maanantai 31. joulukuuta 2012

Ihan kohta uusi vuosi

Minä en ajatellut kiusata teitä tilastoilla valmistuneista tai muuta vastaavaa. Totesin tuossa, että vuoden viimeiset sukat ovat puolta sukkaa vaille valmiina.

Jos oikein innostun ja pillastun, saatan ne ehtiä ennen puolta yötä tikuttaa valmiiksi, mutta no stressiä siitä. En siis saanut tempauksen 12 sukat vuonna 2012 vaadittua määrää täyteen. Elämässä on ollut aika paljon muutakin touhua tänä vuonna, joten mennään näillä.

Mutta puolivalmiiden tai valmiiden sukkien sijaan voisin pitkästä aikaa näyttää ottamiani kuvia kummipojastani Pekasta. Nuoresta kissaherrasta on kasvanut oikea komistus.





Pekkahan siis on veljeni kissa, noin kuukauden vanhempi kuin meidän Pellemme. Aikalailla muhkeampi tapaus myös - ruoka siis maistuu ja niin suloinen, että vie kummitätinsä sydämen kyllä ihan täysillä. Lähes kokonaan punainen, lukuunottamatta tuota kauluria ja pikkuisia "sukkia". 

Pekan kanssa siis toivottelemme teille kaikille oikein mahdottoman hyvää uutta vuotta ja kiitämme kuluneesta vuodesta 2012. Niin ja kerromme, että dippilaarikin päivittyi vielä vuoden viimeisen kerran, hih!

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tunnelmakuvia joululta

Ensinnäkin lämpöisistä lämpöisin kiitos teille kaikille joulun toivotuksista!

Olemme viettäneet joulua pienen perhepiirin kesken. Molempien veljet ja minun isäni olivat vierainamme jouluaattona. Esikko niin ihanasti suukotteli kaikkia ja halauksiakin sateli. Nyt on poitsukin jo palautettu asuntolaansa Hämeenlinnaan. Odottikin jo kovasti, että pääsee kertomaan kavereille joulun kuulumisensa. 

Masut ovat kaikilla ihan mahdottoman pulleina. Näin sitä usein taitaa jouluna käydä. Suklaata tosin en ole juurikaan syönyt vaan enemmän noita suolaisia herkkusia.

Tänään napsuttelin kamerallani tunnelmapaloja karvaisista, kun kerran sellaisia oli tarjolla.

Tässä Helmi-neiti katselee haikeana ulos ja taitaa haaveilla jo keväästä kun on leikattu ja tulee harkintaan, päästetäänkö ulkoilemaan ollenkaan.


Oi, tuonne kun pääsisi lumeen ilakoimaan!


Ei sitten, menen jahtaamaan niitä palloja taas.

Pelle taas on ihan rakastunut Anniin.


Hirmuisen epätarkka kuva, mutta kertoo kaiken - puskii koira, rrrrakastan sinua!


Anni oli jo välillä sen näköinen, että: "Mami - pelasta minut tuon hirmun kynsistä!"

Tuo on muuten ihan tavallista Pelleltä, että kiertää Annia täysin hurmion vallassa ja puskee ja halaa ja nuolee. Emme ole vielä keksineet, mikä moiseen yhtäkkiä syynä. Kenties heräilevät hormonit nuorella kollilla?

Mutta nautitaan vapaapäivistä kellä niitä nyt on ja tsemppiä myös teille, jotka jo huomenna rynnistätte työpaikalle. 

maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaatto

Jouluaattoaamua on meillä aloiteltu riisipuurolla ja joulukukkien ihastelulla. Nämä pienet ruukkutulppaanit oli ystävä ihan itse istuttanut, suloisia. Kunpa saisin ne pidettyä pirteinä pitkään. Miehekäs-kulta ilahdutti verenpunaisella ruusupuskalla. Rakkaus sinullekin armaani.



Muutoin aamun suunnitelmiin kuuluu perinteinen haudutettu riisipuuro ja sitten suuntaamme haudoille ja samalla hakemaan isääni ja veljeäni. Ilmoitin molemmille, että tänään syödään meillä eikä vastustusta onneksi ilmennyt.

