torstai 17. maaliskuuta 2011

Teppo


Teppo, pikkuinen huuhkaja on hän. Esikoiseni on loputtomiin hokenut, että tahtoo huuhkajan. "Ompele äiti huuhkaja!" "Tahdon huuhkajan heti!"

Yleensä oikaisen nämä vaatimukset singahtamalla marketin Scleich-hyllylle. Nyt ei auttanut sekään sillä ei edes pöllöä ollut sillä hyllyllä.

Tänään sitten pojan opettajan kanssa keskustellessani ja pohtiessamme ongelmallisten taksimatkojen apukeinoa struktuurikirjan lisuketta, ehdotin josko tekisin pikkuisen huuhkajan siihen koristukseksi. Kirjanen on pojalle automatkojen ohjekirjaksi tarkoitettu, estämään intoa irroitella turvavöitä ja kuskin häirintää ehkäisemään myös. Huuhkajan markkinoin hänen taksikaverikseen, Teppo vahtii ja hoivaa, lohduttaa ja kuuntelee salaisuudet. Teppo on  myös riittävän pikkuinen mukana, vaikkapa taskussa kuljetettavaksi. Teppo lähti juuri tunti sitten poikasen kanssa yöunille viekkukaveriksi. Tärkeä tehtävä sekin. Nukkukaa hyvin molemmat poijjaat.

Minun mieleni on tänään suruisa, kuulin illalla Esikon erityis"kaverin" menehtyneen yöllä. Julma muistutus siitä, että osa erityisistä on hyvinkin vakavasti sairaita. Vahvistavia ajatuksia vanhemmille ja perheelle. Olette ajatuksissani.

9 kommenttia:

 1. Ihana Teppo:) Varmasti on Esikoisesi tyytyväinen taksikaveriin!
  Hali sinulle, surulliseksi vetää tuollaiset uutiset:(

  VastaaPoista
 2. Voi että, miten surullista.
  Teppo on kyllä aivan ihana... miten Esikoinen onkin voinut olla kaikki nämä vuodet ilman Teppoa? Miten kukaan voi olla ilman Teppoa? Hän on niin ihana! :-D Voisitkos lanseerata Teppoja myyntiinkin?

  VastaaPoista
 3. Ihana Teppo, ja ihana ajatus Tepon voimaannuttavasta ja turvallisesta vaikutuksesta. Uskon, että se toimii!

  Voimahalaus surullisten uutisten takia. Ne pystäyttävät aina, ja pistävät miettimään pitkäksi aikaa. Me olemme myös menettäneet erityislapsiystäviämme.

  VastaaPoista
 4. Ihana ja rakkaudella tehty tuo Teppo. Voimahalaus myös minulta.

  VastaaPoista
 5. Iso voimahali!
  Joskus tuntuu että meillä aikuisillakin olisi hyvä olla mukana tuollainen Teppo.
  Kävin jo aikaisemmin vilkaisemassa noita sukkiasi ja kyllä ne on ihanat. Innostuin kehuistasi sitten itsekin kokeilemaan tuota lankaa ja on kyllä hyvää lankaa kutoa vaikka ensin tuntui kauhean ohuelta.
  Mukavaa viikonloppua surusta huolimatta. Elämä kantaa eteenpäin

  VastaaPoista
 6. Voimahaleja täältä myös!
  Teppo on ihana!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille haleista, meillä ei ole hätää. Surumme taitaa olla pikku rippunen verrattuna ao. perheeseen.

  Teppo myös kiittää kehuista, hän yrittää olla suuren vastuunsa kokoinen:)

  Saila: Hih - hupi ajatus, Teppo ja suuri serkkulaumansa:D
  Kangaskasa: kyllähän tässäkin tapauksessa tiesimme, etttä joskus sitten, mutta kuitenkin se aina pysäyttää totaalisesti. Ei sellaiseen pysty valmistautumaan.
  Lila ja enkuli: Lämmin kiitos teille myös.
  bemu: minulle kävi niin, että saman langan ohuempi versio ei tunnu hyvältä neuloa, mutta tämä paksumpi, 6 stärke kyllä hyvinkin.
  Mammutti: Kiitokset sinullekin, halit vahvistavat aina.

  VastaaPoista
 8. Hitaat ja pitkät ovat piuhat; Esikkosi menehtyneen koulukaverin perhe on naapureitamme, ja kulkenut samalla taksilla oman kuopukseni kanssa.
  Tämä erityinen naapurimme oli suuri pieni ihme, melkoisella elämän jatkoajalla siunattu. Hänen perheensä oli ensimmäisiä, joihin uudella asunpaikalla aikanaan tutustuimme.

  t. Pelagia

  VastaaPoista
 9. Pelagia: Kyllä osuit tosi oikeaan siinä elämän jatkoajassa. Jospa hän liikkuu nyt kevein askelin ja onnellisena tehden niitä asioita, joihin ei täällä ollessaan kyennyt.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.