maanantai 30. marraskuuta 2009

Sellainen maanantai!

Välillä vain tulee näitä päiviä eikä aina voi onnistua ja joskus sitten kaikki menee syvimmän kuraojan kautta.

Muuten en tarkenna kuin, ettei mitään elämänkokoisia juttuja, mutta siinä vaiheessa, kun avustaja alkuiltapäivästä soitti Esikon koululta kertoen tämän oksentavan solkenaan, en enää edes viitsinyt hermostua vaan hain kaverin kotiin. Taitaa tuo tosiaan olla kipeä, kun ei edes sohvalta ole sen koommin noussut, onneksi suostuu juomaan kuitenkin.

Toivottavasti ei tartu meihin muihin.

Palaan sairastuvalle paapomaan 174cm:stä vauvaani. Pikkuäiti - näin hän minua nimittää nykyisin;)

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Tunnelmaa virittelemässä

Havahduin tässä siihen tosiasiaan, että joulukuu alkaa jo tiistaina ja eikös perinteisesti ryhdytä joulutunnelmaa virittelemään viimeistään näihin aikoihin? Niinpä aloitin täältä blogista ja uudesta jouluisesta blogipohjasta. Koti huutelee vielä jouluvaloja ja muutoinkin kaikki jouluisempi rekvisiitta kiljuu vielä tuolla laatikoissaan ja saavat kiljuakin, ainakin niin kauan kunnes on jonkinlainen tarkempi siivous saatu tehtyä.

Iski taas viikonloppuna ihan mahdoton värjäysvimma. Eihän siinä auttanut mikään muu kuin kaivella noita halpisveikkoja tuolta komeron perukoilta ja värejä sekoittelemaan. Tällä kertaa pysyin todellakin kohtuudessa, värjäsin vain yhden vyyhdin. Pohjalanka on vitivalkoista veikkaa ja väreiksi sekoittelin Grapea ja Orangea, sekoitussuhdetta en huomannut taaskaan laittaa ylös, mutta tykkään kovasti lopputuloksesta.

Annoin langalle nimeksi Kypsä Kaura sillä sen väristä tuo luonnossa todellakin on. Sellainen hiukan murrettu lämmin viljankeltainen eri sävyissään. Kovasti paljon houkuttaisi ryhtyä ihan reaktiiviväreillä värjäämään ja laadukkaammista pohjalangoista, kunhan vain nyt tietäisi mistä noita saisi tilattua ja miten niillä värjäillään. Vinkkejä otetaan vastaan mikäli joku hyviä linkkejä tietäisi.



Viikonloppu on mennyt leppoisissa merkeissä, on syöty hyvin, karkotettu pimeyttä ja märkyyttä kynttilöin ja kuumin teekupposin. Koirusressukin sai uuden lelun koska on ollut kovin apea kun ei tuonne kuraan ja sateeseen ole oikein mitään asiaa yhtään pidemmäksi aikaa. Joulutontuille yksi toive, kun siellä ikkunoiden takana hiippailette. Sopivasti lunta ja pakkasta pian pian, kiitos!


keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Punahilkan sukat



Punahilkan sukat

Lanka: Regia Mineral Color väri nro 04377
Menekki: Vaakaa ei lähettyvillä, mutta noin 65g
Koko: Kapeaan 39 kavioon
Silmukoita: 15/16s puikolla ja puikot 2,25mm Holz und Steinin ruusupuiset
Malli: Sitä minun perushuttuani kärjestä ylöspäin, tiimalasikantapää (asettuu tassuuni kaikkein parhaiten)
Fiilis: Regiaa on aina ilo neuloa ja tämän langan väri oli silmiä hivelevä, juuri sopiva tähän synkkään vuodenaikaan.

Täällä on välillä valmistunut kyllä muutakin, mutta sitä ei voi vilauttaa vielä. Salainen neuleystäväni saa loppuhuipennukseksi jotakin toivottavasti mieleistä. Pianhan se nähdäänkin sillä kohta on jo joulukuu.

Kuvan värit lienevät aikalailla päin sitä kuuluisaa härän pyllyä, valoa nyt vain ei kertakaikkiaan riitä ja jos odottaisin aina valoisaa ajankohtaa ja sopivaa säätä ulkona ei yhtäkään kuvaa ilmaantuisi tänne, joten näillä mennään kunnes parempaa saadaan.

