lauantai 2. elokuuta 2014

Uusi lankakaappi

Ihanaa lauantaita kaikille:)

Minä olen kuluttanut lauantaini seuloen viimeisiä tarpeettomia lankojani ja pukkasinkin ne  tänne

 ja sen lisäksi olen sisustanut uutta ihanaista lankakaappiani. Minullahan oli uuteen kotiimme muuton seurauksena se tilanne, että olemme mahduttaneet tarvittavat tavarat entiseen verrattuna noin puoleen siitä tilasta mitä vanhassa. Se tarkoittikin siis kriittistäkin kriittisempää silmäystä lankavarastooni sekä vanhan kaapin myyntiä ja uuden ostoa. Onneksi vanha menikin nätisti kaupaksi. Hih - se toimii nyt  vuorostaan kotina elokuvakokoelmalle, yhtenä samanlaisesta kolmesta. Ihana tarina:)

Siitäpä sitten seurasi tiukka pohdinta alkuun siitä, minne lankakaappini mahtuisi? Lopulta paikka löytyi olohuoneesta keittiön rajalta. Mutta - paikassa, johon kaappi tulisi, olisi tilaa maksimissaan 70cm ja väritoiveena pakon sanelemana olisi kammoamani valkoinen. No, olosuhteisiin on sopeuduttava ja niinpä aloin valikoimia kartoittamaan ja päädyin niinkin yksinkertaiseen ratkaisuun, että raivaan vielä kerran lankavarastoni tiukalla kädellä läpi ja sitten katson mihin varastoni mahtuisi. 

Tulos on siellä kotikirppiksellä sekä tässä



Kyseessä on ei-täyspuinen Jyskin myymä Aulum-vitriini.
Leveyttä tällä on 50cm ja korkeutta 180cm, syvyyttä jos nyt muistan oikein 40cm
Eli uusi kaappini koostuu neljästä kapeasta lasihyllystä, niiden alla olevasta kahdesta tarvikelaatikosta sekä yläpuolelle laitetusta jämälankakorista.

Paikka, johon kaappi sijoitettiin, on keittiöalueen ja olohuoneen risteyksessä, jossa seinätilaa tosiaan oli tuon maagisen 70cm maksimissaan. Ikea olisi kyllä myynyt myös mukavaa kaappia juuri tuon levyisenä, mutta koska tarkan syynin jälkeen lankaa oli tämän verran jäljellä niin päädyin tähän. Enkä kyllä kadu. Tämä tulee rajaamaan langanostoni napakasti ja se on vain hyvä.


Tältä näyttää sisäpuolelta.


Ensimmäinen hylly pitää sisällään sukkalankoja laidasta laitaan, mutta merkille pantavaa on se, että melkein kaikki ovat vyyhdillä. Olisiko minulla vietti indie-värjättyihin?


Toinenkin hylly pitää sisällään pääasiassa sukkalankoja. No, sukkafriikkihän minä olen, ei voi mitään:)


Kolmannella hyllyllä onkin sitten hyvin sekalainen kokoelma kaikkea.


Viimeinen eli neljäs hylly: kaikki ostetut kehruuvärjäykseni.

Uteliaalle tietty herää kysymys siitä, että mitä ihmettä noissa kahdessa laatikossa on:

No, ensimmäisen laatikon olen pyhittänyt kaikille puikoilleni ja niihin läheisesti liittyville tarvikkeille. Tämä ei ole rehellinen totuus puikoistani. Sellainen suuri työkalupakki odottaa tuolla vielä purkuaaan, kääk!


Toisen ja alimman laatikon puolestaan olen pyhittänyt käsinkehruuseen liittyville tarvikkeille, tässä eivät missään nimessä ole vielä kaikki värttinäni. Se on pakko tunnustaa, ne ovat tuolla alakerrassa, odottavat vielä purkuaan.


Tätä lankakaapin kuvausepisodia seurasi erinäinen joukko:


Pelle-kulta: poika on täysin rauhoittunut pentujen suhteen. Pesee jopa pienten peppuja aika-ajoin ja juuri hetki sitten näimme tilanteen, jossa Patu pätkäisi Pellen otsaan ja hääti ruokakipolta. Siis siltä Pellen omalta. Huh! Onneksi Patu on lähdössä uuteen kotiin.

Pienet neitoset ovat veljen kera vallanneet nyt täysin jo yläkerrankin. Tässä neitosten trio kenkätelineen edestä yllätettynä iltapäivällä


Edessä Neela-neiti ja pystyssä oleva on Ella, aivan enenevässä määrin äitiään muistuttava neitonen. Myös Pipsa on kovin Helmin oloinen, reipas tättähäärä. Neela on mielenkiintoinen tapaus, jotakin eteerisen ja ronskin väliltä, mutta rakenteeltaan aivan isänsä, tanakka ja jämäkkä tapaus.

Patu oli kuvaa otettaessa imurin mörinän jälkeistä tilannetta paossa jossain. Mutta - poika on todella ihana tapaus, niin ihmisrakas! Koulutamme tässä uusiin koteihin elo-syyskuun taitteessa lähteviä pentuja erilaisiin kodin ääniin ja tapahtumiin. Anni on ollut niin ihana - pennut ovat saaneet ylimääräisiä pesuja tämän tästä.

Ensi viikolla tulee siis kahdeksan viikkoa täyteen, hui! Minne se aika onkaan kadonnut? Vielä neljä viikkoa ja rokotus ja sitten Ella ja Patu matkaavat uusiin kovasti odottaviin koteihinsa.


