maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ihan koolahtanut ressukka



Itsesääli valtasi minut, syy selvinnee jäljempänä ja koska en kyennyt muuta "käsityötä" tekemään niin koolailin loput mehujauheeni. Ja ah ja voih, kyllä se ainakin jonkin verran auttoi.

Vasemmalta lukien: luonnonvalkoinen Nalle hennosti dipattuna Lemonadella, sitten vitivalkoinen Nalle Lemon-Limellä, kolmantena harmaa Nalle Black Cherryllä ja Pink Lemonadella ja viimeisenä sitten tiputtelin punaisten mehujen jämätipat vaaleanbeigen Nallen päälle ja ihan hauskoja tuli. Nyt voitaneen sitten myöntää, että olen ihan täysin koolahtanut! Mutta en halua parantua tästä ja syyn voinen esitellä tämän kuvan kera:



Keskisormen rystynen-ressu otti ja kävi kuumottamaan aivan sairaasti iltapäivästä ja turpoamaan heti perään ja jatkaa sitä yhä, ei toivoakaan, että missiota pääsisin jatkamaan. Tuo suorastaan polttelee. Juuri nyt on hiukan toivoton olo reuman suhteen. Jätän valittamatta muut kipeät kohdat, niitäkin riittää.

Lohdutin itseäni ja tilasin lisää Kool-Aideja snif..

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Pihakeinusta raporttia



Ei valmistuneita, hajaantukaa siis.. hihii! Mutta halusin vain raportoida ah niin ihanasta kesäisestä sunnuntaista. Voiko neuloja enempää toivoakaan: pihakeinu, kässäpussi täynnä tarpeellisia vermeitä, lähesvalmis "missiotyö" ja kuppi kahvia lempimukista. On kyllä tunnustettava, että kässäpussi sisältää hätävarasukantekeleen mikäli hermo "missioon" menee. Koirulin koppi juoksuvaijereineen on muuten tuossa ihan vieressä mukavassa varjossa ja käy minua aina jututtamassa aika-ajoin.

Nyt pitäisi miettiä heinätekijöille jotakin evästä ja keittää uusi pannu kahvia, tulevat kohta varmaan nälkäisinä tuolta tankkaamaan. Sitten kyllä pinkaisen takaisin keinuuni, nih!

Töitä vielä vajaa kolme viikkoa ja sitten minullakin alkaa loma, mutta eipä hätää - kesällä on ihan mukava olla töissä. Toimisto on suht rauhallinen ja kun menee ajoissa aamusella sinne, saa jotakin aikaankin.

Ihania kesäpäiviä teille kaikille!


Z

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Lapsi on terve, kun se leikkii








Samoin taitaa olla tämän kattimaakarin kanssa, ei voinut vastustaa heiluvia lankojani. Leikin elintarvikevärien kanssa, edelleen mennään hiukan solidien sävyjen kanssa.




Etummainen tuollainen kultarusina, taaempi kirkkaan smaragdinvihreän ja turkoosin sekoitus. En saanut kuvan värejä toistumaan mitenkään oikein. Siinä taistellessani asetusten kanssa ilmaantui rantapallo paikalle kuikkimaan tekemisiäni ja lankoihinhan tuo heti kävi kiinni kuten ylimmästä kuvasta hyvin saattoi todeta. Tässä tuijotetaan langanomistajaa suohon:





Upea, aurinkoinen päivä ollut tänään. Ai että nautinkaan, suorastaan imen säteitä itseeni.



sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Toscanan tomaatti


Otsikon nimitys tuli hetimiten mieleeni sukan alun nähtyäni ja tässähän tulee samalla myös todiste, että vaikken osallistukaan KYH:een niin aloituksia tupsahtaa heti kun selkänsä kääntää.. tämähän on siis sitä kaikkein vasemman puoleisinta koolauksen tulosta. Aika herkkua tuosta tulee kyllä.

