maanantai 24. marraskuuta 2008

Aura-autoo..



Noin saimme huhuilla tänään sillä vasta yhdeksän kieppeillä Haimooseen saapui meidän tielle aura-auto. Pojat jäivät erittäin vastenmielisesti kotiin (heh) ja neiti matkusti iskän traktorissa lähimmälle yleiselle tielle ja tarpoi sitten polvia myöden kinoksessa siitä koululle. Pojathan käyvät taksilla tuolla Nummelassa koulua eikä taksi päässyt 700m lähemmäs pihaamme, joten voi voi ressukoita.

Minä puolestani saavuin työpaikalle vasta klo 10.15, todella mukavaa tämä keskellä ei mitään asuminen juuri tänään. Onneksi sentään pääsin vielä takaisin illalla, ei tarvinnut soputelttaa työpaikan pihalle viritellä.

Edelleen olen pukin asioilla enkä siis esittele valmistuneita töitä, mutta jottei tylsäksi mene niin suloiset eläimethän ovat kaikille mieleistä nähtävää. Saanen esitellä Annin 3v. hirvikoiraa ja luultavasti saksanpaimenkoiraa, seisoo erittäin ryhdikkäästi hevosta - naapurin sellaista. Liekö luulee hirveksi, tiedä häntä. Saapui perheenjäseneksi löytöeläinhoitolasta toiveena koti, jonne mahtuisi haukkua ja tännehän mahtuu. Hassu neiti - ei uskalla kävellä oviaukoista etuperin vaan kääntyy ja peruuttelee useimmiten. Tuo vähemmän karvainen on kuopus, Eemeliii....en sano enempää. Ihanaista viikkoa teille kaikille.

lauantai 22. marraskuuta 2008

Länskäri-neulojat

Niin kuin otsikkokin kertoo, tänään oli ensimmäinen Länskäri-neulojien tapaaminen ja kylläpäs aika kuluikin nopeasti hyvässä seurassa. Kiitos vielä kaikille paikalla olleille, oli todella ilo tutustua ja keskiäkäiselle ystävällisestä kyydistä. Aloitimme lankakaupassa käymisellä, mutten muista kuollaksenikaan kaupan nimeä, Kauppakadulla Kahvila Annan naapurissa. Ostokseni näkyvät kuvassa. Maltoin siis mieleni melkoisen hyvin, pitkään etsimääni keltaisen sävyä palmikkosukkiin ja herkullinen Stepin sävy, jota en voinut vastustaa sekä muutamia juuri nyt tarpeeseen tulevia tarvikkeita. Loppuaika kuluikin sitten iloisen rupattelun merkeissä Presson kahvilassa. Muutamia katseita saimme osaksemme eli ehkei tuolla ole ennen samanlaista määrää tikuttavia naisihmisiä istunut. Seuraavan kerran sitten Vihdin alueella Myllylammen kahvila-ravintolassa 18. joulukuuta. Tarkoitus onkin vuorotellen kokoontua kummallakin paikkakunnalla, ehkäpä tuo tahti tulee olemaan jotakuinkin kerta/kk, ei olla turhantarkkoja, tehdään niinkuin hyvältä tuntuu.

Joululahjavalmistelut ovat hyvällä mallilla, lähes kaikki ne lahjat, jotka itse aion tehdä ovat valmiita. Ikinä ennen en ole näin hyvin ollut asemissa, hyvä minä. Mutta sen tuo tekee, että kuvien määrä kyllä blogissa vähenee sillä lahjan saajat saattavat täällä vierailla enkä tahdo yllätyksiä pilata.

Nyt pitäisi hilata laiska takamuksensa pesukoneelle ja ryhtyä tyhjentämään ja täyttämään sitä, jälleen kerran. Halauksia kaikille, nautitaan talvesta, joka on juuri nyt harvinaisen kaunis.

tiistai 11. marraskuuta 2008

Raitamansikat ystävälle

Uudet sukkaset joululaatikkooni. Nämä menevät ystävälle. Itselle muistiin: seiskaveikan raitaa väri 855,koko noin 37, kärkialoitus tiimalasikantapää 5x2s, teräosa 3.25mm Knitpickseillä 12s, varsi 15s puikolla.