Tekokuusi (meillä on allergioita eikä oikea ole vaihtoehto) on koristeltu ja muutamaan kertaan jo kaadettukin. Ensin Esikon toimesta ja toisen kerran Helmin. Helmi ei voi vastustaa koristeita vaan ravaa tämän tästä pallo tai koristenauha hampaissaan ohitseni. Päivän ohjelma jatkunee hyvällä ruoalla ja rauhallisella yhdessä ololla läheisten kanssa. 

Haluankin toivottaa oikein leppoisaa ja tunnelmallista joulua kaikille teille!

torstai 13. joulukuuta 2012

Peltsi ja Anni

Eilen kun tulin kotiin odotti minua tällainen näky.


Anni vetää "viattomana" hirsiä ja Peltsi istuu syyllisen näköisenä rötösten lähteillä?

Oli sitten revitty roskisastia esiin ja levitetty se totaalisesti ja silputtu tyhjät kissanruokapussit, kahvinporot levitetty ja Helmi varmaankin juossut rallia kaiken keskellä.

Syyllinen ei tainnut kuitenkaan olla Peltsi vaan Anni sillä kun matalalla äänellä kysyin: "Kukas tämän on tehnyt?", näyttikin neiti jo tältä:


Tiedän tämän tuhon tekijän olevan Annin koska on ennenkin tehnyt näin. Kissanruokapussien tuoksu on hänelle vain niin vastustamaton asia, että ne on roskista kaivettava esiin hinnalla millä hyvänsä ja mitenkäs muutenkaan makupaloja saa pussien perukoilta kuin repimällä ne murusiksi. Mutta voi %&%grrh%%#;#!! mikä sotku siivottavaksi! Ketaleen koira, onneksi en kehrää, muuten voisi päätyä koirankarvalangaksi, nih!


keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kaikki ihanuus päättyy aikanaan

Eilen saapui piskuisen postilaatikkomme täydeltä ihanuutta!


ja mitäs tällaisesta suloisuudesta sitten löytyikään?


pitkän viestin kera mitä kaunein kortti (palaan siihen vielä kohta;)

Herrrkullinen huurteinen omppu-joulukuusenkoriste
Jouluisia servettejä sekä
Carmen by Perminin namia punaista villapellavalankaa, mielenkiintoinen sekoitus 50g/50m, uteliaana odotan miltä tuntuu neuloa tätä.  Punainen ei taaskaan näillä iltavaloilla oikein vastaa todellisuutta, mutta sellainen melkoisen syvä hieman vadelmaan taittava punainen. Tulisikohan näistä vaikkapa kauluri viluiselle?

mukana olivat vielä nämä ihanuudet piparimuotit


Pikkuiset koira ja kissa, saadaan taas ryhtyä piparinpaistoon.

Se kortti sitten. Snyyni on lähettänyt ihan kautta linjan mitä ihanimpia kortteja, olen ne kaikki tuonne pöytälaatikkoon säästänyt eikä tämä viimeinenkään yhtään jäänyt edellisten varjoon


ja kautta linjan ovat kortit sisältäneet pitkän käsinkirjoitetun viestin


tällä kertaa sieltä löytyi myös vastaus siihen kuka näitä mieltä lämmittäneitä paketteja onkaan syksyn ajan minulle lähetellyt. Sehän onkin ollut Mikaela !

Voi sentään miten iloinen yllätys, suuren suuri kiitos sinulle. Olet kyllä niin osuneita ja onnistuneita paketteja pitkin matkaa lähettänyt, etten voi kuin ihmetellä. Lämpöiset halit täältä ja kuuluisaa nallevoimaa:)

Kyllä meni Sny-syksy nopsasti. Haikeaa, mutta niin mukavaa, että nyt ollaan tältä osin finaalissa.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sitä täydellistä punaista!

Minulla on ollut käynnissä sen täydellisen kylmän, tumman peruspunaisen neuletakkilangan metsästys jo muutaman vuoden. Harkitsin jo pistäväni väripadan porisemaan, mutta sitten Salainen neuleystäväni lähetti minulle eräässä paketissaan neljä kerää Laurin villalankaa. Tuohan on oikeastaan varmaan sukkalankaa, mutta niin pehmoista ja silkkistä jotenkin. Aloitin jo sny-lähetyksen langoista kirjoneulesukkia, hui! Mutta en ollut tyytyväinen työni jälkeen ja purin sen pois. Sitten Lohjalla Kodin tavaratalossa osui silmiini tätä samaa ihanaa punaisen sävyä ja niinpä kotiutin sieltä neuleeseen sopivan määrän jo olemassa olevan kerän kaveriksi. Kerässä 150g/275m villasekoitetta. Oih!


