lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusta typsyjen kesken, hih!

Minä olen viettänyt hieman erilaista juhannusta. Toipuen flunssasta ja ottaen rauhallisesti. Käytännössä kai voidaan sanoa, että olemme viettäneet sitä typsyjen kesken sillä miesväki on ollut pellolla heinätöissä. Neiti Nökö ystävällään Lahdessa ja Kuopus Kepponenkin ensimmäistä kesäänsä siellä pellolla. Poika on saanut olla ajamassa traktoria ja onpas nuoren miehen itsetuntokin kasvanut. Tuo on sujunut hienosti ja on oikeasti ollut avuksi siellä. Niin ne taitavat pojat olla luontaisesti lahjakkaita koneiden kanssa. 

Keitäs typsyjä minä sitten tarkoitinkaan? Olen istuksinut tässä koneella kutimen kanssa ja Helmi-pirpana on viettänyt aikaa tuossa avoimen verkkoikkunan äärellä. Sieltä kun kuuluu lentämään opettelevien linnunpoikasten huudot ja suristelevien ötököiden äänet. Hieman ovat tuota repineetkin ja hätäratkaisuksi löysin vihreän villalangan, jolla reiät paikkasin.


Tässä tiiraillaan lentävää kimalaista:)


Ja siellä lentelevät ne himoitut poikasetkin


Oih, tuonne kun pääsisin!


Ja mitkä tuoksut, ooh!


Mami! Ei saa häiritä, mutta oli pakko - me kun taidamme juhlia molemmat tänään, minä nimpparia ja Helmi oletettua syntymäpäiväänsä. Pikkuinenhan tuo pirpana on, mutta eihän kaikkien kissaneitien tarvitse suuria ollakaan, eihän? 

Pelle vahtii vain raksupurkkia, osaa muuten jo hampaillaan kaataa ja avata tuon.


On muuten aika hujahtanut näiden pienoisten kanssa. Elokuussa 2012:han me nämä haimme ja kohtahan siitä alkaa se vuosi jo olla. Kovin suuria ei kummastakaan näytä tulevan, erityisestikään Helmistä. Sen verran se kurja elämän alku tuntuu vaikuttavan. Onneksi nykyään ollaan terveitä ja hyvin voivia. Siitä pääsenkin kysymykseeni. Suositelkaa hyvää nappulaa ja säilykeruokaa. Mielellään vaikka kotiin toimittavalta verkkokaupalta. Erityisesti Pelle ei söisi juurikaan muuta kuin nappuloita ja tahtoisin, että molemmat olisivat mahdollisimman laadukkaita. Tokihan saan tuon poijjaan aina pieniä määriä kosteaakin syömään, mutta koska kuitenkin suurin osa ravinnosta tulee nappuloista niin laatu ratkaisee tässä. Järkevää olisi myös ostaa niitä isompia satseja kerrallaan kotiin toimitettuna. Menekki kun neljällä kissalla on melkoisen suuri. Hiekat on jonkin aikaa tilattu kotiin ja siinä me olemme kokeneet parhaimmaksi tuon EverClean Multiple Catin. Paakkuuntuu loistavasti eikä monen kissan taloudessakaan ole havaittu suuria hajuhaittoja. Meillä kyllä onkin useampi hiekkavati.

Nyt sitten juhannussaunan lämmitykseen ja koipia oikomaan. 

Oikein ihanaa juhannusta teille kaikille!
11 kommenttia:

 1. Onpa Helmistä kasvanut kaunis neiti :) raksuja en oikein osaa suositella. Meillä ollaan vielä vähän kokeiluvaiheessa mikä olisi hyvä. Ennen Tuisku söi pelkkää markettiruokaa mutta edellisen virtsatietulehduksen jälkeen olen alkanut kiinnittämään ruokaan enemmän huomiota. Märkäruokaa meilä syödään enimmäkseen nykyään.

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloinen Helmi on! Ihan tekisi mieli tulla ja rutistaa =) Meillä vannotaan Royan Caninin raksujen nimeen. Niitä suositteli eläinlääkärikin (sekä Hillsin Oral Carea) ja hyvin ovat maistuneet Topille. Paljon rapsuja kaikille karvakorville ja ihanaa keskikesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisäämäni, että zooplusilta olen näitä tilannut.

   Poista
 3. En ole tilannut ruokia, ostan lemmikkieläinkaupoista joko Hill'siä tai Royan Caninia. Ransulle kun tuli kerran virtsatietulehdus emmekä toivo sen uusivan, olen syöttänyt Ransulle eniten Hill'sin Sterilised Cat -raksuja ja ne maistuvatkin pojalle tosi hyvin.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo Helmi! Hyvää sunnuntaita sinulle ja myöh. nimpparionnittelut!

  VastaaPoista
 5. Hali syö vaan raksuja ja joskus 1/4 pussin kaupan märkäruokaa kala-kanaseosta kastikkeessa, josta kastike menee ensin ja sitt ehkä vähän kalapaloja. Loppupussi ku on ollu jääkaapissa niin sitt se ei enää syö senkään vertaa.
  ELL sanoi meille, että raksut riittää, ei tarvi märkäruokaa.
  Halille annan vain yhtä ja samaa eli Royal Canin Sterilized 37 raksuja. En aio makua tai laatua vaihtaa ettei kissan vatsa rupee reistaileen niinku aluksi kävi.

  Ihan tuo tuoksukuva,siitä oikein näkee kuinka kissa nuuhkii herkullisia tuoksuja.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin mieluummin nämä 2 kisua syövät vain raksuja. Talvella annetaan aamuin illoin pari kahvilusikallista molemmille hilloa, niinkuin meillä sanotaan niistä pienistä pussiruoista. Eikä niistäkään kaikki maistu. Nyt kun tuli kesä, niin ei kelpaa märkäruoka ollenkaan.
  Aloitin yhdestä sun langoista sitä Haruni-huivia neulomaan. Ei millään malttaisi välillä taukoa pitää. Kiire saada valmiiksi.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia kisuista! Ja kiitos muutenkin kivasta blogistasi! Olen ollut vakiovierailija jo aika kauan, mutta nyt vasta uskaltauduin laittamaan kommentin.

  Minä olen kissanruokia, hiekkaa ja tarvikkeita tilannut Zooplussalta. Heillä on kotiinkuljetus ja ainakin omat tilaukseni ovat aikanaan tulleet sukkelasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina:) kauniista sanoistasi. Kiva juttu, että uskaltauduit kommentoimaan. Täytyykin tutkailla myös tuo Zooplussan tarjonta.

   Poista
 8. Kiitos teille kaikille muillekin mukavista ja hyödyllisistä kommenteista ja vinkeistä:)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.