tiistai 12. huhtikuuta 2011

Sitä mää vaan ihmettelen..

..että miten ihmeessä sitä saa aikaiseksi mudan harmaata kun yrittää tehdä tummaa oliivinvihreää?

Katsokaa vaikka
ja mikä hulluinta, oikeastaan pidän tuostakin. Lapsilla oli hauskaa väripadan äärellä päivittelevän äitinsä kustannuksella. Nuo kuvan vyyhdit ovat muuten Regian Extra Twist Merinoa luonnonvalkoisena 50g/210m 75%  merinovillaa ja 25% polyamidia. Niin pehmoista, että. Harjoittelin näiden kanssa myös sitä kuinka saisin aikaiseksi hailakampia ja hennompia sävyjä.

Toinen mystinen seikka on se, että olen kehittänyt päähänpinttymän siitä, että suomen lampaan lanka näyttää parhaimmalta semisolidina. Rikkoakseni illuusioni pakotin itseni värjäämään monivärisen ja siinä kävi niin, että Neiti Nökö piti, minä en..

Yökukkuja

Tummaa ja vaaleaa malvanpunaista ja hyvin hyvin tummaa harmaata.
Tässä raakalankana Kehräämö Christinan luonnonvalkoinen suomenlampaan sukkalanka, muistelen 85% villaa ja 15% nylonia, 100g/n.270m.

Kissamaakarit ovat pikkuhiljaa lopetelleet keväisen karvanlähtönsä ja Kusti-hassukin näyttää yllättäen niin kapeakasvoiselta.Kaamea karvakorva, metriviiksi ja ruusunenu.

Nyt kupponen teetä ja iltapalaa nassuun. Mieli on rento ja hyvä, hiljaa hyrisen ja tuhisen. Kädet neulovat ihan hiljakseen, vähän väliä nautiskelija pysähtyy tutkimaan jälkeä, kuviota ja värejä. Tällä menolla täältä valmistuu valmiita tekeleitä vuonna nakki ja keppi.

8 kommenttia:

 1. Kauniita värejä, ei ollenkaan mudanharmaata minun silmissäni:) Ja olen neiti nökön kanssa samaa mieltä, kaunis on vyyhti!
  Ihana kisu, niin se kesä tulee kun karvat lähtee:D
  Mukavaa viikkoa sinulle ystäväni! Laittelenkin sinulle viestiä saunan jälkeen s-postiisi, niin ikävä jo on:)

  VastaaPoista
 2. Lila: Ikävä on täälläkin - täytyy katsella sopiva päivä miitille ja pikaseen;D

  VastaaPoista
 3. Voihan väripata! Jälleen uskomattomia värjäyksiä!
  Meillä jatkuu kissojen karvanlähdön ihmettely: Sonffilla (piiitkät karvat) ei karvaa lähde juuri ollenkaan enää ja Soodilla (lyhyet karvat) karvaa lähtee paljon, paljon... Tämä siis toissavuotisensta ruokaremontista lähtien ja molemmat syö samaa ruokaa...
  Muuten, tuli mieleen kysyä/ehdottaa, oletko kokeillut kahvinporo/öljy/suola tai sokeri sössöllä käsien (ja toimii muuhunkin kroppaan) hieromista. Minusta tuntuu, että se on helpottanut kipeitä niveliä ja jollei muuta, niin ainakin kuiva iho on vähäksi aikaa mennyttä. Tulit mieleen, kun omat nivelet taas enemmän turpoilleet ja särkeneet.
  Kaunista kevätviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa mutaa :) Minäkin tykkään tuosta tummanharmaan sävystä, varsinkin vihreän rinnalla. On kuin katselisi keväistä metsäpolkua..

  VastaaPoista
 5. Mammutti: Tuohan oli hyvä ja jännittävän kuuloinen vinkki, täytyypä kokeilla. Yllättävästi pystyy itsekin vaikuttamaan näihin oireiluihin. Ihanan aurinkoista kevätviikkoa sinullekin.

  Käsityönopettaja: Kiittää tää:) Löysitpä osuvan määritelmän:)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.