tiistai 30. elokuuta 2011

Karkkipäivä väripadalla

Niin, iski oikein karkkinen olo padan ääreen asettautuessa ja pakkohan sitä oli sisäistä ääntä totella. Liemiin valikoitui melkoisesti hentoisia karkkivärejä. Yhden sentään maltoin hiukan maltillisemmin keitellä.

Saanko esitellä: Bunny, Pelle Hermanni ja Rosa


100% merinoa Schoppelilta.

Nyt sitten takaisin KyJyjen pariin, jotta joskus valmistuisivatkin, hihii!

maanantai 29. elokuuta 2011

Kesän viimeinen heinä?

Suokaa anteeksi sähellys täällä blogissa. Yritän päästä eroon kuvien turhasta suuremmaksi klikkailusta. Ainakin minusta itsestäni on huomattavasti mukavampi katsella jo valmiiksi hiukan suurempia kuvia. Toki tämä myös sitten pitänee huomioida siinä, ettei laita liian montaa kuvaa per postaus, eikös vain?


Lienevätkö nämä sitten viimeisiä aurinkoisia heinäkuvia. Niin kovin sateista on taas tänään ollut.
Samalla kuitenkin sellainen päivä, että on voinut hyvällä omallatunnolla dippailla. Siellä ne nyt kuivuvat - karkit, hih!

Ihanaista alkanutta viikkoa!

lauantai 27. elokuuta 2011

Sadonkorjuun aika

Kesä taitaa vedellä viimeisiään. Tänään on luvatusti ollut upean aurinkoinen ja lämmin päivä.

Miehekäs toi tämän aarteen eteeni hetki sitten


kriikunoita, omasta puustamme

Omenoitakin sieltä ainakin jokunen tulisi



Liekö taas tulossa kylmä talvi sillä Anni aloitti hurjan karvanlähdön samaan tapaan aikaisin kuten viime vuonnakin. Monta kertaa päivässä tulee pieni muovikassillinen karvaa, olen ihan tukossa. Minähän olen siis allerginen kissoille ja koirille, mutta tulen kyllä toimeen muut ajat, mutta nämä karvanlähdöt saavat oireeni valloilleen. Katzitkin pöllyttävät, ovat myös alkaneet pulskistua jo nyt. Ihan kuin keräisivät jo vararavintoa talven varalle, hih!


Esikon kanssa olemme viihtyneet kirjan parissa, Matti Katti on kova sana tänään.



Pikkuisen erän pukkasin myös värjäyksiä myyntiin


Ihanaa viikonloppua kaikille.


perjantai 26. elokuuta 2011

Reissumyssy

Hiphei, reissusta palattu hei:)

Kuusi tuntia mennessä ja viisi tullessa. Siinä ajassa sitä ehtii kummasti puikkosia heilutellakin. Niinpä pystynkin esittelemään "jo" kolmannen valmistuneen KyJy:n

Ihan puun takaa ja yllättäin, Mariomyssy 2 


Kuva edelleenkin hitusen huono sillä Neiti Nökö on potilaana enkä hennonut ulos häntä riipiä.

Mutta, tällä kertaa tulikin jo sopivampaa kokoa. Lisäsin pituutta/korkeutta myssylle yli kolme senttiä ja johan alkoi suuripäisillekin sopivaa tulla.

Toisenkin työn sain reissussa hyvään malliin, mutten vielä julkaisuvalmiiksi asti. Kaikki ajallaan.



Mariomyssy (3. valmistunut/23. aloitustyö)

Menekki tähän työhön 71g
Lankana Novita Puro, väri Kivi
Magiclooppina 5mm KnitPro Prymeillä ja 5mm sukkiksilla.
Fiilis: Näitä kyllä lisää vaan:)

Täällä kotona oli kaikki sujunut ihan hyvin, nyt sitten vain viikonlopun viettoon.

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Kyjy etenee

Sunnuntai on ollut mukavan leppoisa. Olen saanut hiukan tikuteltua noita Kyjyjäkin eteenpäin ja yhden jopa valmiiksikin asti: Mariomyssyn, josta oli tarkoitus tulla myssy neiti Nökölle vaan en kyllä tiedä ollaanko isopäistä sakkia vai mistä lie johtuu, mutta tämä on enemmänkin alakoululaisen kokoa. Kaikki 100g kulutin, muttei siltikään ole riittävän reilu neidin päähän. Mutta eihän se haittaa - aina jostain pienempikin pää löytynee. Jokatapauksessa Kyjy nro 20 on nyt valmis. Tämä siis toinen valmistunut työni tässä tempauksessa.

