lauantai 4. helmikuuta 2012

Villakoirat paratiisissa?

Meitä oli eilen kuusi "villakoiraa" eri puolilta Suomea Tallinnassa. Mitäpäs muutakaan kuin nuuskuttelemassa villoja ja muita ihanuuksia.

Pienten liikenneongelmien jälkeen kaikki selviytyivät satamaan ja sieltä suunnistimme pikaisesti laivaan aamupalalle. Masut täpötäyteen ruokaa, jotta jaksaa pakkasessa maissa rientää kaupasta toiseen.

Hauskaa oli, että saimme paljon huomiota ja kommentteja laivalla kanssamatkustajilta. Moni kävi ihmettelemässä ja kysymässä töistämme ja käsitöistä yleensä. Laivalla oli myös toinen hieman iäkkäämpien rouvien neulojajoukko reissussa ja puikothan ne sielläkin heiluivat:)

Me suunnistimme heti satamasta tilataksilla Karnaluksiin . Minä en sieltä kuvia ottanut, mutta Aarnilintu sen sijaan kyllä. Käykäähän sieltä katsomassa. Minun saaliini Karnaluksista on tässä:


Gedifran Riana Coloria, yhteensä 12 kerää ylisuureen lämpöiseen neuletakkiin.


Tummanvihreää Rowanin Silky Tweediä 10 vyyhtiä neuletunikaan.


Sitten pitkään haaveilemani bambuiset Addi Clickit, lisää Ponyn värillisiä hakaneuloja heijastimiin, uudet paremmat sakset.


Lisää bambuisia sukkapuikkoja, messingin värisiä karbiinihakoja kännypusseihin, pikkuiset käsityösakset ja vielä toinenkin nukkaleikkuri talouteen. Miehet ovat omineet edellisen, ryökäleet.

Karnaluksista tepsuttelimme käytännössä tien toiselle puolelle pikkuiseen Wool & Woollen-lankakauppaan. Kristiinan blogissa on sieltä kuten hurjan monesta muustakin Tallinnan käsityöliikkeestä infoa. Siellä on sitten herkulliset lankavalikoimat laadukkaita villalankoja. Paljon lankoja kartioilla, joilta toiveen mukaan kerivät kerille. Paljon Noron lankoja, Dropsin lankaa ja Shetlannin villaa, josta näytti olevan saatavilla ainakin tilauksesta huimasti värejä.

Minä sieltä ostin Noroa


Vasemmanpuoleinen kartio oli reilun 870g ja siis uutta Noron Shikiä. Luulin ostaessani 100% villaksi, mutta onkin koostumukseltaan silkkiä 35% mohairia 25% ja villaa 30%. 100g/300m tämä väri on numero 16, hiukan poltettua oranssia. 

Oikeanpuoleinen kartio puolestaan on Noro Flower Bediä väri numero 147/Bark, sitä oli noin 700g. Tämä myös silkki-, villa-, mohairsekoite 50g/180m.

Näistä tulee pitkiä tunikoita/neulemekkoja. Juu-u Lila, kyllä minä vielä ne neulon, hih!

Matkamme jatkui Abakhanin kangaskauppaan, josta en kyllä itse mitään tällä kertaa ostanut sekä Puu ja Putuka-puotiin. Sieltäkään en tällä kertaa mitään ostanut, mutta kipittäessämme vanhan kaupungin läpi kohti satamaa nappasin torimyyjältä kahdet ihanat tumput, joista tässä kuvia. 


Kissalapaset ovat neiti Nökölle, kahdet oikeanpuoleiset minulle itselleni. Nuo oikeanpuoleisimmat sekä hirvilapaset ostin Sadamarketista. Hirvilapasista en saanut kuvaa sillä ne ovat olleet Esikon tassuissa eilisillasta saakka.

Vielä satamaan tultuamme poikkesimme vironvilloja haalimaan. Minä olin koko matkan ihastellut Elinan ihanaa Revontulihuivia ja koska samaa väriä löytyi vielä sieltä niin ostin sen heti enempiä empimättä.

