perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hattivatteja ja nöttösten tuhousta


Tuhoan jämälankoja jälleen, kohta ryntään jämäkorille hakemaan lisää sopivan sävyisiä.  Tuo hellyttävä hattivattirasia (n.10cm) tuli napattua mukaan vain koska en voinut sitä vastustaa. Varsinainen harakka taidan olla koko akka, heh. Tästä tulee survival kittini. Toinen vastaava toimiikin jo teepussien kuljetuksessa työlaukussa.


Kirjakauppaankaan minua ei saisi koskaan päästää. Nytkin siellä oli kaikenlaista ihanaa. Kaikkea en edes kantanut kotiin astikaan.


Tuo vasemmanpuoleinen on ihan taskukirjakokoa ja houkutti jo siksikin, mahtuisi laukkuun helposti mukaan taikka käsityöpussukkaan, minne vain.. Sivuja on yli 350 ja kaikenkattavasti erilaiset mallineuleet tarjolla.

Tuota lintukirjaa kävin puolihuolimattomasti selaamaan koska Esikko rakastaa Kunnaksen kirjoja ja lintuja erityisesti.

Osuttuani loppusivuille ja tähän tekstiin alla oli päätös tehty, kirja muuttaisi meille.Esikolle halusin pienen tuliaisen ihan siksikin hankkia, koska on viikon verran reissussa ja tuntuu, että on jo nytkin pikkuisen ikävä vaikka onkin mukavaa olla vain eikä juoksennella toisen perässä kärppänä koko ajan.
Kaipasimme myös uutta yhteisluettavaa. Tätä lukee jo itsekin ilokseen.

Meidät ja heinät kasteli kaamea kesäkuuro, pitäkää peukkuja, että niitetyt heinät ennättävät kuivua ennen seuraavia sateita.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hehee, munkin piti saada tuollainen rasia ihan heräteostoksena, oli niin mainiot värit ja hauska kuva. Se pääsi heti käyttöön neuletilpehöörirasiaksi! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan kuuloiset ja näköiset kirjat! Mauri Kunnas on ihan best :-)
  Rasioita ei kai koskaan voi olla liikaa.. huokaus. Keksin juuri yhdelle käyttöä: siellä säilyvät puutarhaan istuttamieni taimien nimikyltit. Niin voi sitten käydä kaivelemassa, että mikäs tuo taas olikaan... Ei millään muista kaikkia kasveja muuten.
  Käsitöiden ystävä ei kai voi koskaan vastustaa käsityökirjoja, minullakin on niitä pitkä liuta ja aina tarvitsee uusia!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on hienoja ostoksia. Mieki tykkään kaikenmoisista peltirasioista ja purkeista, mutta tuo lanka on paras, tosi kaunis väri, ihana.
  Mukavaa ja lämmintä viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Ihana hattivatti rasia, tuollainen on saatava! Ja tuo pikkuinen kirja myös on saatava! Tämähän alkaa olla "vaarallista" tämä blogien selailu kun tulee tarvetta kaikenlaisille jutuille;)
  Mistä ostit nuo, että osaan suunnistaa oikeaan paikkaan:)
  Mukavaa viikonloppua! Nautihan rauhasta:)

  VastaaPoista
 5. ArualMaria: Hih, muitakin tavarataivaan harakoita:)
  Saila: Juuri niin, loputtomasti keksin minäkin tarkoituksia näille rasioille. Kirjoja ei voi olla liikaa:)
  Askartelin itte: Samoin, niin minäkin. Lanka on Zauberwollen paksumpaa sukkalankajämää, herkusti käyttäytyy ainakin vielä:)
  Lila: Rasia ja kirjat tuli napattua Vihdin kirkolta Kirja-aitasta. Tuo kuuluu Kipa-ketjuun, Tikkurilassa on Tikkurilan kirjakauppa samaa ketjua. Mutta katselin, että molemmat kirjat löytyvät Booky:sta, rasiathan voivat olla sitten sattumaa mitä kukin kauppa ostaa valikoimiinsa. Tuo oli tuolla ainoa, muut sitä ainaista Tuutikkia. Kirjoista vielä sen verran, että muistelen hintojen olevan tuolla Bookyssa yllättäen pari euroa kalliimmat. Yleensä lienee toisin päin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoitin tuossa virheellisesti Zauberwolle vaikka tarkoitin Zauberballia. Siis Schoppelwollea.

  VastaaPoista
 7. Kunnakset kirjat on tosiaan niitä, että aikuinenkin jaksaa lukea uudestaan...
  Hellettä piisannee meilläpäin vielä huomisen ja sitten palataan normaaliin kesäsäähän ja mulle tuli tänään hellekiintiö täyteen, ei vaan enää jaksanut ulkona olla.
  Toivotaan heinien ehtivän kuivua!

  VastaaPoista
 8. Meilläkin ovat Kunnakset ahkerassa käytössä ja tuokin löytyy hyllystä. Huomasin juuri, ettei ole tullut hetkeen luettua.

  Minuakin alkoi heti tuo rasia himottaa, neulekirjasta puhumattakaan :-)

  VastaaPoista
 9. Hihii, kiva tietää, että on muitakin harakoita. :) Hyvät kirjalöydöt teit, nuo Kunnaksen kirjat ovat aivan ihania. Pidän peukkuja, että saatte heinät kuivana kokoon.

  VastaaPoista
 10. Mammutti: Minäkin hiki nenässä siirryin sisälle neulomaan:)
  Tintti: Kivoja ovat - mukavan rennosti kirjoitettuja ja piirrettyjä.
  ellie: Täysi harakka taidan olla, parantumaton sellainen:) Vielä näyttää hyvälle heinien suhteen - huomenna paalataan.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.