Nyt sitten pitäisi keksiä miten saada väri näkymään oikein myös tässä näytöllä, mutta kuvitelkaa siis täydellinen tumma kylmä punainen. Näistä tulee ylhäältä alas toteutuksena joko tunika tai neuletakki. Kaupassa ei tosin ollut sitä aikaa myytävänä eikä reippaita aikaansaavia neulojankäsiäkään eli näetteköhän valmiin neuleen - öh - vuonna 201...? Toivottavasti ette kuitenkaan vaan hieman aikaisemmin sentään.

Ihanaista sunnuntaita kaikille. Minä jatkan teekupposella ja lintulaudan punatulkun ihastelulla.



lauantai 8. joulukuuta 2012

Pipareita ja vihainen lintu

Meillä vietellään täällä taas vaihteeksi Esikko-viikonloppua. Ihanaa saada sälperi aina lomille kotiin.  On kaverilla kyllä ihan hirmuisesti vauhtia, huh ja puh! Nyt kun sitä on tottunut tällaiseen enemmän "normi"arkeen  niin sitä on aina aika voipunut sitten lomaviikonloppujen jälkeen.

Neiti Nökö on meillä virallinen leipomusvastaava, minä en sellaista jauhopeukaloa omaa ja olenkin ollut erityisen onnellinen, että lapsoset ennakkoluulottomasti haluavat keittiössä touhuta ja saavat kyllä niin tehdäkin mieluusti.

Tänään ottivat Esikon kanssa piparitaikinan esiin ja alkoivat leipoa. Suurin haaste on saada Esikko malttamaan mielensä taikinan painelussa, aika vauhdikasta se olikin


Siinähän se vihainen lintu-fani jauhoisena painelee muotteja taikinaan. Namivahti siellä taustalla vaanii pöydältä putoavia makupaloja, näin epäilen.

Ostin Esikolle tuon hupparin Ebay:stä ja juuri passeli oli eikä kovin kalliskaan.

Minä olen ollut hiukan flunssanuhassa täällä ja tuntuu, että palelee kaiken aikaa. Oli siis ruvettava kaivamaan lisävillaa päälle ja paksuin poncho päälläni täällä istuksin ja touhuan. Takkutukkaakaan ei vielä ole saanut tämä rouva kammattua, mutta josko sitä antaisi nyt armon itselleen kerrankin.


Tämä poncho ei muuten ole omaa tuotantoani vaan Mangon ostokappale, sellainen sinisenmusta ja hiha-aukoilla varustettu versio. Edullinen ja varsin passeli hankinta tuolta loppusyksyltä.

Toinen harmi viluttelun lisäksi on ollut ihan korpuksi kuivuva naamani. Kuivuu ja ärtyy ja sitten tulee ärtymysnäppyä pitkin poikin. Millä ihmeellä tuota rasvaisin ja hoitaisin, että ei ihan niin hirmuisesti hilseilisi? Olisiko vinkkiä, apteekin Hydran nyt viimeiseksi ollut käytössä ja sitä ennen kaikki syväkosteuttavat voiteet ja jopa Bio-Oilin ihoöljykin. Ei vaan tunnu auttavan. Sisäisesti napsin kalaöljyjä sekä vitamiineja, erityisesti beetä. Talvi on vasta alussa ja jos näin kauheana tilanne säilyy ei varmaankaan ole nassussa kehumista keväällä.

Huulille löysin erinomaisen avun tästä


Ihanaista lauantaita teille kaikille. Nautitaan vaikkapa piparin tuoksusta.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Rotusääri

Näin itsenäisyyspäivän jälkeisessä huumassa esitellään täällä hieman rotusäärtä:)


Minusta kissoissa on ihaninta kaikki nämä värien ja kuvioiden kirjot, Empustakin löytyy vaikka mitä sävyjä. Sääri on myös erittäin komea, hihii!

Tässä myös pienet, vielä autuaan tietämättöminä, että tunnin päästä tulee piikkiä kankkuun, hui!