Sieltä tarttuivat mukaani myös Esikon hirvikuvioiset lapaset sekä yläpuolen kuvan oikeanpuoleisimmat tumput. Myös virolaisvillatakki oli napattava vilunokkaista blogistia lämmittämään.

Mutta kyllä olikin napakka viima Tallinnan puolella, emme pitkiä matkoja ulkona kävelleet ja silti olimme aivan       nenät, posket ja sormet jäässä satamaan saapuessamme hyvistä varustuksistamme huolimatta. Pienehkö vetolaukkuni aivan pursuili kaikista ostoksistani. Onneksi ihanat Maiju ja Lila minua jalosti auttoivat kantamuksissani, kiitokset teille vielä.

Lila vielä oli meille kaikille ihania silmukkamerkkejä ja suloiset huuhkaja-/pöllökorvikset tehnyt, kiitokset ja hali sinulle.

Kyllä olikin ihana ja naurun täyteinen reissu. Suurkiitokset loistavasta seurasta Lila, Aarnilintu, Siina, Kytsätär ja Maiju

Eikös oteta uusiksi toisenkin kerran?

Edit. Huimat 100 lukijaakin näyttää olevan täynnä. Tervetuloa matalaan majaani Norissa, Enya ja M.

35 kommenttia:

  1. Matka on varsin kivan kuuloinen! Vaikkakin myös kylmän :-D Ihania lapasia, ja voi aah, rowan tweediä fanitan täälläkin. Eka paksu punainen lanka näyttää kans aivan ihanalta.

    VastaaPoista
  2. Oi mikä reissu, on varmasti ollut tosi mukavaa!

    VastaaPoista
  3. Ihan varmasti uusiksi otetaan :)

    VastaaPoista
  4. Paljon ihania ostoksia olet tehnyt!

    Tuosta oikeanpuoleisesta Norosta, luulisin - näin kuvan perusteella - että se on Noro Arale-lankaa, jota ostin itse samasta paikasta joulun alla... Arale on paksuudeltaan liki Silk garden lite-lankaa, mutta minusta ihanamman tuntuista. Ainakaan tuolloin joulukuussa Liteä ei W&W:ssa ollut. Lisäksi Aralen värikartta on harmoonisempi, kuvan perusteella vyyhtisi on oikein herkullisen harmooninen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankavakka: Taidat olla kyllä oikeassa, hämäännyin värinumerosta varmaankin:) Namin värinen kyllä on.

      Poista
    2. Sen verran vielä tuosta, että katselin vielä tarkemmin ja tuohan onkin Flower Bediä väri numero 147/4472 eli 50g/180m silkkiä, kid mohairia ja villaa.

      Poista
  5. Hienot ostokset. Ai Karnasta saa noita karabiinihakasiakin? Mistäs ne sieltä löytyy, nappien seastako? Menen maanantaiaamuna niitä sieltä etsimään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Drucilla: Nämä olivat (miettii hetkisen) siis kun kävelet kassan edestä ja vasemmalle jäävät puikkoseinä ja oikealle ne kaikki tilpehöörit, niin heti niiden takana olevalla käytävällä, muistelen. Käännyt siis tosiaan sinne nappien suuntaan ja heti uudestaan oikealle.

      Poista
    2. Kiitos! Toivottavasti löydän! :)

      Poista
  6. Iiihania ostoksia :) Tallinnaan täytyy vielä kevään aikana vaan niin päästä!

    VastaaPoista
  7. Ihania ostoksia olet tehnyt! Voi kun pääsis myös:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun pitää vaan hypätä matkaan kun menemme seuraavan kerran, eikös:)

      Poista
  8. Vau, mitä herkkuja! Noroista olen tosi kateellinen!