Viimeinkin olen oppinut tekemään tuon italialaisen päättelyn itseäni tyydyttävällä tavalla ja pääsin myös korkkaamaan uudet succaploccini. Nyt on seitsemät sukat pukinkonttiin tehtynä, vielä ainakin kolmet pitäisi tehdä. Varokaa vain ystävät, tänä jouluna ette säästy neuloosiltani. Joku saattaa ihmetellä miksen tee muita kuin tiimalasikantapäitä. Selitys on yksinkertainen, en osaa muita ja myös toinen syy löytyy, tiimalasi asettuu kauneimmin jalkaani. Toinen outo piirre minussa myös on, en pidä sukan tekemisestä varresta aloittaen, päättely on aina jotenkin tönkön näköinen vaikka millä mallilla tekisi. Kärjestä aloittaen tulee kauneimman mallinen minusta.

Uskaltauduin viimein myös kokeilemaan palmikon neulontaa ja pelkään pahoin, että ne vievät minut ihan mennessään. Alkaako nyt loputon yksiväristen ja solidien sukkalankojen hamstraus - kääks!

Koko päivän on satanut, kurjaa, mutta sain siitä hyvän syyn tempaista ja käydä kampaajalla. Nyt on taas siistimpi nuppi tangossa.

Vaihteeksi oikea kämmen pulleana turvotuksesta. Pistän vakavasti harkintaan homeopatian ja lymfan.

Ja nyt puikottamaan pinkkiä palmikkoa. Nautitaan syksystä pimeydestä ja sateesta huolimatta.

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Pukinkonttiin, taas..

Opalin Flamingot, malli on tuttu tavis tiimalasikantapäällä, sen verran improvisoin, että tein varrensuuhun nirkkoreunuspäättelyn virkkaamalla. Istuin nimittäin autossa (huolet pois - vain kyytiläisenä) keskellä ei mitään ja neulaa ei italiaisen tekemiseen löytynyt. Kyllähän jokatytön autosta kuitenkin virkkuukoukku löytyy, eikös? Näiden koko on pikkutyttö n. 34.

Noin muuten alan olla autostani huolissani, olemme yleensä sillä liikkeellä ja kuinka ollakaan - takapenkin seutu muistuttaa Ämmässuon kaatopaikkaa. Yksi putsari siis tilaukseen tai sitten tämä mamma ehkä levittää kitapurjeensa ja jälkikasvu trio saapi ryhtyä toimeen.

Muutoin riesana ovat reumaattiset turvotukset ja kipuilut, juuri taas toisen käden sormet ovat pullapoikaakin paksummat. Mutta periksi en anna - puikotan uhallakin vielä hiukan sukkaa. Viikko on puolessa, töihin on ihan mukava mennä ja joulu lähestyy. Sytytellään kynttilöitä ja tunnelmoidaan. Nyt taidan mennä uuden Modan kanssa sänkyyn ja ihmetellä mistä sitä aikaa ja taitoa saisi tilattua lisää.

lauantai 1. marraskuuta 2008

Ensimmäinen..


..niin - ihka ensimmäinen kirjoitus ihka uutukaiseen blogiini. En koskaan, vannoin aikanaan tästäkin, mutta kuinkas kävikään..Tämä blogi ei tule päivittymään välttämättä kovinkaan ahkerasti ja pääosiltaan perustan tämän, jotta voin arkistoida itselleni valmistuneita töitäni.

En ajatellut rajata kirjoittamiani aiheita mitenkään. Kirjoitan siitä mikä hyvältä tuntuu ja maistuu. Mutta sen tiedän, että erilaista räpellystä varmasti on tiedossa sillä enpä taida hallita näitä bloginpitokuvioita juuri mitenkään.

Eli näillä mennään...

Ja viimeisimmät sukat - pukinkonttiin. Lankana Regia Kaffe Fasset Design Line Exotic, eipä tullut säästettyä vyötettä, jotta muistaisin tuon värin numeron. Malli tavis viimeisen päälle.