sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Leivontapäivä


vaan - ei sellainen mitä yleensä.

Tässä nimittäin leipuri itse


Jahtasi lintulaudan alla maata silmä kovana (lumen alla taitaa rapistella hiirut) parisen tuntia ja sitten hiipi sisälle leipomaan ja tassuttelemaan.

Minä olen rakastunut mustaherukkamehuun ja villaan, mutta jälkimmäinenhän nyt ei ollut yllätys kellekään.
Tänäänkin on ylläni kolme kerrosta villaa, tässä näytille kaksi niistäMuutoin olen puuhaillut tämmöisiäRakas apurini Vilma, auttaa uskollisesti vyyhdityksessä vaikka onkin saanut ylleen pieniä väriroiskeita sun muuta. Ei turhantarkka lyyli, onneksi.

Mustaherukkamehusta vielä, vinkatkaapa jos tiedätte makeuttamaton sellainen kauppojen hyllyltä. Olen allerginen aspartaamille ja asesulfaami K:lle, joten sellaisia sisältäviä en voi käyttää. Sokeroituja taas tahtoisin välttää,  makeutan kuuman mehun itse hunajalla.14 kommenttia:

 1. Ihanat karvat tursuilevat varpaanväleistä! <3
  Jokunen onneton myyrä on tainnut tulla kurkkaamaan hangesta pinnalle, sillä pari raatoa ja jännöskasaa on löytynyt eteisen matolta.

  VastaaPoista
 2. Saila: Hih, mikähän se on kun katzit aina tuovat aarteensa näytille:D

  VastaaPoista
 3. Hih, mie meinasin ensin kommentoida, että mistäs sellaista sokeroimatonta mustaherukkamehua muka voi edes saada. Jooh, mie en siis ymmärrä kaupan mehujen päälle, kun kyseinen mehu on ollut aina peräisin oman suvun mehumaijoista ja sokeria niissä on tietysti ollut säilyvyyden ja maun takia. Pitkä jorina siis turhasta. Tästä voi vain huomata sen, että joskus on täysin mahdotonta nähdä oman lootansa ulkopuolelle ;D

  VastaaPoista
 4. Tess: Hih! Itsekin uskon ja kuvittelen, ettei kai sitä mustaherukkamehua oikein ilman sokruja aikaansaada. Pitänee kipittää luontaistuotekauppaan katsomaan, oisko niillä joku kiva kuuma juoma minulle kahvilakkolaiselle:)

  VastaaPoista
 5. On siinä komia leipuri!
  Meillä oli tänään ensimmäistä kertaa piiitkään aikaan iso parvi pikkulintuja kissoille ikkunan takaa väkätettävänä. Alkutalvestahan lintulaudan ympäristö koko päivän täynnä erilaisia lintusia. Nyt muutama viikko mennyt ihan yksittäisillä vierailla, eikä ruokaa ole kulunut ollenkaan. Monet muutkin huomanneet saman ja on pelätty lintujen kuolleen pakkasiin. Nyt kuitenkin päivässä isoimman lintulaudan siemeneniä hupeni enemmän kuin pariin viikkoon yhteensä.

  VastaaPoista
 6. Entäs semmonen mustaherukkatee? Se on ihan ok. Mä saan kans migreenin asesulfaKsta ja aspartaamista.

  VastaaPoista
 7. Ihana leipuri:)
  Iloista viikkoa sinulle ystäväni!

  VastaaPoista
 8. Minä ostan marjoja kesällä ja keitän mehua pakastimeen. Ei tule turhaa vettä mukaan. Talvella ostan pakastemarjoja ja teen niistä mehua. Keitän marjoja vain hetken ja käytän kuoret rahkan kanssa jälkiruuaksi tai teen niistä marjakiisseliä.
  Luomumehuja saa joskus jossain toritapahtumissa, mutta ei niitäkään ole ympäri vuoden.

  VastaaPoista
 9. Tuli minä vuorostani käymään täällä Taigalla! Kivoja nuo kissat kun leipovat, tosin tiedän kokemuksesta että välillä se ei ole niin kiva kun rinnuksilla tikutetaan..Mutta on se jotenkin niin suloista kun vanhakin kissa muuttuu ihan pikkuiseksi, noinhan ne tikuttavat emoakin kun maitoa imevät ihan pentuina.

  VastaaPoista
 10. En löytänyt noiden sinun allergiaa aiheuttavaa E-koodia, joten en ole varma, meneekö vinkkin mehuista nyt ihan pieleen. Kotikunnassani on tällainen mehustamo:
  http://www.kontiomehu.fi/tuotteet/mehutiivisteet/

  Aikku

  VastaaPoista
 11. Ihana leipurikissa ! Niin kaunis ( ja ehkä hitusen ovelankin näköinen ).

  Kokeile tätä: Aten Mustaherukkamehu , mustaherukkaa 90%, 10% sokeria, maistuu ihan oikealta mehulta ! Joutsenmerkitty ja lisäaineeton :-)

  VastaaPoista
 12. Aikku ja Petriina: Kiitos teille näistä vinkeistä, pitääpä ryhtyä metsästämään noita vinkkaamianne. Kosti-boy kiittelee myös ja röyhistelee rintaansa;D

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.