Valitettavasti tällainen tökerö kuva, mutta eipä auta sillä yhtään näin pientä päätä ei meiltä löydy:)


Kyjy nro 20 (valmistunut 2/24)

Mariomyssy

Lanka: Sandnesgarn Easy 2 kerää (100g)

Nyt sitten vain muiden töiden kimppuun, myssylinjalla jatketaan edelleen hetken aikaa.

Ensi viikko onkin minulle hiukan erilainen sillä olen työmatkoilla tuolla pohjoisessa tiistaista torstaihin asti. Kotijoukotkin ovat aivan ihmeissään, että äiti ei olekaan kotosalla muutamaan päivään. No, eivätköhän nuo hyvin pärjää isänsä kanssa ja hyväähän se varmasti tekee porukoille, etten ole aina hyysäämässä. Pitkät junamatkat aion kyllä hyödyntää puikkojen parissa, jipii:)

Oikein leppoisaa sunnuntaita kaikille!




lauantai 20. elokuuta 2011

Helsinki-päivä

Tänään oli taas sellainen ihana ystävä-lauantai. Aamulla kapsäkin kanssa onnikkaan ja kohti Kamppia.
Nämä meidän tapaamisemme ovat aina sen laatuisia, ettei koskaan onnistu tyhjin käsin palaaminen. Ei vaikket ostaisi itse mitään, niin vähintäänkin tuliaisia sieltä on aina tuomisina. Niin nytkin. Ihana Sarpun tuotantoa oleva pussukka, silmukkamerkkeihin renkaita ja suloiset pöllökorvikset. Taidetaan molemmat olla höpsähdetty pöllöihin, ovat ne niin ihania ja arvoituksellisia olentoja. Minä olin aikonut Lilalle tekaista erään kivan yllätyksen vaan kun räpylät ovat olleet niin kipeinä niin nappasinpa Samun ja Orvokin ja kotiutin heidät uuteen kotiin.

Eikä se ihan vielä siihenkään päättynyt, vaan vielä tällaisen hauskan kirjankin sain. Tätä me ryhdymme neiti Nökön kanssa kyllä zoomaamaan lähitulevaisuudessa.


Enkä tainnut kyllä ihan ilman omiakaan tuomisia selvitä sillä kun tepsutimme aluksi Sinelliin. Lilan sieltä piti tarvikkeita hakea ja tarttuihan minullekin jotakin pientä sieltä. Niistä ei nyt tosin kuvaa ole, mutta kaulakorutarvikkeita lähinnä ja siellä sitä tuli sorruttua myös Suuren Käsityölehden tarjoustilaukseenkin. Sinellistä matkamme jatkui Fiinaneuleeseen, lähinnä koska oli lähimpänä sillä hetkellä eikä mieli tehnyt liikoja kävellä. Tarpeeseen ja aikomuksen mukaisesti sieltä sitten 5mm puikko-osa ja kolme pidempää kaapelia Knit Pro:hini (100cm, 120cm ja 150cm). Nämä kyllä ovat Prym Knit Prota, mutta käyvät kyllä noihin toisiin hyvin.



Se osuus, jonka ei kuulunut toteutua, olikin sitten se langanosto vaan kun oli rottamaisesti ladattu uudet Highland Tweedit ihan siihen kassan lähelle tyrkylle ja niin minun värejäni. Kassiinhan ne sitten piti pakata. Ovat vähän paksumpaa 150g/375m. Hyvä niin, väliin on ihan mukava neuloa paksumpiakin sukkia.


 
Päivän mittaan tuli pidettyä huolta niin höpötyksestä kuin ruokahuollostakin. Kiitos sinulle siis Lila ihanasta päivästä.

Kotimatka menikin sitten tunnin torkuilla bussissa. City-maraton vähän matkaa hidasti ja perillä kotikulmilla taas vuorostaan Wuosisatamarkkinat ja kylä täynnään ihmisiä, eipä juuri eroa huomannut pienen ja suuren kylän välillä, hih!