Pakko vielä kertoa ja kehuskella. Tuo Mariomyssy, jonka sain omalta salaiseltani on sitten kerrassaan mainio tapaus. Minun omituisen malliseen kuuppaani ei istu sitten mikään myssy tai pipo, mutta tuo on täydellinen. Tuo ohje oli ollut omallakin to do-listallani jo pitkään, en vain ollut saanut aikaiseksi ja nytpä niitä onkin neulottava vielä monta lisää. Vekarat tosin nimittivät minua hippikääpiöksi - hävyttömät, mutta so what. Itse viihdyn siinä ja on vieläpä kivan näköinenkin.

Olisi kovin mukavaa jos tulisi pikkuisen lunta, olisi hiukkasen edes valoisampaa. Mutta nyt kuuman kupposen ääreen.





torstai 19. marraskuuta 2009

Sortumus hyperventilus!



Niin, tunnustan häpeillen, että kaikki nämä kolme ihanaista vyyhtiä ovat tarttuneet tällä viikolla näppeihini. Matkasivat luokseni Secret Woolista ja värit ovat Cornflower, Blossom ja Lichen.

Tämä joulunalusaika on tosiaan hiukan tylsää aikaa sillä suurin osa valmistuneista on julkaisukelvottomia vielä hetken aikaa. Mutta vähitellen tekee mieli virittyä kynttilöiden valoon ja hiljentyä aina hetkittäin paikoilleen, olla vain. Syksy on ollut erittäinkin hektistä kaikkine menoineen ja minulle joulun aika aina merkitsee virallista lupaa hiljentymiseen.

Esikko on ollut hauska, hänestä tulee kuulemma isona joulupukki. Minä puolestani mietin minne piilottaisin joulukalenterinsa, jotta olisi edes jokunen avaamaton luukku vielä jouluaaton lähettyvillä.

Lämpöisin ajatuksin



tiistai 17. marraskuuta 2009

Voi väsynyttä tallaajaa!



Voi SNY minkä teit ja mikä valinta päivälle! Olen aamuvarhaisesta seisonut messuilla skarppina kuin porkkana ja kun tuossa viiden jälkeen vaivalloisesti kompuroin tukkikoivin autosta postilaatikolle, mikäs siellä olikaan - yllättävä paketti. En siis todellakaan odottanut mitään tulevaksi ja pääkin löi tyhjää emon nimen nähdessäni vaan sitten avattuani sen valkeni, viimeinkin. Sny oli muistanut minua myöhästyneellä synttäripaketilla. Uskotkos SNY, sinun ei todellakaan olisi tarvinnut, en ollenkaan osannut odottaa mitään tällaista.

Entäpä sisältö sitten! Aivan ihanan värinen Mario-myssy ja upeat kämmekkäät helmikirjonnoin eikä palele kaulaakaan sillä koko komeuden kruunaa kauluri. Paketissa olivat vielä salmiakkipätkikset ja luontoarpa (jossa muuten oli voittokin, saan uuden arvan).  Kyllä nyt väsynyt messuilijaa hemmoteltiin. Ihan tippa tuli linssiin, kiitos kaunein sinulle SNY!

Tää taitaa mennä hautomaan kinkkutassujaan suolavedellä ja keittämään kupin Rooibosta hunajalla terästettynä. Tänään en taida ahteriani sohvalta nostaa, muutaman tikullisen tikutan ja se on siinä. Touhutkaahan te muut minunkin edestäni.



torstai 12. marraskuuta 2009

Talvinen tundra



Testasinpa vielä toisenkin Puro-värin, Tundran. Ystävä pyysi talvihuivin tekaisemaan ja minähän tein työtä käskettyä. Menekki hiukan alle 3 kerää, reunaan virkattuja nyppyjä koristeeksi. Ohjeen olen napannut joskus muinoin täältä .  Olen aiemmin tehnyt samanlaisen Noro Kureyonista ja sitä on kyllä tullut käytettyä todella paljon. Simppeli pelkistetty malli ja koska on matala ja leveä malliltaan, niin asettuu kaulalle mukavasti. Toivottavasti pidät L.? Lämmikkeeksi flunssaiseen kaulaan?

Eilen kokoonnuimme taas Länskäri-neulojien kanssa ja nopeasti taas vilahti reilut pari tuntia. Olimme tällä kertaa viiden naisen voimin Nummelassa, Presso kohteena sielläkin ja ihan hyvin siellä onnistui tikuttaminen eikä kukaan meistä häiriintynyt sen paremmin kuin mekään muista. Ensi kerralla sitten taas Lohjalla kuukauden päästä.