Edit. palasin kertomaan, että pienoisia ei siis piikitetty pois vaan saivat vain rokotukset ja ilman inahdustakaanhan siellä oltiin. Hienoa pienet. Pienet, jotka eivät enää olekaan niin pieniä sillä Helmi painoi hitusen päälle 2kg ja Pelle hitusen alle 3kg eli Pelle on tuplannut ja Helmi triplannut painonsa.

Hurmattiin sitten hoituritätiä kehräämällä aivan mahdottomasti.


Tai - ehkäpä Pellellä on aavistus, sen verran on ilme huolestunut.

maanantai 3. joulukuuta 2012

Talvi tuli!

Kuten muuallekin, niin myös meille tulla tupsahti talvi!


ja eräs nauttii siitä kyllä täysin rinnoin!


hrr - tuli muuten hirmuisen kylmä jo katsoessa tuota kinoksessa sukeltelua!

Nyt on kyllä mentävä kuumalle teekupilliselle.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Uudet kakkulat

Tässä jo jonkin aikaa olen harmitellut vauhdilla heikentynyttä näköäni. Minulla siis on lasit ollut jo jonkin aikaa kyllä, mutta jo viimeksi nykyisiä uusiessani, varoitti optikko, ettei varmaankaan menisi kauaa, että olisi suoritettava operaatio uudelleen. 

Siksipä minua hieman suorastaan huvitti, että sähköpostiini tupsahti yhteistyötarjous Firmoolta juuri silloin.
He tarjosivat minulle testiin valintani mukaan joko silmälasit tai aurinkolasit, vahvuuksilla tai ilman. Heidän toiveenaan oli, että he lähettäisivät minulle testiin ilmaiseksi haluamani lasit ja minä sitten kertoisin oman objektiivisen mielipiteeni. No, tilanteenihan on sellainen, että todennäköisesti tarvitsen jo monitehot seuraavaksi, mutta koska minulla ei tietenkään ole niille vielä reseptiä, en sellaisia voinut Firmoolta valita. Se olisi kyllä ollut hyvinkin helposti mahdollista. Mutta tällä kertaa valintani siis olivat pelkät lukulasit.

Heillä on meneillään ilmaisten lasien kampanja, valitset täältä lasit omilla vahvuuksillasi ja maksat vain toimituksen. Sivuston käyttö on minusta oikein mutkatonta ja kaikista laseista oli hyvät kuvat monesta kulmasta, myös oman kuvan lataaminen sinne on mahdollista ja lasien sovittelu siten helppoa. Mikäli kysymyksiä tai muuta ihmeteltävää tulee niin täältä löytää niihin useimpiin vastauksen


Toimitus ainakin omalla kohdallani kesti 7 päivää. Paketointi oli moitteetonta ja paketista paljastui sen avatessani tuollainen pussukka, jonka sisällä oli tukeva silmälasikotelo ja tuttuun tapaan silmälasiliina. Mukava yllätys oli tuollainen taltta- ja ristipäinen ruuvari kahden vararuuvin kera. Ne lähtivätkin heti hyvään talteen.

Lasit sitten, olisin valinnut viininpunaiset jos sellaiset vain olisivat löytyneet haluamassani mallissa, mutta oikeinkin mukavat nämäkin. Väri näissä on nimeltään Tortoise ja siis tuollainen hieman multiruskea.

Oikein hyvin istuivat ilman säätöjä nenälleni. Tukevan tuntuiset ja yllättävän laadukkaan oloiset. Voisin siis hyvinkin harkita toisiakin sieltä kunhan saan vain reseptin monitehoille.


Tämmöiset ne sitten ovat nenällä. Koettakaa kestää kaikki naurunrypyt ja silmäpussit ja keskittykää itse laseihin:)

Nyt taas näkyy maailmakin yllättävän kirkkaana.

Olen tähän asti ollut hyvinkin skeptinen  netin kautta lasien tilaamiselle, mutta ainakin näiden osalta kaikki sujui oikein mutkattomasti. Maksutapoina yleisimmät korttimaksut ja myös minusta hyvin turvallinen Paypal, jota itse käytän paljon erityisesti ulkomailta tilatessani. Voisinkin seuraavaksi harkita vaikka aurinkolaseja vahvuuksillani. Kevätaurinkokin sieltä ennemmin tai myöhemmin vielä pilkottaa - uskotaan niin.