sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Sadepäivän iloja

Tällaisista sadepäivistä kuten tänään on ollut, on ainakin minulle aina suuri ilo. Tulee huseerattua "oikein luvan kanssa" sisällä kaikkea pientä ja suurta piiperrystä. Keräilin kaikkia jämälankanöttöset ja oikein kerijälaitteella ne keritsin, mutta ennen kuin ennätin ne tähän aikomaani koriin laitella oikein sievästi, oli sinne jo tupsahtanut ensimmäinen kerä. Tämä kerä vain oli niin suuri, että täytti korin jo lähes kokonaan. Sain minä ne nöttösetkin sinne sitten myöhemmin päivällä, kun herra malttoi paikastaan luopua.Siivosimme Neiti Nökön kanssa olohuonetta ja verantaa ja veimme sinne jo osan kukkasista. Älkää katselko kukkasiani kovin säälivästi, vasta perustan uudelleen kasvistoani. Esikko on aiemmin aina riipinyt kaikki kasvini ja vasta tänä keväänä olemme alkaneet päästä yhteisymmärrykseen siitä, että niiden on parempi antaa kasvaa rauhassa. Kaikki ovat siis varsin rujossa paranemis- tai kasvuprosessin alussa. Hyvä niistä vielä tulee, uskotaan niin.


Vyyhdittelin myös viikonlopun värjäyksen, näyttää kovin synkältä valon puutteesta johtuen. Tummin sävy on tummaa ruskeaa, ei mustaa. Sitä suomenlampaan ohuempaa sukkalankaa tämä.Tuossa neulomon reissulla jo mietiskelin seuraavaa tempausta, kun niin moni siitä puhui ja houkutteli ja eilen sitten päätin ryhtyä pohdinnoista tekoihin. Liityin siis KYJY:yyn


Tässä tempauksen idea: (lainattu suoraan tuolta KYJY:n blogista)

* Aloita yhteensä 24 uutta työtä aikavälillä 24.6. - 10.8.2011.
* Viimeinen valmistumispäivä on 24.12.2011.
* Jokaisen työhön on käytettävä lankaa vähintään 50 grammaa TAI 250 metriä

Siitäpä johtuen sitten piti lähteä lankavarastoa penkomaan ja kas tässä jo osa töihin aiotuista langoista odottelemassa ja koska tykkään lähennellä neuroottisuutta lankakeräsissä, niin menin keritsin ne kaikki jo valmiiksi helpoiksi keriksi keritsijälaitteella. Tai no yksi vielä keritsemättä, mutta kyllä sekin vielä samanlaiselle kerälle päätyi kuin kaverinsakin tuossa vierellä:)Vielä muutama kerä pitäisi keksiä, mistä aloittaisi ja muutama idea myös, mutta yllätys ei liene se, että sukkia valmistunee melkoisen monet, jokunen huivi on myös aikomuksessa, ehkäpä kämmekkäitä...hmm. Pitänee mennä tsekkaamaan vielä Räveltämön suosikkini myös, josko sieltä lisäideoita löytyisi. Ensimmäinen aloitus on onneksi jo selvillä, joten paniikkia ei päässe syntymään, ainakaan heti alkuun.

Ja mikä hauskinta tässä koko tempauksessa, tuolta löytyi myös iso joukko kivoja blogeja lisää. Täytyneekin lähteä niihin nyt tutustumaan ja keittämään kupponen teetä.

8 kommenttia:

 1. Jo-han nyt! Mikä määrä käsitöitä. Ja hei, vielä ei saa aloittaa! :-D
  Huh huh. En tiedä onnistuisiko minulta. Mutta hyvä jos muilta onnistuu!
  Ihana karvakerä korissa, oikein sen näköisenä että hei, tää on MUN. Lakkaatkos häiritsemästä :-D Kissat on niin kissoja. Herra selvästi oikeinkin Kissa.

  VastaaPoista
 2. On taas niin ihana väri tuossa vyyhdissäsi! Nam!
  Samaan veneeseen olemme siis itsemme tunkeneet ystävä-rakas:D Minä sulavasti siirryn KYHistä Kyjyyn;)
  Ihanaa viikkoa sinulle, enää ei onneksi ole ihan hirmu kauan siihen kun taas näemme:)

  VastaaPoista
 3. Enää 4 yötä KYJYn aloitukseen! :) Äkkiä ne 24 työtä keksii ja lankojen kerimistä ei lasketa vielä aloitukseksi, sehän on vielä suunnitteluvaihetta. :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa seurata KYJY-touhuja. Niitähän riittää loppuvuodeksi. Itse olen ajatellut, etten osallistuisi mutta saas kattoo, musta ei kyllä yhtään tiedä... nyt jo vähän houkuttaa, vaikka olen koko ajan torjunut houkutusta. Kun on tuo KYH vielä päällä...

  VastaaPoista
 5. Ihana "kerä" korissa =) Ja tuo lanka on tosi nami! KyJy-aineksesikin näyttävät varsin herkullisilta. Perjantaita ja ekaa aloitusta odotellessa =)

  VastaaPoista
 6. Nyt alkoi kyllä vähän houkuttaa tuohon tempaukseen osallistuminen! ;-) Parempi silti jättää se väliin, kun onnistun kuitenkin siitäkin stressiä repimään... :-P

  Ihana karvakorva, ja tuo värjätty vyyhtikin näyttää kauniilta! Kiitos muuten viimeisestä, vyyhti tuli perille ja nyt yritän vain päättää, mikä siitä tulee isona. :)

  VastaaPoista
 7. Hihhhiihiiii, taas kissat pelasti mun päivän :D Ääneen täällä nauroin, kissat kyllä löytää aina juuri sen "oikean" paikan! :D

  VastaaPoista
 8. Saila: Hiukan minuakin kyllä hirvittää, mutta rohkein mielin vaan mukaan:)
  Lila: Näinpä, ei me vähällä itseämme päästetä. Ihan pian taas nähdään:)
  Drucilla: Ei tosiaan enää kauan ja ihan oikeassa olet, nyt kun olen siellä ja täällä selaillut alkaakin yhtäkkiä olla runsauden pula hih!
  Auli: Anna periksi vaan, hehee:) Jouluunhan on vielä paljon aikaa;D
  Krista: Ihan kohta päästään aloittamaan:) Jee!
  ArualMaria:Seurailet meidän muiden tohinoita sitten, kyllä niissäkin riittää ahkerimpien kanssa ainakin katsomista:) Hienoa, että tuli turvallisesti perille, inspiraatiosäteitä täältä.
  Heli: Ilman karvakorvia olisi tosiaan maailma aika paljon tylsempi paikka, hih!

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.