keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Syvä huokaus!

Ihan ensimmäiseksi, kiitos kaikki ihanat kannustavista ja toiveikkaista kommenteistanne.

Nukuin viime yön tosi huonosti ja näin untakin Kustista. Ensimmäinen ajatus herättyä oli, että prrkll.. nyt katti kyllä löydyt! Olin siinä aamulla taas tapani mukaan huudellut Kustia, jota ei näkynyt. Sitten, kun olin jo autoon hyppäämässä, tuli outo tunne ja käännyin alas pimeään mäkeen ja pensaiden suuntaan ja huhuilin epätoivoisena vielä kerran. Ja - mitä kuulinkaan surkean maukaisun, sitten raahautuu hämärässä epämääräinen tumma mytty takapäätään vetäen. Juoksin heti nostamaan poloisen syliin ja Kustihan se. Vasen takajalka vain roikkui ihan retkona ja näytti siltä, että olisi sijoiltaan. Äkkiseltään en huomannut mitään taistelun ulkoisia merkkejä, joten oletin, että olisi auton töytäisemäksi tullut. 

Kuopus Kepposen sitten velvoitin koti- ja kissamieheksi kotiin ja lähdin töihin pikaisesti kaksi akuuttia asiaa hoitamaan. Siinä sivussa soittelin aikaa paikalliseen luottoeläinlääkäriin ja sainkin sen puoleksi päiväksi. Kissa siis sinne ja unille sekä kuvauksiin. Puolen tunnin päästä sainkin soiton perään, että kissan jalka on kyllä paikoillaan, mutta reisiluun luun kaula pirstaleina. "Ortopedi katsoo vielä kuvat, voidaanko korjata" kuulen äänen kertovan. Ajattelin siinä hetkessä, että vaikka sitten kolmejalkaisena, mutta luovuta emme. Lopputulema on huikean kallis lasku, mutta jalasta pitäisi tulla vielä ihan kelpo. 

Nyt kuitenkin on kullanmuru tallessa ja tämän näköisenä


Mutta, se syy miksi tämmöinen kauluri on nyt kaulassa on se, että leikkaus on vasta huomenna ja nyt selässä on (hengenvaarallinen nuoltuna) kipulaastari. Kävin siis ohjeistuksesta ostamassa tällaisen häkin ja Kusti-ressu viettää nyt aikaansa siellä, ettei loukkaa itseään enempää eikä pääse livahtamaan ulos.

Sitten siihen vakavimpaan asiaan tässä: Tämä vamma on ampumahaava! Näin sanoi eläinlääkäri ja näenhän minäkin tuolla ajellussa jalassa kaksi vajaata sentin kokoista säännöllistä reikää, sisään- ja ulosmenoaukot. Joku on ampunut kotikissaa, jos saisin käsiini niin... Käsittääkseni toipumisajastakin ainakin osa on pakko tässä häkissä viettää. 

Kusti kuitenkin oli mallipotilas ja puski ja nuoli kaikkia vuorollaan niin lääkärissä kuin kotonakin.

Nyt hiukkasen sitä onnea voisi tulla ja tulihan sitä jo siinä muodossa, että meillä vielä on tämä mussukka tässä.

Edit. täti tuli kertomaan hiukan kuulumisia. 

Kolmelta alkoi pojun leikkaus ja puoli kahdeksan päättyi. Ortopedin mukaan pahin vamma tämänkaltaisista, jonka nähnyt. Luun lisäksi pirstaleina oli myös lihaksia laajalta alueelta eli ompelutyötä oli jouduttu kärsivällisesti tekemään pitkään. Nyt on jalassa rautaa ja ruuveja, Antibiootteja, tiukkoja kipulääkkeitä ja häkkikomennus alkuun kaksi viikkoa. Jalka ei saisi nyt kiertyä eikä vääntyä. Kauluria ei tarvita mikäli vain antaa pitkän haavan ja tikkien olla rauhassa. Kahden viikon päästä mennään välitarkastukseen. Nyt tuo polo on vielä kopissaan ja yrittää päästä kunnolla hereille, on sen verran vihainen, ettei lähelle ole hetkeen hyvä mennä. Antoi vain minun ohjata itseään kuljetuskoppaansa lääkärilläkään. Hoitajaressu sai hiukan osumaakin ja katsoimme parhaaksi, että tuttu ääni ja käsi yrittää ohjata. Selvisi myös se, että ollut isompi ase kuin ilmakivääri, pienoiskivääriä veikataan koska on kuitenkin yhdestä luodista tullut tuo vamma, on vain luuhun osuessa räjähtänyt kappaleiksi. Hoitoennuste on varauksellinen, sen kyllä ymmärrän. Ei tällaisesta voi antaa varmaa ennustetta. Kädet ristiin, että toipuu ja välttyy infektioilta.