    VastaaPoista
  9. Kiitos seurasta sinullekin ♥ Oli ihana reissu ja nuo Norot jäivät minuakin kyllä kaivelemaan. Että jatkoa ehkä seuraa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulle myös kiitos seurasta, oli niin mukava tavata:) Ehdottomasti jatkoa pitää järjestää.

      Poista
  10. Oi oi mitä ihania kuvia, Karnaluks on aina Karnaluks. Jee. Kyllä mäkin sinne pian pääseen, vaikken mitään tarvi mutt on siellä mukava käydä.
    Mua vaan harmittaa kun Eckerö ostaa uuden ison laivan ja tämä mun suosikki Nordlandia häipyy maisemista:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nautihan sinä niistä etelän säätiloista nyt kun voit:) Ei varmasti ole ikävä näitä pakkasia, hrrr! En tiennytkään, että Nordlandia jää pois, kyllä se tosiaan vanhan oloinen on ja mielessäni jo mietinkin miksei mitään remonttia tehdä vaan ehkäpä varustamot vaan tosiaan hommaa uuden laivan, hih!

      Poista
  11. Kiitos seurasta :) Uusiksi otetaan jossain vaiheessa :) Nordlandialla itse asiassa on tehty remontti, ei edes niin kamalan kauan sitten. Mutta vanha laivahan se jo on... Toivottavasti uusi laiva on myös kiva :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lila sinulle suuresta vaivannäöstäsi. Koetahan hoidella itsesi nyt kuntoon kunnolla. Minäkin häädän tätä nuhaani tiehensä. Odotellaan millainen uusi laiva on, osataankohan neuloakaan siellä, hih!

      Poista
  12. Oih ja voih kyllä on upea saalis sulla. OOn kyllä niiiiin kade. Pääsenköhän koskaan tallinnaan.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuonne pitäisi varmaan jokin pikkuisen isomman joukon reissukin suunnitella:)

      Poista
  13. Hyviä ostoksia olet tehnyt. noi addin clickit on ihanat- mä käytän niitä tosi paljon ja toi Noro...........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Addit ovat olleet hyvät käytössä, minulla on ollut tuo Knit Pron vastaava setti enkä ole siihen ollut laadussa tyytyväinen, joten jospa tämä olisi hyvä.

      Poista
  14. Kyllä taisi multa jäädä puolet katselematta...kivat hankinnat. Kiitokset vielä matkaseurasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä voisi kuluttaa aikaa loputtomiin:) Kiitokset sinulle myös, oli niin mukava tavata:)

      Poista
  15. Lisää kuolattavaa.... Ihanat nuo hakaneulatkin!

    VastaaPoista
  16. Voi jestas, kun olet tehnyt ihania löytöjä Tallinnasta. Kun tulen toden näköisesti kesäksi Suomeen, haluaisin myös lähteä mukaan tuollaiselle ostosmatkalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu - isomman porukan reissukin tuonne varmaan pitäisi tehdä, olisi oikein mukavaa:)

      Poista
  17. Tämän näköiselle ostosreissulle olisin tahtonut salamatkustajaksi! :D

    VastaaPoista
  18. Ihania ostoksia olet tehnyt. Varsinkin nuo kissalapaset on ihanat :)

    VastaaPoista
  19. Ihania ostoksia ♥. Paljonko mahtoivat Norot maksaa siellä? Anoppi on tuonu vironvillaa Pärnusta ja on ainakin siellä huomattavasti halvempaa kuin täällä :o(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaksi kartiota maksoivat noin 152e yhteensä ja nuo grammamäärät ovat varmaan vähän alakanttiin kun en kunnolla muista mitä painoivat. Minusta edullisia verrattuna kotimaan hintoihin ja useimpiin muihinkin euroopan nettikauppoihin.

      Poista
    2. Pirkkis: Kävin vielä tuolta eräästä saksalaisesta nettikaupasta katsomassa, että siellä tuo Arale maksaa 19,50e/100g. Näille koko määrälle sain 100gramman hinnaksi alle 10e

      Poista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.