Sunnuntaipäivä on ollut ihanan aurinkoinen ja ensi viikolle on luvattu aina vain lämpenevää, minäkin ehkä voin kohta riisua villatakkini ja uskaltautua pihalle nuuskimaan. Miesväki täällä aloittelee pian heinätöitä ja se tietää yksinhuoltajuutta minulle, toivottavasti saadaan kuitenkin kaikki kuivana pelloilta ylös.


Oikein leppoisaa sunnuntaita kaikille!


Z

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Mehumaakari vauhdissa





Olipas tosiaan aika hauskaa. Pohjalankana käytin Novitan Nallea, vitivalkoista, luonnonvalkoista ja vaaleaa beigeä. Muistelen tuon vasemmanpuoleisen olevan tulosta väreistä Orange ja Strawberry, käytin kaksi pussia kutakin yhteen vyyhtiin ja tuossa taitaa olla se beige Nalle aluslankana. Seuraava taitaa olla Ice Blue Rasberry Lemonadea, yritin saada hiukan solidia värisävyä, tiedä sitten onnistuinko. Kolmas vasemmalta on sitten puolestaan Pink Lemonadea ja Watermelon Cherryä sekaisin, tuli ainakin vyyhdillä aika hauska ja viimeinen sitten oikea ilottelu, johon sotkin täysin sekaisin Grapeä, Tropical Punchia, Lemon Limeä, Mandarina-Tangerine sekä Soarin Strawberry Lemonadea ja sen on kyllä näköinen - liekö koskaan tuota tulee neulottua, huh!

Tämä oli kyllä todella kivaa, otan kyllä uusiksi Lemon Limellä valkoisen Nallen kanssa vielä lähiaikoina, kunhan saan lisää tilattua taas. Nämä tulivat minulle tällä kertaa Muksuaitasta ja nopeasti tulivatkin. Vielä on jäljellä beige ja luonnonvalkoinen kerä Nallea ja ajattelin tällä kertaa kokeilla ihan perinteisiä elintarvikevärejä kunhan marketista sellaisia saan hankittua. Jännityksellä odotan myös minkälaista jälkeä noista saa syntymään. Huonomminkin voisi juhannusaattoaan kuluttaa, eikös?


Z

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Iloista juhannusta!


Tulin vain toivottamaan jussia kaikille, jotka tänne eksyvät sillä tuo emäntäni on unohtunut touhottamaan ympäri taloa. Jokin kuulemani mukaan jämälankaprojekti on kiihkeän tikutuksen alla ja kuulemma iso vuori ylitetty. Mitä ikinä tarkoittaakin? Vielä on todettava, että täällä leijuu aika äklö karkin aromi, kaikkia on kielletty maistamasta - koskeeko se minuakin? Kaikkea se luuleekin - ettäkö minä moisia maistaisin, yhh... minä keskityn leipomaan niiden päiväpeiton uuteen uskoon. Eihän nyt arvoaan tunteva koiraneito paljaalla lattialla nuku, eihän?
Anni

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Mansikkaista maanantaita




Kesämansikat


Silmukoita: 13/14 puikolla
Puikot: 2.75mm Knit Pro metalliset
Lanka: Järbo Garn Mellanraggi väri nro 28007

Näitä oli tosi kiva tikutella, semminkin kun valmistuivat ihan suit sait sukkelaan kolmessa päivässä. Alkuun en tiennyt kelle näitä olen tekemässä, pidin vain väristä ja vaihteeksi hitusen paksummasta langasta. Sitten tänään päivällä töissä tuli paha mieli työtoverin puolesta ja ajattelin piristää lomalle lähtijän mieltä lämpöisillä sukkasilla. Siellä Norjan teillä suhatessanne ei tule ainakaan sinun jalkaasi vilu. Melkein koko toinen sukka valmistui tämän illan kuluessa, tähtäin edessäni oli sen verran houkutteleva, etten antanut periksi vaan tein valmiiksi asti.

Säätila ei ole edellisestä postauksesta juurikaan parantunut. On kyllä kurjaa kun on vielä näin kylmääkin. Sade sinällään ei minua masenna, mutta kylmä senkin edestä.