Kotona sitten ikkunalla odottikin tämä ikkunaprinssi


Rentoa ja upean lämmintä viikonloppua teille kaikille, nautitaan tästä.

torstai 18. elokuuta 2011

Samu ja Orvokki



Orvokki Omenainen ja Samu-Serkku


Suomenlampaan vahvistettua sukkalankaa


Mieli haikeana keittelin varastoni viimeiset suomenlampaan sukkikset. Mitähän kivaa näistä keksisi? Pakko varmaan lähiaikoina kysellä kehräämöltä taas tätä lisää.


Tätä kuvaa oli pakko hihitellä sillä tätä katsoessa luulisi neiti Nökön vääntävän Kustin ylähuulta vaan ei sentään. Poju vain hieroi ylähuultaan neidin sormeen, liekö kutitti tai jotain.

Kyjyni ei oikein nyt edisty, osin kiireen ja osin reumavaivojen takia. Ryökäle sentään, tässähän tulee kohta kiire. Vaan periksi ei anneta, ni!

Tänään minua on ilahduttanut upeaakin upeampi sateenkaari illan päätteeksi.

maanantai 15. elokuuta 2011

Ilon pipanoita sateen keskellä


Hih, erotatteko tuosta kuraisesta autoni takaikkunasta mikä siinä on?

Lähdin aamulla työpaikkaa kohti huristelemaan ja taustapeiliin katsoessani näin tuo siellä takalasissa. Ajattelin neiti Nökön sen sinne eilen illalla taiteilleen. Enkä hennonut sitä pilata pyyhkimällä. Oikea päivän piristys ja sopivasti sateiseen ja harmaaseen maanantaifiilikseen. Kotona sitten neitiä kiittelin niin kävikin ilmi, ettei hän eikä kukaan muukaan kotijoukoista ollut tuota tehnyt. Mutta olipa kuka hyvänsä, hyvälle mielelle siitä tulin heti aamusta. Tällaisia arjen pieniä ilon pipanoita.

Valoisaa uutta viikkoa teille kaikille sateen ropinasta huolimatta.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Ale ale!

Me Repen kanssa tulimme vain pikaisesti sanomaan, että tuolla myyntisivulla kaikki varaamattomat värjäykset nyt ensi viikon alessa, 10e vyyhti. On pakko saada raivaus ja tyhjennys täällä kotona edistymään. Noukkikaahan pois, hih!

Niin ja se Repekin tietysti


Rontista pikapikaa napattu kuva verannalla ja tietysti milläs muulla kuin kännykällä, joten laatu ei ole parhaasta päästä.



perjantai 12. elokuuta 2011

Kesällä vielä kerran..

Vielä kerran vaeltelin kamera kädessä rannalla ja linssiin tarttui tällaisia


Tämä taisi olla ulpukkaa?


Hetken oli ihan tyyntäkin .. sateen ropinan keskellä ja aurinkokin näyttäytyi


Tätä en tunnistanut, mutta kaunis on.


Pidän kovasti näistä portaista.


Uskollisesti palvelleet Nike-kävelykenkäni 


Naapuritontin kaunis ja suloinen laituri

Sain siis tilaisuuden nauttia luonnon rauhasta tänään. Olin siis Moksijärvellä ja totesin, ettei tämän hiljaisuuden voittanutta taida olla. Käämin käristys oli monta kymmentä astetta alempi pois suunnatessani. Mieli lepäsi.

Kyjynkin raportoinnin hoidin aiemmin viikolla reippaana tyttönä.

Tässä vielä kollaasina kaikki 24 aloitustani. Nyt sitten vain nitkutellaan valmiiksi.


Se on kuulkaas viikonloppu nyt, lepoa ja mukavia asioita toivottelen.




sunnuntai 7. elokuuta 2011

Padan porinoita

Vettä roiskii ja aurinko paistaa. Vinkeä ilma ollut tänään siis.

Väripatani on kuitenkin porissut eilen taas ja tässäpä tulokset sieltä


Vasemmalta lukien: Saara, unelmieni nainen, Paksu Bertta ja Lady Gray

Sinne  muiden joukkoon putosivat nämäkin. Ticoticoja pohjalanka näissä vuorostaan.

Pakko myös näyttää vähemmän selkeä kuva puhelimeni näytöltä.


Minä katselen päivittäin Kostia, mitäs teidän muiden näytöiltä löytyy?





lauantai 6. elokuuta 2011

Hissutellen

Niin se vain sujahti ensimmäinen työviikkokin ohitse. Hienoisia käynnistymisvaikeuksia itselläni kyllä huomasin.

