tiistai 4. marraskuuta 2014

Mukavuusalueen ulkopuolella

Niin, meidän perheessä lienee jo ihan lentävä lause tai vitsi miten vaan, että en ole pullantuoksuinen mami, en sitten ollenkaan. En siis viihdy leipomusten parissa. Sen sijaan olen kyllä läsnä ja kädentaitoinen muuten ja teen kyllä ruokaa perheelleni ihan riittämiin, mutta leipomukset! Ei oikein nk. mun juttu.

Nyt kuitenkin kun olen siirtynyt gluteenittomaan ruokavalioon ja olen tehnyt tuttavuutta kauppojen valikoimien kanssa niin päädyin kuitenkin surffailemaan netin syövereihin ja etsimään helpoilta ja näppäriltä kuulostavia leivän korvikkeita.


Ensimmäisenä kokeiluun päätyivätkin nämä juustoleipäset karppaus.info-sivustolta. Sivustohan on karppaajien aarreaitta, mutta sieltä kyllä löytyy myös gluteenitonta noudattaville paljon kaikenlaista mielenkiintoista.

Itse korvasin tuossa ohjeessa olosuhteiden pakosta mantelijauhon sillä sitä minulta ei nyt kaapista löytynyt. Sen sijaan laitoin osan maissijauhoa ja osan Provenan gluteenittomia kaurahiutaleita. Lisäksi tuplasin määrät, jotta sain leipäsiä isomman määrän.



Tässä pellillinen lähdössä uuniin.


Tässä sitten osa valmiista leipäsistä. Oikein herkun näköisiä ja voin vakuuttaa, ettei makukaan ole hullumpi ollenkaan. Itse rakenne sitten juuri sen perinteisen mukainen eikä liian jauhoinen kuten kauppojen gluteenittomissa usein ja mikä tärkeintä: ei yhtään lisäaineita eikä mitään mistä en tietäisi. Näitä tuli 16 kpl ja näitähän napostelen kaikilla välipaloilla sekä aamiaiseksi. Enää ei tarvitse olla murheissaan ja nakertaa kuivaa näkkäriä pelkästään.

Suositus teillekin, rohkeasti vain kokeilemaan ja onhan ohje näemmä yksi suosituimmista tuolla karppaaja-sivustollakin. Tämä ei siis ollut maksettu mainos vaan ihan vain oma hyväksi havaittu ohjevinkkaus.

10 kommenttia:

  1. Minäkin tein eilen noita! Ja tykkään. Aloitin taas karppausta tarkemmin kun vaaka näyttää ihan liikaa. Mun vatsalle gluteeniton ja viljaton on paljon parempi, jo parissa päivässä huomaa eron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman olen Katja huomannut. Nestettä ja turvotusta on hävinnyt todella paljon.

      Poista
  2. Ja minä leipoin eilen NUTELLA-Banaanimuffinsit. Nutella taikinassa, täyteenä ja vielä päällä+ strösseliä. Banaanihan on tervellinen, vai ☺???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en olekaan koskaan kokeillut, ehkäpä joskus:)

      Poista
  3. Leipominen on ihan hauskaa, lopputulos on aina niin yllättävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, minulle jokainen tulos on yllättävä hih!

      Poista
  4. Sellainen blogi kun Pörden keittiössä , just meille keliaakikoille tarkoitettu blogi, sieltä löytyy hyviä ohjeita ja vinkkejä leivontaan yms. Käys vilasemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Armi, täytyypä tutustua tuohon:)

      Poista
  5. Näyttävät niiiin herkullisilta, nam:)

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.