Kiitos vielä teille kaikille tsemppauksesta. Nyt koetetaan parhaamme mukaan hoidella potilasta.


42 kommenttia:

 1. Oi miten ihanaa,että Kusti löytyi!!! <3 Mutta voi kauheeta,että joku on ollut tuollainen kusipää että on ampunut viatonta kissaa!!! Apua miten joku voi noin tehdä. Nyt kisulle kovasti paranemisia ja tsemppiä huomiseen leikkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, kissat ovat ihme kapistuksia paranemisessa. Näin toivon nytkin.

   Poista
 2. Miksi ette pidä kissojanne sisällä ja ulkona vain valvotusti narun päässä? Säästyisi teiltä sydänsurut ja kissaparoilta kärsimykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Ihan ensimmäiseksi toivoisin, että käyttäisit edes nimimerkkiä, se olisi kohteliasta. Mutta: vastaukseksi kysymykseesi: juurikin täällä jos jossain vielä voi ulkokissaa pitää, vastuullisesti. Myös jos luet blogiani hieman enemmän, voitkin todeta, että meilläkin 2-2,5/4 kissasta on sisäkissoja:) Ampumista en hyväksy missään tilanteessa, tällöinhän voitaisiin kuka tahansa ihminenkin ampua vain koska sattuu olemaan väärässä paikassa. Iloa kuitenkin sinun viikkoosi kaikesta huolimatta.

   Poista
 3. Ihanaa että kulta-pieni vielä pääsi klenkkaamaan kotiin ja sai apua kammottavaan vammaansa. Kuka kumma voi ampua kotikissaa : ( Ihmisessä on pahasti jotakin vialla että pystyy tuollaista tekemään kun en oiken keksi miten se voisi vahinkokaan olla. Pääasia onneksi nyt on se että poika on kotona , jalka on operoitu (kallista lystiä, tiedän meillä on 27 kissanomistajavuoden aikana kahdelta kissalta jouduttu ruuvailemaan katkenneita jalkoja) ja poika toipuu ihan varmasti kyllä. Kissat ovat ihmeen sisukkaita parantujia. Ei varmasti mene kauaa kun kaveri on ihan oma itsensä ja touhuilee kuten aina. Paljon haleja ja suukkoja haavoittuneelle sankarille <3 Hemmottelua sankari luultavasti tulee lähiaikoina saamaan teiltä roppakaupalla. Jos teille selviää kuka tuon kammottavan teon on tehnyt niin voit sanoa pari painavaa sanaa myös kaikkien muidenkin lemmikkieläinten omistajien puolesta. Julmaakin julmempi ja täysin halveksittava teko ! Vihastuttaa todella paljon . Tsemppiä myös hoitohenkilökunnalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kyllä äärimmäisen kiitollisia, että pääsi kotiin. Nyt sitten hoidellaan poika kuntoon. Kiitos Amuk:)

   Poista
 4. Hyvä että löytyi! <3
  Siis AMMUTTU?! Olen samaa mieltä sun kanssa! Jos sellasen sais käsiinsä.....!
  Paranemisia Kustille! <3

  VastaaPoista
 5. Nyt ihan itkettää ja suututtaa. Jotkut ihmiset ovat raakoja julmureita, jotain heillä on päässä vialla ja pahasti. Onneksi satuit löytämään Kustin ja jalka on hoidossa. Yksi omista kissoistani on nyt ollut kaksi kuukautta hukassa, enkä uskalla edes ajatella mitä sille on voinut käydä.

