lauantai 26. toukokuuta 2012

Tuokiokuvia

Tänään herätessä odotti karmeiden uutisten tulva. Joka puolella keskustellaan voimaannuttavista asioista vaikeiden asioiden keskellä ja niinpä kokosin niitä minua voimaannuttavia asioita tuokiokuvina.

Olkaapa hyvät


Karvaisen ystäväni pehmoinen poski


Nälkäinen kissa, joka pyöri kuin väkkärä. Näin onnistuneita kuvia siitä seuraa.


Esikon luurangon seikkailut työpöydän reunalla


Nupullaan olevat omenankukat


Ovat nämä kauniita nämä auenneetkin ja tuoksu oli melkoisen huumaava, samoin surina tuolla oksistossa yläpuolellani.



sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Niin kaunista..

Tähän aikaan vuodesta tuolla pihalla on äärettömän upeaa vaeltaa. Kaikki on vielä aluillaan, nupullaan ja silmullaan.


Pelargonit verannan ikkunalla. En näistä uusista versioista tiedä edes varmuudella minkä värisiä sieltä tulla tupsahtaakaan, sain nämä nimittäin lahjaksi. Aivan ihana lahja, noita on neljä nyt kasvamassa.


Ovathan ne nämäkin kauniita vaikka voisivat kyllä jonnekin muualle mennä kukkimaan kuin marjapensaiden sekaan.


Jokavuotinen sotakin on taidettu taas julistaa, grr..


Verivaahtera on niin kaunis minusta kaikessa väriloistossaan.


Pihakeinukin on taas tuotu toisen vaahteran alle. Tästä se kesä ihan kohtapian jo koittaa, oih!

Neule-Kirppukin heitti 11 kysymyksen haasteella ja koskapa olen ihan toivoton näihin vastaamisessa päätin vastata hetimiten, jotten unohda koko asiaa. Minulla on rästissä erinäinen määrä vastaamattomia haasteita, häpeäkseni tunnustan.

1. Minkä ikäisenä aloitit neulomisen/käsitöiden tekemisen?

Minä olen tainnut ensimmäiset neulomukset omasta tahdostani tehdä tuossa hiukan alle kaksikymppisenä, mutta säännöllisemmin vasta tuossa puolivälissä neljääkymmentä.

2. Minkä uuden käsityötekniikan haluaisit oppia?

Haluaisin oppia virkkaamaan ja kehräämään.

3. Millaisia neuleita neulot eniten?

Ehdottomasti sukkia.
4. Unelmiesi lanka?

Villasilkki tai villakashmir

5. Suurin haaveesi?

Tulla joskus tiptop-siistiin kotiin.
6. Minne haluaisit matkustaa?

Suomessa jonnekin järven rannalle mökille muutamaksi viikoksi.
7. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?

Tunnollinen, pikkutarkka, innostuva
8. Mikä ilahduttaa sinua tänään?

Rippikoululaiseni tutustumistilaisuus, luonnon herääminen, kesän ensimmäinen jäätelö
9. Hassuin paikka missä olet neulonut?

Autossa kuskin paikalla. Tosin auto pysähdyksissä ja odottelin muita saapuvaksi.
10. Onko sinulla muuta rakasta harrastusta käsitöiden lisäksi?
 
Ompelu
 
11. Lempi vuodenaikasi ja miksi?



Ehdottomasti kesä koska silloin on lämpöistä ja voin viettää aikaani enemmän ulkona.
 
Siinäpä näitä, vastauksia kysymyksiin. Nyt pitäisi kehitellä itse 11 uutta ja pukata ne 11 blogistille, mutta olen tosi tylsä enkä niin nyt tee. Sen sijaan menen jäähdyttelemään kesän ensimmäistä nokkosen polttamaa, kehveli sentään;)


lauantai 19. toukokuuta 2012

Lokoisasti tassutellen

Minun perjantaiaamuni alkoi erittäin valoisissa merkeissä: Repe-kultahan se siellä ikkunan takana odotteli märkänä pääsyä sisälle lämpimään.


Tämä kuva on kylläkin tältä päivältä. Mieleni teki kyllä kurmottaa tosissaan tämä karkulaisryökäle vaan enhän voi tietää miksi on niin kauan ollut reissussa. Toivottavasti ei näin pitkiä karkureissuja enää tee toiste. Onneksi kaikki päättyi tällä kertaa onnekkaasti, hiukan jo hiipi mieleen Valtsun tilanne sieltä reilun puolen vuoden takaa, surkeus sentään. Mutta tiedättekö, tästä tuli seurauksena hirmuinen punaisen poikapennun saamiskuume. Täällä nimittäin on tuota tilaa jolkotella eikä olla naapureillekaan häiriöksi. Saa siis vinkata jos jollakulla lähistöllä olisi reipas tummanpunainen kollipentu, hih - kissavauvakuume!