On myös tunnustettava, että sorruin tilaamaan Kool-Aideja jonkinmoisen läjän ja sitten kipaisin "Kissakauppaan" hakemaan halpaa Nalle-lankaa vaaleissa väreissä. Nyt sitten odottelen Posti-Kustia ja jännään mitä saan aikaiseksi. Tämä on taas yksi niitä minun "ei koskaan, ikinä"-asioitani hrmmh..

Nyt on haettava muki kuumaa kahvia ja pohdittava mikä voisi olla erään toisen yllätettävän juttu. Kuka antaisi vuorokauteen muutamia lisätunteja? Ideoita pursuaa kummastakin korvasta ja aikaa on vain rajallinen määrä.

Ja ulkona sataa sataa ropisee..

Z

tiistai 9. kesäkuuta 2009

Mikä kesä?



Noin taisi lauleskella jokin vuosi takaperin yhtye nimeltä Valvomo jos oikein muistan. Mutta oma lausahdukseni tulee kyllä päinvastaisessa sävyssä sillä ei ole oikein kivaa, kun kesäkuun puolivälissä ei pärjää ilman moninkertaisia villavaatteita, grrh..


Joitakuita muita meillä ei tunnu ilman laatu häiritsevän lainkaan. Esikko-kulta lennättää amppariaan antaumuksella pitkin pihaa. Muita pistiäisiä ei olekaan sitten alkukesän näkynyt, kylmä taisi karkottaa ne tiehensä.


Pölyhuiskakaan ei välitä kylmästä - nyrpisteli nenäänsä pihalla kulkiessaan, todistettavasti:


Jokatapauksessa mukavaa alkanutta viikkoa toivottelen ja palaan villatakin sisään jupisemaan säätä
Z

tiistai 2. kesäkuuta 2009

Punaisen nenän takaa kurkistaa hän

Niin, olen ilmeisesti allergisoitunut pahemman kerran koivun ja pujon lisäksi myös männylle. Aamulla töihin lähtiessäni katsoin auton sivuikkunaa peittävää keltaisenvihreää kerrosta ärsyyntyneenä ja mitä pöljää lie mielessäni liikkunut sillä otin ja puhalsin ihan keuhkojen täydeltä. No, pölähtihän se pois, mutta sitten hetken leijailun jälkeen takaisin päälleni. En ole turhan tärkeä olomuodostani, mutta se olotila sitten puoli tuntia sen jälkeen oli sanoin kuvaamaton. Nenä meni aivan tukkoon ja aloin aivastella taukoamatta, oli hiukan vaikeaa jo ajaakin, limakalvoja poltteli aivan kamalasti. Sitten alkoi kutina kasvoissa ja käsivarsissa. Nyt tällä hetkellä nenää enää hitusen valuttaa, mutta vain koska se on niin umpeen turvonnut ja paukamat koristavat leukaperiäni, kaulaani ja käsivarsiani. Mitä tästä siis opimme, aloitan ensi vuonna antihistamiinin lisäksi myös kortisonisuihkeen ajoissa, tuota olen yleensä säästellyt vain vaikeimmille ajoille.

Onneksi on iloisempiakin asioita, joita ajatella jos siis kärsän kihinältä pystyy.

Muistatteko ne velipoijjaan tekemät sukkablokkerit, joita olen mainostanut rinta rottingilla? Nyt ne on maalattu, tadaa...

tässä ne nyt sitten ovat, maalauksen jälki on hiukan ehkäpä hienosti sanottuna "krouvimpaa laatua", vaan eipä haittaa. Varret ovat toiveeni mukaisesti hiukan pidemmät kuin normaalisti. Normista poikkeavaa ovat myös nuo ripustuslenkit, tapaan laittaa aina blokkerit uunin pellin koukkuun roikkumaan kuivamisen ajaksi. Turvassa vikkeliltä poikalapsilta sekä kuivuvat ilmavasti ja nopeasti.

Nyt kutsuu jälleen Pipsa pyykkikone tätä rouvaa, joten suonette anteeksi..

Z