  VastaaPoista
 6. En kyllä ymmärrä miten joku idiootti voi ampua kotikissaa, toivottavasti edes omatunto kolkuttaisi, Meillä ei mies ole sellainen ihminen vaikka on metsästäjä, ei ole metsästänyt vuosikausiin ja on niin eläinten ystävä kuin olla ja voi, oli se kissa tai mikä tahansa eläin. Moraalit pitäisi olla kunnossa metsästäjällä ja vaadittaisiin siihen metsästäjäkorttiin että ei saa ampua lemmikkieläimiä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi Kusti pääsi kotiin ja hoitoon! Paljon voimia huomiseen leikkaukseen. Pidämme tassut ja peukut pystyssä nopean paranemisen eteen. Ampumisesta en nyt kommentoi, sillä tulisi todella painokelvotonta tekstiä.

  VastaaPoista
 8. Hui, miten kamalaa kun Kusti oli hukassa ja vielä kamalampaa että että joku hirviö oli ampunut
  Kolli-poikaa.
  Halaus Maijalta ja lempeät nuolaisut Melliltä,Namilta ja Misty Mussukka ChowChow-Nalleltamme :)

  VastaaPoista
 9. Voi pientä! Hyvä että löytyi, mutta että ammuttu?!? Ihan vihaksi pistää tuollainen, miten joku ihminen on voinut olla noin idiootti! Pikaista paranemista Kustille. <3

  VastaaPoista
 10. Voi että! Voi miten kauheaa! Hirmuinen teko.
  ONNEKSI Kusti on hengissä ja voi toipua. Onneksi löysit sen!
  Voi että. Voimia teille kaikille ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 11. Voi kamaluutta, onneksi selvisi kotiin! Kyllä kylmäs sydemestä, kun luin, et ammuttu oli, käsittämätöntä...
  Paljon parantavia ajatuksia meiän karvaiseltakin poppoolta!

  VastaaPoista
 12. Olipa hyviä ja huonoja uutisia. Hienoa, että Kusti tuli kotiin; monesti kissat jäävät piiloon tuollaisessa tilanteessa. Onnea matkaan leikkaukseen ja toipumiseen!
  Sitten tuo ampuminen: ei löydy sanoja. Verenpaine vain nousee.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa että kisu löytyi!!! Mutta ampumahaava. :o Eikä!! Ihmiset voi olla julmia...

  VastaaPoista
 14. Voi raukkaparkaa, toivottavasti Kusti paranee! On niin komea kollipoika!
  Anonyymille sanoisin, että oikeasti on kissoja jotka eivät sopeudu sisäkissoiksi, vaikka ihan pennusta asti ovat vain sisällä ja hyvässä hoidossa. Meillä oli Sepi-kissa, joka tuli pentuna meille, sisäkissana oli syntynyt eikä vain sopeutunut sisäasukiksi. Sydän ei vaan kestänyt sitä huutoa ja ikkunasta ikkunaan ravaamista. Sepi leikattiin ja ajattelimme, että nyt helpottaa, mutta ei. Niin oli valittava kahdesta pahasta se pienempi ja niin Sepi muutti isäni luo maalle. Siellä hän saa metsästää ja ulkoilla mielensä mukaan. Päivät nukkuu sisällä ja yöt rellestää hiirten kauhuna. Eikä enää huuda ja mourua, vain onnesta kehrää! Ja mikä parasta, yksinasuva 84-vuotias isäni on saanut uutta puhtia elämäänsä Sepin myotä!
  Kaipa me nyt sitten ollaan kauheita sydämmettömiä ihmisiä kun annetaan kissan olla maalla vapaana eikä piikitetty onnetonta kissaa.
  Jaksamisia teille ja rapsutuksia kaikille kissoille!
  tiinaliisa

