lauantai 8. joulukuuta 2012

Pipareita ja vihainen lintu

Meillä vietellään täällä taas vaihteeksi Esikko-viikonloppua. Ihanaa saada sälperi aina lomille kotiin.  On kaverilla kyllä ihan hirmuisesti vauhtia, huh ja puh! Nyt kun sitä on tottunut tällaiseen enemmän "normi"arkeen  niin sitä on aina aika voipunut sitten lomaviikonloppujen jälkeen.

Neiti Nökö on meillä virallinen leipomusvastaava, minä en sellaista jauhopeukaloa omaa ja olenkin ollut erityisen onnellinen, että lapsoset ennakkoluulottomasti haluavat keittiössä touhuta ja saavat kyllä niin tehdäkin mieluusti.

Tänään ottivat Esikon kanssa piparitaikinan esiin ja alkoivat leipoa. Suurin haaste on saada Esikko malttamaan mielensä taikinan painelussa, aika vauhdikasta se olikin


Siinähän se vihainen lintu-fani jauhoisena painelee muotteja taikinaan. Namivahti siellä taustalla vaanii pöydältä putoavia makupaloja, näin epäilen.

Ostin Esikolle tuon hupparin Ebay:stä ja juuri passeli oli eikä kovin kalliskaan.

Minä olen ollut hiukan flunssanuhassa täällä ja tuntuu, että palelee kaiken aikaa. Oli siis ruvettava kaivamaan lisävillaa päälle ja paksuin poncho päälläni täällä istuksin ja touhuan. Takkutukkaakaan ei vielä ole saanut tämä rouva kammattua, mutta josko sitä antaisi nyt armon itselleen kerrankin.


Tämä poncho ei muuten ole omaa tuotantoani vaan Mangon ostokappale, sellainen sinisenmusta ja hiha-aukoilla varustettu versio. Edullinen ja varsin passeli hankinta tuolta loppusyksyltä.

Toinen harmi viluttelun lisäksi on ollut ihan korpuksi kuivuva naamani. Kuivuu ja ärtyy ja sitten tulee ärtymysnäppyä pitkin poikin. Millä ihmeellä tuota rasvaisin ja hoitaisin, että ei ihan niin hirmuisesti hilseilisi? Olisiko vinkkiä, apteekin Hydran nyt viimeiseksi ollut käytössä ja sitä ennen kaikki syväkosteuttavat voiteet ja jopa Bio-Oilin ihoöljykin. Ei vaan tunnu auttavan. Sisäisesti napsin kalaöljyjä sekä vitamiineja, erityisesti beetä. Talvi on vasta alussa ja jos näin kauheana tilanne säilyy ei varmaankaan ole nassussa kehumista keväällä.

Huulille löysin erinomaisen avun tästä


Ihanaista lauantaita teille kaikille. Nautitaan vaikkapa piparin tuoksusta.

11 kommenttia:

  1. Meillä piparin tuoksu vasta haaveena, joskin kaupan piparitaikinaa huvennut kohta kilo: naposteltuna herkkunälkään murunen kerrallaan raakana silloin tällöin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei oikein muutoin joulu vielä näy, mutta täytyy tunnustaa, että ryöstin silmän välttäessä pari palaa tuota taikinaa;)

      Poista
  2. Voi että, iho tosiaan hilseilee, tai minulla päänahka. Omalle iholleni sopii luontaistuotekaupasta ostettu Melvitan kasvoöljy, mutta tiedän että kaikki eivät öljyistä välitä.
    Ihana poncho! Ja toivottavasti namivahti sai vähän palkkaakin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä testata tuota Melvitaa, öljytkin ovat erilaisia ja itse noita laittelen joko vapaapäivinä pitkin päivää tai sitten arkena yöksi. Namivahtia taisi salaruokkia pipareilla Esikko äsken, hih!

      Poista
  3. Mistä voi ostaa tuota kaunista vaseliinia?
    Eipä tarvitse kai pipareita leipoa tänävuonna kun ei ole syöjiäkään. Itseäni varten en taida viitsiä, muut kotonaolevat kun eivät välitä koko pipareista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen Pirena tuon tainnut ostaa paikallisesta Prismasta. Myös kodin tavarataloissa ja Säästöpörsseissä olen tuota nähnyt eli varmaan Tokmanni-ketjun liikkeistä voisi löytyä. Minäkään en valmiista pipareista välitä, syön vain taikinaa;)

      Poista
  4. Meillä lapset haluaa leipoa pipareita, mutta kun itse en niin piittaa noista valmistaikinoista ja itse en osaa tehdä sellaista ku sen olla pitää. Äitini osaa ja sinne mennään joulun viettoon kuitenkin, niin en ole sitä intoa kauheasti ruokkinut. Joulukoristeet on kuitenkin laitettu ja torttuja leivotaan vähintään kerran viikkoon. =)
    Tuohon kuivaan ihoon en kyllä osaa vinkkejä antaa, mutta toivottavasti jotain keksit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparin tuoksu on ihana, vaikka meilläkin nuo taitavat mennä lasten suihin;)

      Poista
  5. Syötkö pähkinöitä? Meillä esikoisen kuiva iho pysyy parempana jos hän syö säännöllisesti pähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika vähän noita tulee todella syötyä, jospa sitä hiukan ryhdistäytyisi. Kiitos vinkistä:)

      Poista
  6. Minä käytän Mary Kayn tuotteita ihonhoitoon. Minulla on myös hyvin kuiva iho, tuntuu että suihkussa jo pitäisi naamaa voidella. Mutta tosiaan, kun valitsee sarjan kuivalle iholle, johan toimii! Löytyy jopa erittäin rasvainen voide, jonka voi laittaa yöksi...

    Kohta joulu jo kolkuttaa ovella, huomenna lähtee viimeinen paketti matkaan! / Snyysi

    VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.