Sellaiseen ei oikein auta muu kuin aika. Jospa se sitten ensi viikolla olisi jo mielikin täydessä työvalmiudessa loman jäljiltä.

Kyjy minulla etenee niin, että vielä kaksi aloitusta ja sitten voi keskittyä pelkkään neulomiseen valmiiksi töiksi. Vain yhden olen saanut tähän mennessä täysin valmiiksi. Mutta arvasin kyllä tämän jo lähtiessäni tempaukseen mukaan, joten ei mitään uutta auringon alla siis.

Se haittapuoli tuosta nyt on ollut, että kun on vain keskittynyt aloituksiin, niin oikein mitään valmista ei ole ollut esiteltäväksi asti.

Mutta vilautetaanpa kuitenkin Koruharakan sukkia, jotka aloitin itsevärjätystä sukkalangasta.


Miksikö koruharakan? No, koska sen niminen nettikorukauppa on olemassa ja koska sorruin "krääsään" menneellä viikolla ja ostettu koru on aivan sävy sävyyn sukkien kanssa. Nams - tykkään molemmista.

Lauantaini on sujunut hissutellen sillä Esikko on hoidossa ja Neiti Nökö ystävällään. Kuopus Kepponen on siis saanut vierihoitoa kokorahalla.

Sain myös lankavarastoni värjättyjen osalta täysin siivottua. Pukkasin tuonne myyntisivulle hurjan määrän itselleni tarpeettomia.

torstai 4. elokuuta 2011

Iltauinnilla kaakaomukin kanssa

No, oikeastaan lapset olivat sillä iltauinnilla ja me vanhemmat niiden kaakaomukien kimpussa.

Eilen illalla oli hiukan sellainen rauhaton olo ja niinpä pakkasimme itsemme ja Annin autoon ja suuntasimme Vihtijärvelle uimaan ja evästämään. Kaunista oli ja lapset nauttivat. Kuuma kaakao maistui todella herkulliselle meistä kaikista. Otamme pian uusiksi, kyllä!


Ilta-aurinko paistoi kauniisti ja järvi oli aivan tyyni



Piti vielä leikkiä hiukan vastavaloonkin, ihan vain muistoksi


Anni muuten roikotti kuonoaan ja kieltään takaikkunasta ulkona suurimman osan matkaa. Vastaantulijoilla oli varmaan ihmettelemistä. Höpsö hauva. Mutkaton automatkaaja vaikka hyvin harvoin autolla matkustaakin. Hyvä niin.

Ensimmäinen loman jälkeinen työviikko alkaa olla pian pulkassa ja on hiukan ollut uupunut olo iltaisin kotiin tultua. Kestää siis hetken ennenkuin taas tottuu. Kai sitä oli niin lomautunut, että tuntuu siksikin hiukan vaikealta. Mutta tästä se taas lähtee.

Ja vielä suuret kiitokset Elinalle tunnustuksesta. Lämmitti kovasti mieltä ja tulipa hyvä mieli:)


tiistai 2. elokuuta 2011

Arjen kauneutta

Tänään olen löytänyt ympäriltäni arjen kauneutta. Yksinäisen heinän muutamine kavereineen. Niin hento ja kaunis..


 Verannan ikkunakarmilta tuohen palasen, sekin niin herkän sievä.
Keikistelee suorastaan..



Ja kommenttilaatikosta kauniin tunnustuksen


Kaunein kiitos teille Virveriikka ja Maria

Tähän tunnustukseen kuuluu vastata kolmeen kysymykseen:

Lempivärini olen melkoisen kaikkiruokainen, senhän nyt saattoi arvata. Mutta pääsääntöisesti voimakkaat, lämpöiset ja intensiiviset värit. Päälle eksyy usein tummaa jäntevää petroolia, hellää, turvallista  harmaata  ja lempeää ja kultaista luonnonvalkoista.

Lempiruoka Olen kalaruokien rakastaja ja juustojen janoaja

Minne haluaisin matkustaa Järven rannalle alkukantaiselle mökille. Hiljaisuuden lähteille, puiden kanssa kuiskaamaan ja kätösilläni kilkkaamaan..

Eteenpäin tätä pitäisi jakaa. Voi pojat ja tyttäret, miten minä ikinä pystyn valitsemaan?

Enkä valitettavasti pystykään, joten poimikaahan kaikki matkaanne.

Tänään oli taas Länskäreiden tapaaminen. Kiitos ihanaiset seurastanne, nauru tekee niin hyvää:)