  VastaaPoista
 15. Voi raukkaparkaa, toivottavasti Kusti paranee! On niin komea kollipoika!
  Anonyymille sanoisin, että oikeasti on kissoja jotka eivät sopeudu sisäkissoiksi, vaikka ihan pennusta asti ovat vain sisällä ja hyvässä hoidossa. Meillä oli Sepi-kissa, joka tuli pentuna meille, sisäkissana oli syntynyt eikä vain sopeutunut sisäasukiksi. Sydän ei vaan kestänyt sitä huutoa ja ikkunasta ikkunaan ravaamista. Sepi leikattiin ja ajattelimme, että nyt helpottaa, mutta ei. Niin oli valittava kahdesta pahasta se pienempi ja niin Sepi muutti isäni luo maalle. Siellä hän saa metsästää ja ulkoilla mielensä mukaan. Päivät nukkuu sisällä ja yöt rellestää hiirten kauhuna. Eikä enää huuda ja mourua, vain onnesta kehrää! Ja mikä parasta, yksinasuva 84-vuotias isäni on saanut uutta puhtia elämäänsä Sepin myotä!
  Kaipa me nyt sitten ollaan kauheita sydämmettömiä ihmisiä kun annetaan kissan olla maalla vapaana eikä piikitetty onnetonta kissaa.
  Jaksamisia teille ja rapsutuksia kaikille kissoille!
  tiinaliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiinaliisa:) näin se tosiaan välillä on kisujen kanssa. Meilläkin on täällä muutama hehtaari tuota maata, jossa kissan jolkotella. Tokihan kissat välillä kuulemani mukaan saattavat pitkiäkin matkoja reissata. Meilläkin tässä välillä pihapiirissä vieraita kissoja käy, mutta näyttäisi karvakäpälien omat reviirinvalvonnat pitävän. Ihanaa, että Sepi-kissa sai maalaiskodin ja isäsi arkeena kullankalliin kaverin.

   Poista
 16. Hienosti Kusti osasi sitt kuitenkin kotipihalle suunnistaa kivuista huolimatta. Eihän se ampuja kovin kaukana voi olla? Tanakeleprrk . . kotikissa, kulkukissa, karkuri mikä tahansa kissa niin ei sitä ampua tarvitse (ehkä jonkun lain mukaan saa, en tiedä). Jos vieras kissa alkaa häiritsemään niin voihan se yrittää pyydystää ja toimittaa asiallisesti lopetettavaksi, jos omistajaa ei löydy.
  Eläinten sairauskulut on kyllä ihan omaa luokkaansa ja Kela korvausta ei saa. Selviätkö nyt tästä kulusta vai tarviitko jeesiä? Kyllä kolehti kerätään ettet joudu kaurapuuroa perheelle syöttämään.
  Paranemisrapsutuksia Kustille.

  VastaaPoista
 17. Aivan kamalaa että joku on ollut noin idiootti ja ampunut kissaa! Onneksi Kusti on nyt kuitenkin nyt turvassa ja onnellisesti kotona! <3 Toivottavasti jalkakin paranee entiselleen!

  VastaaPoista
 18. Ihanaa, että poika löytyi! Mutta ampumahaava, voihan ahdistus :( huonosti kävisi, jos sellaisen kiinni saisin! Hoidelkaahan poitsu kuntoon <3

  VastaaPoista
 19. Mukavaa, että kissa tuli takaisin kotiin. Mutta ampumahaava - se kyllä pistää miettimään mitä ampujan päässä on liikkunut, epäilen ettei yhtään mitään järkevää....
  Pitäkää huolta toisistanne !

  VastaaPoista
 20. Ihanaa, että Kusti löytyi! Toivon onnistunutta leikkausta ja pikaista toipumista kissuudelle. Ampujan sen sijaan toivotan ihan sinne alimpaan helvettiin. Käsittämättömän sikamaista!

  VastaaPoista
 21. Voi Kusti poloista, onneksi kuitenkin löytyi. Käsittämätöntä, että tuollaisia ampujija ja kissanvihaajia on! Pikaista paranemista potilaalle.

  VastaaPoista
 22. Siis ei ole todellista!! Järkyttävän kamalaa, että joku on voinut ampua...

  Mutta ihanaa, että Kusti tulee kuntoon!! Paranemis-silitykset reippaalle toipujalle!

