieman täällä edelleen taitaa jatkua hiljaisuus. Älkää sen kuitenkaan antako häiritä, ei täältä eetteristä ole aikomus minnekään häipyä. Aika aikaansa kutakin, niinhän sitä sanotaan.

Ihanan valoisaa ja hyvänmielen täyttämää äitienpäivää sitä viettäville ja muutoinkin kaikille leppoisaa oloa.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Mum to be:)

Helmi-kulta on viimeisen viikon ollut hieman salaperäisen näköinen


 Syönyt tiheästi ja käynyt pissilläkin tiheästi. Nökön kanssa olemme katselleet, että olisi myös masusta jonkin verran pyöristynyt ja että juoksisi hassussa asennossa. Samoin nauku-juttelee paljon, mitä ei juurikaan normaalisti tee.


Niinpä kun neito ei täysin selviä merkkejä antanut niin varasinpa luottoeläinlääkärille ajan ja sinnepä sitten suhautimme näin vapaapäivän aamuna. Niin kauniisti antoi alamasun ajella koneella ja ultrata ja niinhän se tosiaan on, että tästä pikkuisesta tytöstä tulee kesäkuun alussa äitikisu. Tällä hetkellä siellä näkyi vain yksi pentu, mutta varmuus tuosta tullee vasta synnytyksen koittaessa. Lääkärin mukaan ovat näppäriä piiloutumaan kohdun "sarviin" pentuset, joten ei suostunut vannomaan yhtä pentua oikeaksi lukemaksi.

Eläinkaupan kautta hakemaan tulevalle mammalle tuhdimpaa penturuokaa ja sitten kotiin, jossa sitten yritämme kestää katsella vierestä kun tämä adhd vilistää entiseen malliin ympäriinsä. 


Pieni ja sirohan tämä neito on, mutta lääkärin mukaan ei huolta. Nyt vaan sormet ristiin, että kaikki menee hyvin ja saadaan ainakin se yksi pentu sieltä terveenä maailmaan.

Ja Hemmu-kulta, muistathan ottaa hieman rauhallisemmin, jookos!

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappua vaan täältäkin:)

Hihhei, muistimme bloginkin viimein!



Me täällä Kustin ja muidenkin karvaisten ystävien kera toivotamme kaikille sitä oikein hyvää vappua!