maanantai 27. elokuuta 2012

Helmi ja Pelle

Retki kaakkoiseen Etelä-Suomeen on tehty ja arvaahan sen, että kotiin sieltä tultiin kahden pienen karvakorvan kanssa. Emokissoja tuossa talossa oli kolme! Hui! Pentueitakin kolme kappaletta, joista saimme tiedon, että 4kk, 3kk ja 5vkoa iältään. 

Meille oli siis ajatuksena ottaa kaksi poikaa. Näin myös mielestämme katsoimmekin ja kantokoppaan sievästi aseteltiin 4kk Pelle-poika ja 3kk toinen poika, jota kutsuimme Kaapoksi tuolloin.

Kotona sitten katselimme Kaapoa uudelleen tarkasti ja vertasimme Pelleen. On puolet Pellen koosta, joten herää kyllä nyt vankka epäilys, ettei ole vielä kolmekuinen vaan ennemminkin reilu 2kk. Kaiken kukkuraksi Kaapo taitaa olla tyttö. Ristiäiset uusiksi siis ja näinpä me esittelemme Helmin (edessä) ja Pellen (takana).
Ovat niin hellyttäviä nukkuessaan sylikkäin ja Pelle pesee Helmin joka toinen tunti läpimäräksi. 


Suunnistan heti alkuviikosta pienten kanssa eläinlääkärin tarkastukseen, ovat sen verran laihoja ja talossa oli niin paljon kissoja, että tahdon varmistua kunnolla heidän terveydestään. Nyt ainakin saavat kermaviiliä, nappuloita ja kosteaa pentumuonana riittävästi ja hiekkavadin tarkoituskin on tajuttu. Reippaasti leikitään ja kehrätä ja naukua osataan, joten eiköhän tästä Helmikin hyvin lähde kasvamaan isoksi kisuksi.

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille. Ja  Inka - kaunis kiitos tunnustuksesta. Ihana!

30 kommenttia:

 1. Voi kun suloisia, Hellyttävää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisiahan nämä pienet taitavat olla:)

   Poista
 2. Suloisia <3 Onneksi Dessi-rouvan kanssa ei voi ottaa lisää kissoja, hän kun ei pidä kissoista. Asterixia sentään sietää :)

  Hienoa että käytät pikkuiset heti eläinlääkärillä, niin selviää onko niitä hoidettu asianmukaisesti. Maalla taitaa vielä nykyäänkin olla melko harvinaista leikkauttaa kissat :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pakko on - ei muuten voi olla varma. Valitettavasti yhä taitaa olla niitä, jotka eivät leikkauta:(

   Poista
 3. Voi ei, mitä mussukoita! Onnea perheenlisäyksestä! Hyvä, että käytät pikkuiset lääkärissä, se on oikea meininki.

  VastaaPoista
 4. Suloisia molemmat! Onnea uusille perheenjäsenille!

  VastaaPoista
 5. Onnea uusista perheenjäsenistä! <3 Itsellä kisuvauvakuume sen kun jatkuu.. Kyllä tuo helmi ihan on tytön näköinenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta monta:D Minustakin selkeästi tytön näköinen ja luonteinen;)

   Poista
 6. Onnea uusien suloisten perheenjäsenten johdosta!

  VastaaPoista
 7. Kuvan perusteella minäkin veikkaisin että Helmi on nuorempi kuin 3kk. Jos noin paljon on ollut pentuja, niin helpostihan ne menee sekaisinkin :) Veikkaampa että niitä ei ole madotettukaan. Pienet pennut kun pitäis madottaa aika tiheään, saavat emoilta jo syntymälahjaksi matoja. Helmi saa sinun luonasi varmasti hyvän alun elämään.
  Varo vaan, ettei talvella tule jo uusia pikku-Helmiä :) Meillä kerran synnytti kissa ensimmäisensä jo 7 kk iässä, mutta se on onneksi harvinaista =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin:) Siksikin ovat nyt eristyksessä vielä noista isommista ja kunhan eläinlääkäri on katsonut ja on madotettu niin sitten vasta tutustumista noihin vanhempiin. Siksikin käytän lääkärillä, että saan samalla tietoa oikeasta ajankohdasta leikkaukselle molempien osalta.

   Poista
 8. Voi kun suloisia:) Kuinkas monta kissaa teillä nyt onkaan? Meidän kuopuksellakin on kova kissakuume, meidän kisulit ovat kolmevuotiaita ja pitäisi saada pentu kun kollit ei enää jaksa leikkiä tytön kanssa.
  Huopatossunen, ainakin täällä päin kaikissa naapureissa on kissat leikattu vaikka ollaankin maalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Meillä on nyt Repen muutettua naapuriin 5 kissaa ja se on kyllä ehdoton maksimi. Emme vain halunneet nyt ottaa pientä pentua yksin ilman kaveria ja nämä ovat kasvaneet pienestä yhdessä vaikka eri pentueista ovatkin.

   Meilläkin käsittääkseni kaikilla naapureilla on leikatut kissat, omamme on myös aina olleet leikattuja. Eihän se halpaa ole, mutta eläimen omistajan pitää tuntea vastuunsa.

   Poista
 9. Voi mitä suloisuuksia! Ihanat isot korvat ja silmät, ja utelias katse Helmillä :) . Paljon silityksiä kissalapsosille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunein:) Silitellään ja halitaan kovasti.

   Poista
 10. Voi mitä söpöstyksiä! <3
  Toivottavasti eläinlääkäri toteaa pikkuiset terveiksi ja saavat kasvaa rauhassa isoiksi kisuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mekin toivomme, selvästi tarvitaan kunnon pesu ja hyvästi ruokaa ja hellyyttä näin ihan alkuun;)

   Poista
 11. Kuvan perusteella sanoisin, että Helmi on siitä viiden viikon pentueesta, silmissäki vielä sinertää. Suloinen kyllä on, kissavauvan ottaisin minäki heti, jos miehekkeen saisin suostuteltua taas kerran neljänteen kissiin. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempi tosiaan on kuin 3kk, toivottavasti eläinlääkäri osaa arvioida tuon.

   Poista
 12. Onpa nätit kissii! Ja nimetkin ovat niin hellyttäviä. Saavat varmasti teidän luota hyvän kodin :) Kohta syyskuu alkaa, saa ruveta oikein toden teolla miettimään ensimmäistä pakettia :) / Snysi syksy 2012

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sny: Kiitos=) Jännittävää tämä on, kukahan sinä mahdatkaan olla?

   Poista
 13. Hihii...näinkö siinä nyt kävi, jotta perheeseen muutti kaksi uutta karvakaveria - ONNEA! Tosi suloisia...

  VastaaPoista
 14. Oi... !! Paljon onnea suloisista uusista ystävyksistä. Kiva kun laitat päivityksiä ihanista lemmikeistänne.

  VastaaPoista
 15. Voi mitä ihanaisia teille on tullut!

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.