  VastaaPoista
 23. Siis jestas sentään mihin tää maailma on menny. EI voi ymmärtää. Täälä ihan kyyneleet tuli silimiini, niin pahalta tuntuu. Kissaihiminen minäkin. 2 kissaa talossa ja toinen itkee ja itkee pihalle, mutta ei uskalla päästää ku naapuri on asiasta huomauttanu, etteihän teiän kissat tuu vaan ulos... Tsemppiä ja paranemista toivoen Näppi

  VastaaPoista
 24. Paranemista potilaalle!!! Syyllistä tuskin koskaan saadaan kiinni, mutta toivottavsti hän kärsii rangaistuksen jossain muussa muodossa, ggrrr....

  VastaaPoista
 25. Kusti-parka! Onneksi löysit pojan, kipu on varmasti ollut kauhea. Valitettavasti kaikilla kanssaihmisillä ei ole ihan kaikki muumit laaksossa, ja jälki on sitten jotain näinkin "älykästä". En vain voi ymmärtää, miksi kissoja pitää ampua???
  Pikaista paranemista Kustille!

  VastaaPoista
 26. Onneksi Kusti löytyi ja selvisi kotiin, pikaista paranemista ja paljon rapsutuksia! Kyllä sydämestä sieppasi, kun luin tuosta ampumisesta, en voi käsittää miksi jotkut ihmiset vihaavat noita harmittomia luontokappaleita, antaisivat olla niiden rauhassa, kun ne ovat niin ihania. T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 27. Yksi kauhuissaan oleva kissaihminen täälläkin, huh sentään! Toivottavasti paraneminen sujuu hyvin ja tuloksena on entistä vahvempi kissakaveri. Haleja!

  VastaaPoista
 28. Voi kurjuus! Ihan sai kyyneleet silmiin Kustipolon tapahtumat. Toivottavasti toipuu vammoistaan. Hyvässä hoidossa ja tallessa on nyt ainakin. Voimia!

  VastaaPoista
 29. Täälläkin pidetään käsiä kyynärpäitä myöten ristissä!

  VastaaPoista
 30. Voi rassukkaa, kuka voi tehdä tuollaista? Tsemppiä koko perheelle!

  VastaaPoista
 31. Toivon sydämestäni, että Kusti parenee. Voimia teille.
  Leena

  VastaaPoista
 32. Kiitos teille kaikille, ystävät kalliit! Potilaamme on vielä kovin kivulias ja vankan kipulääkityksen alaisena, toivotaan, että mahdollisimman pian piristyy ja saa kiinni entisestä olotilastaan mahdollisuuksien mukaan. Mielenkiintoinen juttu tällä hetkellä voimassa olevasta järjestyslaista kannattaa käydä lukaisemassa esim. Rauman Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta: http://www.resy.fi/artikkelit/kissa%20ei%20ole%20lainsuojaton.html

  VastaaPoista
 33. Kiitos Edit-tädin antamista tiedoista. Onpas ollut tosi pitkä leikkaus, huh huh. Paranemista toivotaan ja toivotellaan. Kyllä on hurja vamma, ottaa aikansa parantua. Toivottavasti Kustille ruoka maistuu ja vatsa toimii, että pysyis yleiskunto hyvänä. Voi ressukkaa . . .

  VastaaPoista
 34. Voi ei, toivottavasti Kusti-söpöliini tervehtyy omaksi itsekseen! Ei vaan voi ymmärtää ihmisten idioottimaisuutta ja itsekin kissanomistajana pistää vihaksi nykyinen meininki!

  VastaaPoista
 35. Mietin eilen illalla, mitä Kustille mahtaa kuulua, miten leikkaus sujui. Hurjalta kuulostaa, mutta laitan minäkin täällä kädet ristiin Kustin puolesta ja toivon hänelle pikaista toipumista ja teille kaikille voimia ja kärsivällisyyttä potilaan hoitamiseen!

  VastaaPoista
 36. Kovasti on Kusti mielessä päivittäin ja käyn kurkkaamassa josko täältä löytyisi uusia kuulumisia. Toivottavasti teillä toipuminen sujuu hitaasti mutta varmasti!

  VastaaPoista
 37. Viiveellä lueskelen uutisia ja verenpaine nousi ihan huippulukemiin kun selvisi, että Kustia on ammuttu. Onneksi poika sai asiantuntevaa apua. Ristimme kätemme ja tassumme. Onneksi kissat ovat sitkeitä olentoja.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.