Eilistä olikin sitten oikein hyvän alun jälkeen helppo jatkaa tuolla Tallinnan puolella. Ei-neulova hyvä ystäväni ja minä suuntasimme sinne Viking Xprs:llä. Kyllä olikin laivalla paljon päihtynyttä väkeä, ei ollenkaan mukavaa tuo, varsinkaan kun emme huomanneet hyttiä ottaa. Onneksi 2,5 tuntia kuluu suhteellisen nopeasti.

Kerrankin minulla oli kamera muassani sinne suunnatessa ja vaikka ilma olikin hiukan pilvinen niin kyllähän sieltä kuvia tuli muutama napattua




Vanhaan kaupunkiin suuntaa aina mielellään

ja tällä kertaa oli ikävästi turvoksissa olleisiin tassuihinkin osuneet sopivat kengät


ja kävelimme ihan rauhassa suhteellisen pienellä alueella vanhan kaupungin puolella. Eihän tuota aikaakaan ollut kovin montaa tuntia tällä kertaa.

Vain yhden kaupan huomasin, josta lankaa olisi varmaankin saanut jos sisään olisimme menneet



Osoitetta en katsonut, mutta varmaankin tuolta nettisivuilta löytyy. Tässä kuvatessani takaani kuului aikamoinen räsähdys. Ikäiseni naiskuski maasturin kanssa sahasi peruuttaen eestaas ja lopulta peruutti liikennemerkkiä päin vauhdilla. Ei siis ihan hanskassa ollut tuo homma ja totesinkin viisaimmaksi siirtyä turvallisemmille vesille ennen kuin mitään enempiä sattuisi.


Löysimme myös oikein tunnelmallisen pienen kahvilan läheltä Peppersackia, sivukujalta. Tänne ei kyllä osu kovinkaan helposti niin luulen, mutta tarjottavat olivat kyllä herkullisia ja hyvin mahtui sisään. Upea paikka, kertakaikkiaan. Tämänkin nimi valitettavasti jäi huomioimatta.

Pieniä ostoksia tuli tehtyä, lähinnä keraamisia rintakoruja ja lasten opettajille kevätkauden päätöslahjoja.

Laivalle palattuamme menimme heti kysymään vapaita hyttejä ja eihän niitä tietystikään ollut, mutta infon virkailija vinkkasi Coffee and seat-palvelusta eli 10 eurolla sai konferenssi-tilasta tuoli-/pöytäpaikan maisemaikkunan ääreltä, palveluun sisältyi myös teetä, kahvia, hedelmiä ja erilaisia makeita suupaloja koko matkan ajan. Toki sinne sai hakea syötävääkin matkan ajaksi. Tätä kyllä aiomme hyödyntää vastedeskin sillä eihän sitä nyt kuitenkaan hyttiä tuollaisen muutaman tunnin ajaksi tarvitse ja raikas avara wc:llä varustettu tila ilman päihtyneiden häiriötä oli kyllä enemmän kuin tarpeeseen.

Mukavaa siis oli, oikein leppoisaa viikonloppua kaikille! Yritetään toipua Venäjä-tappiosta, däämm!



keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Savannin jengi

Olen pitkästä aikaa saanut jotakin valmiiksikin asti. Saanko esitellä: Savannin Jengi - sukat! Nämä menevät Esikon opettajalle kevätkauden päätöksen myötä lahjaksi. Opettaja, joka tekee kyllä tätä työtä hankalan ja haastavan poikani kanssa tosissaan. Opettaja, joka lykkäsi erikoistumisopintojaankin koska tämä 8. luokka tarvitsee häntä vielä ensi vuoden. Uskallan antaa villasukat ja nimenomaan merinoiset luksussukat koska olen pistänyt merkille, että hän ei tepastele luokassa sisäkengissä vaan paksuissa itseneulotuissa villasukissa. Joten idea näiden myötä onkin lahjoittaa hänelle sellaiset itsensähemmottelusukkaset, joilla hiihdellä ja vaeltaa kotona mielin määrin.Kestää sen minkä kestää - neulotaan sitten taas hyvällä syyllä uudet.





Savannin jengi-sukat

Lanka: Schoppelwolle 100% merino 100g/310m
Puikot:  Ruusupuiset 2,5mm
Koko: Havaintojeni mukaan sellainen kapoinen 39
Menekki: 120g
Fiilis: Rakkaudella tehdyt

Näistä jäi kärjestä pikkuisen lankaa uupumaan ja jostain kätköistäni löysin 100% merinoa hitusen (60g) ja sen hasardina värjäsin mahdollisimman lähelle, erotatteko missä kohtaa sukkaa vaihtuu lanka?