14 kommenttia:

  1. Ohoh, nyt mahtuu sit taas langat siististi pinoon! Voi miten ihana lankavarasto ja miten ihanat kissavauvat!

    VastaaPoista
  2. Hieno kaappi! Uskomattoman hyvin olet onnistunut supistamaan lankavarastoa. Minulla ei olisi toiveitakaan saada lankojani tuon kokoiseen kaappiin mahtumaan. Ehkäpä tuossa olisi tavoitetta minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa kyllä minunkin, että oli siinä vääntö itsensä kanssa käytävä, mutta puh - onnistuin. Pidetään peukkuja, etten lipeäisi uudelleen.

      Poista
  3. Tuollanen kaappi rajottaa tehokkaasti langan hankintaa :) Hieno joka tapauksessa, vaikket valakosta ois halunnutkaan. Wollmeiset kiehtois, mutta ehkä ne jäänee nyt(kin) hankkimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, toisaalta hyväkin:) Mukavia kesäpäiviä sinulle.

      Poista
  4. Mikä siisteys! Upeasti aarteet esillä.
    Kissut ovat söpöäkin söpömpiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi edes välillä, sitten voi taas levitä kuin jokisen eväät;) pennut ovat onnekseen suloisia, ei henno moittia pikkuisia riiviöitä pahanteosta yllätettynä.

      Poista
  5. Voi miten ihanaa väriterapiaa nuo upeat lankasi ovat tälläiselle 100% neulontataidottomallekin,juu minä en osaa yhtään kutoa enkä virkata sen sijaan IHAILEN sydämenipohjasta Sinua ja kaikkia teitä jotka teette uskomattoman upeita neuleita tai Sinun taitoa värjätä lankoja ...
    Minä vaan teen pieniä x-pistoja kankaalle kauniilla muliinilangoillani ,se on minulle melkein elämäntapa:) Mutta nuo neulelangat ovat tosiaan niin kauniita että ihan hengästyttää!

    Minulla on Sinulle tämän aamuisia terveisiä Aleksanderilta MIU-sanoi upea kollipoika kun tänään sain hetken pienokaisia sylitellä..olivat kaikki taas kovasti kasvaneet ja Maddea lukuunottamatta turkki oli heillä hauskasti töyhtöinen eli kyllä sieltä näyttäisi pitkää karvaa olevan tulossa.
    Pentuset olivat helteestä uuvuksissa ja nukkuivat suloisesti pitkin pituuttaan varjoisan kamarin lattialla viileällä räsymatolla. Harmi kun ei ollut kameraa mukana mutta otan heti kuvia kun käväisen Pirkon luona pian taas.
    Tällä kertaa olin vain "Hätä-apu-tohtorointi" käynnillä kun aikuinen Minja-kissa oli jostain onnistunut saamaan punkin niskaansa .meillä ei täällä niitä useinkaan näe(meidän lemmikeillä ei ikinä 20v aikana ollut)
    Onneksi punkki lähti kumikäsineet kädessäni kun pinsetillä sitä kiersin ,varoen yhtään vetämästä,ihan kokonaisena..ei jäänyt päätä ihon alle-hyvä!! Aikanaa kun etelä-suomessa ihan rannikolla ja saaristossakin koirien kanssa oltiin niin punkit oli jatkuva riesa..
    Tälläistä meillä täällä pikku-kylissämme ,kissa tuli hoidettua ja minä sain palkaksi pitää
    "maailman suloisimpia pentusia sylissä ja jutella hetken ihanan ystäväni Pirkko-emännän kanssa :) :)

    VastaaPoista
  6. Oi ihania kuulumisia! Voi toista pörröistä, voin hyvin uskoa, että ovat kasvaneet lyhyessäkin ajassa huimasti. Pienen kissapojan elämä on yhtä kehitystä vain:) Kuvia kovasti odottaen - ai miten niin kärsimätön, hih!

    Meillä oli aamulla hurja villeily-kohtaus, siinä Helmi-mammaa jo selvästi kiukuttikin mielestään huonosti käyttäytyvä nuoriso.

    Olipa se hyvä, että sait punkin pois, ne on kyllä sellaisia kiusankappaleita, että!

    Minä otan loppuviikosta puhelimen kauniiseen kätöseeni ja soittelen sinulle hiukkasen tarkemmin tuosta noutoajankohta-asiasta. Pitää ryhtyä hotellia buukkaamaan ja muutoinkin asennoitumaan - aika kuitenkin menee hirmuisen nopsaan, on huomattu.

    Ihania kesäpäiviä teille sinne:) Pirkolle myös terveisiä, pikkuista Alexanderia jo sydämet pullollaan hellyyttä odotellaan.

    VastaaPoista
  7. Ihania sydämen murskaajia,näihin kuviin ei ikinä kyllästy��Terkuin Kirsi Nikita Nikkinen:)

    VastaaPoista
  8. Laitoin hymiöiksi sydämiä,tulikin kysymysmerkkejä vinoruudun sisällä,voi tätä internetin ihmeellistä maailmaa,hih =D

    VastaaPoista
  9. Voi noita söpöliinejä, ihan varmaan heitä odotetaan kärsimättöminä.
    Todella kiva tuollainen vitriinikaappi langoille, näkee heti, mitä siellä on. Mulla on langat pahvilaatikoissa, tosin niissä on aika hyvä järjestys, joten yleensä löytää mitä etsii...

    VastaaPoista
  10. Että he ovat niin suloisia <3 Miten te maltatte luopua?

    VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.