sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Vanhan koiran uudet tavat
Niin, olen nyt ollut reilut neljä viikkoa kahvilakossa. En tänä aikana ole myöskään juonut mustaa teetä lainkaan. Oloni on huomattavasti parempi, ei kokonaan oireeton reuman osalta, mutta kuitenkin parempi.

Mitäs sitä sitten kuumana juomana on tullut hörpittyä? No, sitä mustaherukkamehua meni alkuun ja sitten aloitin sitkeän tutustumisen erilaisten juomien maailmaan. Parhaiksi olen todennut erilaiset yrttijuomat, vihreän ja valkoisen teen sekä ennenkaikkea tuon rooiboksen. Erityisesti sellaisen ostaminen Fair Trade-pakkauksena lämmittää mieltä. Hunajan kanssa oikein namia. Ongelmallisinta on ollutkin juomien juominen kodin ulkopuolella. Monissa kahviloissa on surkeat teevalikoimat ja niinpä laukustani löytyykin nykyisin pikkuinen pussukka, josta nappaan teepussini esiin kuuman veden saatuani. Myöskään hunajaa ei ole juurikaan monessa paikassa ja nykyisin myös joko tummaa ruokosokeria tai vaihtoehtoisesti kandisokeria on pikkurasia samaisen kaikennielevän laukkuni kätköissä. Näin toimien ei tule paha poru vaikka valikoimat olisivatkin surkeita.

Myös tämän voisin teille esitellä:


Uusi vessan ovi!

Mutta - mietitte tietenkin, että johan on typerä eukko kun tavallista vessanovea esittelee. Mitäs sitten tapahtuikaan edelliselle? Sille tapahtui Esikko Erityinen, joka kiukuspäissään potkaisi jalkansa siitä läpi. Ei ole helppoa murkkuikäisellä eikä varsinkaan, kun kognitiiviset taidot ovat rankasti huonommat kuin muilla ikäisillään. Mennyt vuosi oli erityisen rankka, enkä odota tästä juuri sen helpompaa.

Sen sijaan Esikon kouluun otin tiukan linjan, ihan joka juttuun minun ei tarvitse singahtaa avuksi eikä ihan kaikkeen reagoida. Hän on juuri siksi ryhmässään, että sieltä löytyisivät ne valmiudet hänen kanssaan toimimiseen. Ulkopuoleltakin on saatu tukikeinoja oikein konsulttityönä, joten nyt lienee oikeus ja kohtuus, että minäkin voin enimmäkseen keskittyä niihin töihini. 


9 kommenttia:

 1. Rooibos on tosi namia! Minä olen ilokseni huomannut sitä monessakin paikassa, mutta tietysti silloin kun pitäisi ei sitä ole. Hienoa, että reumaoireita voi omin neuvoin helpottaa.
  Voi että, pitäisi olla Esikonkestävät ovet! Toivottavasti nyt on. Ja toivottavasti myös asiat paremmin. Murkkuikä ei ole kadehdittavaa aikaa.

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että voit paremmin ja paremmin:) Minäkin olen kahvittomuutta harkinnut ihan tosissani, ainakin vähentämistä. En juo montaa kuppia kyllä muutenkaan päivässä ja kotona en keita kahvia kun aamuisin. Mutta Rooibos teen olen kokenut itselleni hyväksi, taidan siirtyä siihen kokonaan:)
  Esikko Erityiselle hali:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti Erityiselle ei tullut purkauksesta fyysisiä vammoja...johonkin sitä oloa on pakko purkaa.

  Ja ihan oikein, konsulteille voi jättää vastuun asiantuntijoiden kouluttamisesta ja työnohjauksesta.

  Kevättä niveliin kaikin voimin :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen vannoutunut rooiboksen ystävä. Mun lemppareita on tuon sarjan mangon makuinen ja sitten veriappelsiini irtorooibos (saa ainakin Cittarista täällä) ja thekaupan (Helsingissä Erikinkadulla) appelsiinikaktus rooibos. Tykkään myös Clipperin valkoisista ja vihreistä teistä sekä hedelmähaudukkeista. Loistavaa, jos kahvin juonnin lopettamalla saa vähennettyä reumaoireita.

  Sekin on loistavaa, jos olette saaneet hyvää upau ja tukea koulusta yms. Se ei ole aina niin. Hyvällä omalla tunnolla voit keskittyä nyt enemmän itseesi.

  VastaaPoista
 5. Saila: Namia on kyllä. Helsingissä olen huomannut hyvät valikoimat kahviloissa, mutta täällä maalla on tilanne enimmäkseen toinen. Kyllä se murkkukin aikanaan loppuu.

  Lila: Joskus olen lukenut jostain, että kahvi muuttaa elimistön happoemästasapainon epäedulliseksi, olisiko siitä johtuvaa positiiviset vaikutukset lopettaessa. Kokeile ihmeessä kahvittomuutta sinäkin. Määräsi ei kuitenkaan ole suuri nytkään.

  Neferi: Oli sällillä onneksi varrelliset kengät jalassa eikä vammoja tullut. Oikein mukavaa kevättä sinullekin.

  Anna: Cittarin hyllyä minäkin tiirasin, tosin pienellä kiireellä muiden jo hätäillessä kiirettään. Täytyy vielä ajan kanssa mennä tekemään uusia ostoksia. Nyt tarttuivat tuo reiluRooibos ja vaniljaista vihreää teetä. Makoisia ovat, mutta uudet vinkit ovat tosi tarpeellisia, vaihtelu virkistää kummasti.

  Pienetkin helpotukset olossa tuntuvat aina suurilta askelilta, mukavinta niissä on se, että huomaa omien toimien vaikutuksen oloonsa.

  Muista sinäkin nauttia niistä hetkistä, kun pieni neiti malttaa nukkua.

  VastaaPoista
 6. Rooibos on kyllä hyvää, ja sitä löytyy myös monin eri tavoin maustettuna. Clipperin teet puolestaan ovat aivan ihania! Tsemppiä murkkuikäisen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Täällä vannoutunut kahvittelija, joten minkään muiden makuihin en osaa ottaa kantaa... Sensijaan öljyt sisäisesti ja ulkoisesti olen löytänyt.
  Murkkuikäisten kanssa ei ole helppoa, voimia SInulle! Se vanha sanonta "pienet lapset, pienet murheet, isot lapset, isot murheet!" Pitää kyllä paikkansa kaikkien lasten kanssa.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että olet saanut apua teestä ja esikon koululta! Tsemppiä murkkuikään!

  VastaaPoista
 9. Olen tilannut irtoteitä englantilaisesta High Teas -nettikaupasta: http://www.highteas.co.uk/. Tuolta on kiva tilailla maisteltavaksi eri teelaatuja. Rooibos-teetäkin ja joitakin yrttiteitä tuolta saa myös. Todella hyvä hinta-laatusuhde ainakin niillä kiinalaisilla teelaaduilla (valkoinen, vihreä, oolong), joita olen kokeillut, vaikka olen pääasiassa edullisimpia laatuja kokeillut. Olen myös tilannut kamomillateetä ja Pomegranate/Hibiscus Green -teetä, aivan ihania. Suomesta on aika vaikea hyvää irtoteetä kohtuuhintaan löytää, varsinkaan pienemmiltä paikkakunnilta.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.