Mutta, sittenhän minulla olikin ongelma: minut tempaistiin äitienpäiväviikonlopuksi Mikkeliin ja hotelliin ja pitkällä autoreissulla mietin pääni puhki mitä lopusta langasta saisi? No, se selvinnee jossakin vaiheessa tulevaisuudessa. Työn alla jokatapauksessa jo, hih!

Minulla on jälleen huoli puserossa, Repeteus, punainen paholaiseni, on hukan teillä. Jo 8 päivää, missä olet punanenäni? Äkkiä kotiin, en osaa olla ilman punaisiani:(  Repeen jos kehen luotan selviämisessä, joten jos ei ole hullaantunut keväästä ja hiiristä niin sitten on kettu tai jokin metsänelävä onnistunut punaiseni nappaamaan. Emppu sentään on reipastunut ulkoilussaan, tänään halusi ulos jo heti aamusta ja takaisin kun kopla oli kotiutunut iltapäivällä taas. Oikea kiehnäpetteri tämä poika - mamman jalkaa hieroo koko ajan. Yrittääköhän tuo lohduttaa?

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Arjen kauneutta

Vaeltelin tuolla pihamaalla taasen arki-ihmeitä ihastelemassa

Heinää, viimevuotista


rujoa kauneutta tässä


Vaahteravauvat sieltä myös jo puskevat itseään esiin


Tämä tässä yrittää esittää viatonta vaan hetki sitten riepotteli tuolla pihalla roskasäkin ympäriinsä, grrr...uhkasin jo, että joutuu narun jatkoksi. Köh, siis sen koppiinsa johtavan narun, höhöö.

Ihanaista keskiviikkoa teille kaikille, nautitaan auringonpaisteesta.

lauantai 5. toukokuuta 2012

TYHJENNYSALE!

TYHJENNYSALE!

Huiskaisin loput myyntisivulla olevat langat alennukseen. Uusia ei  nyt vähään aikaan kiireideni takia tule.
Jospa sitten taas myöhemmin:)


Iloista viikonloppua kaikille!

perjantai 4. toukokuuta 2012

Taapertaa..

Tiedättehän sen arjen suhinan, tohinan ja yleisen kiireen? On tapaamista terapeutin, vammaistyöntekijän ja yhden jos sun toisen ihmisen kanssa. Töissä on asiakasasioita, omaa henkilökohtaista analyysiä, kehityskeskustelua ja raportointia. Kotona on karvaisten kaverien lauma, jotka tahtovat seuraa ja toimintaa, koti huutelee kita ammollaan: "Auta minua!" Ovatko nämä nyt fiinisti sanottuna niitä ruuhkavuosia tiedä häntä, en liene niin viisas. Mutta sen kyllä tiedän, että tänä aamuna en meinannut millään tajuta, että piipittävä ja ueltava ääni on kännykkäni herätys:) ja että tänään töistä palattuani tunsin olevani sellainen kotizombi. Taitaa siis olla aika nauttia käsitöistä ja esikkovapaasta viikonlopusta, nauttia lasillinen hyvää viiniä ja kaatua sänkyyn umpiunessa.

Mutta erään pitkäaikaisen projektin ajattelin teille näyttää. Olen tahkonnut näitä sukkia kuin sitä kuuluisaa kirkkoa. Monta eri syytä miksi on mennyt näin kauan. Tulevat erityiselle ihmiselle. Esikon loistava monivuotinen opettaja jatkaa opintojaan, ryökäleen kelmi:) Katso edellinen kappale, arki söi neulojan. Sitten lanka näytti uhkaavasti loppuvan. Pengoin koko torpan läpeensä ja löysin vielä pikkukerän epämääräisen vaaleasti värjättyä 100% merinosukkista ja eikun rohkeena värjäämään vanhan päälle ja henkeä pidättämään kun lopputulosta katsastin.

Mitäs sanotte? Tuliko sellaista, ettei erotu mikäli lanka toisen sukan kantapään tienoilla loppuu. Eli tuo tuore värjäys on tuo yläreunan isompi kerä. Tämä on välillä niin avaruusfysiikkaa, ettei tosikaan;)

No,mutta - nyt sitä viinilasia hakemaan ja rentoilemaan. Muistakaahan tekin kaikki levätä ja huilata tarpeen mukaan:)


tiistai 1. toukokuuta 2012

Iloista vappua!

Oikein iloista vappua kaikille!




Toivottelee väripadan noita Zelda:)