keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kirjaostos

Ostan harvakseltaan neule- tai käsityökirjoja. Seuraavan kohdalla tein nyt kuitenkin poikkeuksen.


Posti kantoi tämän luokseni Bookplussasta ja hyödynsin samalla sähköpostiin kopsahtaneen alekuponginkin.

Näin äkkiselauksella näyttää varsin hyvältä

Tarkka ohjeistus mitoittamiselle ja erilaisille työskentelytavoille ja mikä parasta ohjeista kaaviotpaljon myös tekniikkakuvia, toki myös jo paljon tuttuakin asiaa, mutta mielestäni kelpo opus ja hyvä kokonaisuus


Nyt onkin hyvä hetki syventyä tähän ja juoda kuppi kuumaa teetä - ulkona sataa, yllätys yllätys!

24 kommenttia:

 1. Oi tuo on ihana kirja. Minulla on se englanninkielisenä ja siitä olen opetellut tekemään kahta sukkaa kerrallaan varpaista alkaen. Hyvät ohjeet ja kivoja malleja. Kiva kun on näköjään suomennettukin :)

  VastaaPoista
 2. Taidanpa kipaista kirjakauppaan, minä kun en juurikaan ole harrastanut tuota kärjestä aloittamista ja kahden sukan neulominen kerralla on vielä tyystin kokeilematta! Uskallatko siis suositella kirjaa?

  VastaaPoista
 3. Minäkin tilasin tuon saman kirjan ja hyvältä näytti minunkin mielestä :)

  VastaaPoista
 4. amuk: samaa mieltä:)
  Sanna: Kyllä - tätä suosittelee mieluusti. Selkeän ja helppotajuisen tuntuinen. Itse olen kyllä kärjestä aloitellut normipuikoilla, mutten aiemin pyörönä kahta sukkaa yhtä aikaa ja siihen tästä myös löytyy hyvät neuvot ja vinkit.
  Simpura: Tätä on tainnut nyt aika moni ostaakin:)

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaa mielenkiintoisalta! Itse en ole tuota kokeillut koskaan, siis varpaasta varteen olen, mutten pyöröpuikoilla.

  VastaaPoista
 6. Ihana kirja, täytyypä laittaa ostoslistalle, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia vinkistä myös minulta, kun haaveenani on opetella tekemään sukka kärjestä aloittaen. Syynä tähän opetteluun on se, että erikoislangoista kutoessa haluaisi käyttää kaiken langan. Nimimerkillä epämääräisiä kasoja pieniä määriä erikoislankoja. Oko mielestäsi kirjan ohjeet sellaisia, että tällainen aloittelijakin niiden avulla saa sukat aikaiseksi?

  VastaaPoista
 8. Auli: Näin minullakin:) Mutta tällä varmasti uskallan ryhtyä harjoittelemaan.
  Ihalaiska: Lämpöisesti suosittelen:)
  enkulin käsityöt: Samaa ajattelin minäkin kun näin ensimmäisen kerran.
  Minttu: Kyllä minusta siltä näyttäisi. Tuo on juuri se syy minullakin miksi yleensä teen kärjestä alkaen. Paras päättely noin päin on ollut tuo italialainen, todella joustava. Pari viimeistä kerrosta ennen päättelyä hiukan isommilla puikoilla ja sitten itsku-päättely, niin ei kiristä, muttei myöskään kiemurtele holtittomasti.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä! Minäkin tilasin tuon kirjan. =)

  VastaaPoista
 10. Katselin tuota samaa kirjaa ja toistaiseksi jätin vielä ostamatta, sen verran vähän tulee sukkia neulottua. Tällä hetkellä on työn alla mun ensimmäiset kärjestä aloitetut sukat ja paluuta perinteiseen malliin ei ole!! =)

  VastaaPoista
 11. minullakin on tuo kirja. Minulla on se englanninkielisenä ja siitä olen opetellut tekemään kahta sukkaa kerrallaan varpaista alkaen. Hyvät ohjeet ja kivoja malleja.En tiennyt että tämä on suomennettu.mukavia sukkahetkia!

  VastaaPoista
 12. Selailin tuota kirjakaupassa, mutta oli siellä sen verran tyyris etten vielä raaskinut mukaan ottaa. Ehkäpä laitan sen joululahjalistalleni :) Pikaisesti kun selasin niin näytti selkeältä ja muutenkin kivalta.

  VastaaPoista
 13. Ai niin, tästä tekniikasta olen jotakin jostakin blogista lukenut. Kiinnostavaa!
  Ja joo, yllätys todella - sataa. Ei kun se loppui. Alkaakseen säätiedotuksen mukaan aamulla uudestaan!

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen harkinnut tätä kirjaa ja taidampa tilata, kun sinäkin sitä suosittelet :)

  VastaaPoista
 15. Tilasin samaisen kirjan JUJU-kerhosta ja lupaavalta näyttää. Nyt on helpompi selittää muille miten sukkani teen, kun ei enää tarvitse pohtia miten jonkun tekniikan suomentaisi niin että muutkin ymmärtää... :)

  VastaaPoista
 16. Minäkin tuota kirjaa katselin, mutta en vielä ostanut. Kovasti kyllä harkitsen...

  VastaaPoista
 17. Vaikuttaa kivalta kirjalta. Mikä parasta; ei tule tehtyä parittomia sukkia kun voi molemmat sukat kutoa yhtäaikaaa;)

  VastaaPoista
 18. Jahhah, taitaa tulla taas lisää hyllyntäytettä tännekkin :) Tekniikka on minulle aivan vieras, mutta kuulostaa niiin mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 19. Olen harkinnut kirjan hankkimista. Nyt alan kallistua hankkimisen puolelle.

  VastaaPoista
 20. Hei, minäkin tilasin tuon kirjan ja tuossa se lankakorissa odottaa, että ehtisin siihen paneutua. En tiedä, että riittääkö kärsivällisyyteni opetella kahden sukan neulomista yhtä aikaa. Vähän epäilen.. Ihania lankoja olet taas värjäillyt :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. TiiMa: Toivotaan, että meillä molemmilla kärsivällisyys riittää;)Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 22. Huippuihana väri tuossa uudessa värjäyksessäsi.

  Minä varasin tuo kirjan aiemmin syksyllä kirjastosta ja eilen sain sen tutustuttavaksi: tosi kivalta näyttää.
  Varsinaisesti en vielä ole kunnolla ennättänyt kirjaan paneutua, eikä itse asiassa ole varmaan mulla tarvittavan pitkiä pyöröjäkään ennen kauppareissua.

  *Aikku*

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.