Tänään sitten minäkin kävin sen paljon puhutun possupiikin hakemassa. Olin viisaasti hiukan etuajassa paikalla ja vuoronumerolla 30 ja kuuden rokottajan vauhdilla ei mennyt kauankaan aikaa. Suurimman osan ajasta jonotin sitä rokotuksen alkua. Tikutin odottaessa sukkaa ja meillä oli jonotuskumppaneiden (vanhempia rouvia) kanssa oikein rattoisaa pohtiessamme kärjestä aloitetun sukan syvintä olemusta ja sitä kautta käsitöitä laidasta laitaan. Nyt on vain hitusen arka käsivarsi, muuten olo oikein hyvä. Toivottavasti näin jatkuukin. Esikko sai omansa eilen eikä hänkään ole pientä arkuutta lukuunottamatta reagoinut enempää, hyvä näin.

Nyt sitten Liza Marklundin ja höyhensaarten suuntaan!

perjantai 6. marraskuuta 2009

Nappeja!



Kaivelin tuolla varsin laajassa nappivarastossani ja löysin nämä ihanaiset. Ovat lojuneet jo luvattoman kauan tuolla laatikon pohjalla. Eivätkös vaatisi jonkin arvoisensa neuleen, johon sitten pääsisivät komeuden kruunaamaan?

Tänään on tepsuteltu pääkaupungin katuja kohteena Ateneum ja huikea Picasso-näyttely.

Tänään on vielä ajatuksissa saunan lämmitys ja viimeisten pöpöjen häätö. Huomenna sitten nokka kohti Joensuuta. Vanhemmat singahtavat jälleen omille teilleen omaa aikaa viettämään.

Mutta nyt minnekäs muualle kuin pyykinpesuun. Huoh!

Edit. Pahoittelen jatkuvia päivityksiä, rukkailin hiukan blogia selkeämpään kuosiin, toivottavasti.

torstai 5. marraskuuta 2009

Ihana, ihana kirja!






Nimittäin tämä, jonka Esikko sai kummitädiltään syntymäpäivälahjaksi. Kaislikossa suhisee ja koska Esikko ei vielä lue kovinkaan hyvin, vain auttavasti - saan minä kunnian lukaista hänelle kaikki nämä 182 sivua hellyttäviä, sydäntä riipaisevia ja hupaisevia tarinoita. Tässä kohtaa en voi olla harmissani ollenkaan. Ainoastaan se harmittaa, että flunssan jälkimainingeissa lähes hävinnyt ääneni ei nyt anna myöden aloittaa välittömästi. Silittelemme siis Esikon kanssa vuorotellen näitä sivuja ja huokailemme ihastuksesta. Kuvitus on aivan mahtava. Minusta oli myös upeista upein juttu, että lahja oli nimenomaan kirja eikä esimerkiksi jokin lelu.

Tänään sitten jouduin kesken päivän singahtamaan Esikkoa koulusta hakemaan, ei ollut kuulemma kunnossa. Jo toinen kerta tällä viikolla, kun soitellaan vastaavalla tavalla. Hieman alkoi jo jurppia sillä ei tuo oikeasti ollut kovin kipeän näköinen ja niinpä kiikutin hänet päivystykseen ihan vain varmistukseen sillä yskii kovasti. Ei niin mitään vikaa pojassa, lämpökin normaali 36.5, vain tuo yskä. Sekin kestää sen minkä kestää, itselläni ainakin jo kohta kaksi viikkoa. En voi pitää häntä viikkotolkulla kotona pelkän yskän takia. Poikaa oli varmaan valistettu sillä hoki koko automatkan: "Mennään hakemaan Sikaflunssa!". Olisi tosiaan lähes voitu näin tehdäkin sillä koko terveyskeskuksen ympäristö oli autoja täynnään. Kolmannen riskiryhmän rokotukset käynnistyivät tänään, minunkin olisi pitänyt perussairauteni vuoksi sinne mennä tänään, mutta taidan jättää väliin. Lapset saavat omansa viikolla 47 meidän kunnassa.

Nyt taidan mennä jatkamaan ihanaisen kirjan silittelyä ja tikuttamaan muutaman silmukan vielä iltapuhteeksi.