lauantai 11. elokuuta 2012

Leppoisa lauantai

Lauantaipäivä on näyttänyt vaihteeksi sään puolesta niitä parempia puoliaan ja hyvä niin.

Ihastelin tuossa verannalla vielä viimeisiä rippikukkia, vieläkin osa näyttää niin kauniilta.


Pihallakin yllätin itseni ja istutin alkukesästä muutaman daalian tuohon seinävieruspenkkiin. Ja - kas ihmettä, sieltä on tulossa nuppu!


Daalian vieressä oli arvokas ja niin kaunis työläinen!


Sisällekin oli siis pakko saada ja jotakin suloista ja vihreää ja niinpä tassuuni tarttuivat kukkakaupasta nämä mehikasvit, nimeä en taaskaan harmi vain muista, mutta rakastan tällaisia aavistuksen ei niin tyypillisiä huonekasveja. Tietty määrä rujoutta ja erikoisia muotoja kiitos


Näitä on kaksi, yksi kummallekin olohuoneen ikkunalle roikkumaan.

Myöskään tätä pikkuruista rustiikkista lintuhäkkiä ei voinut kauppaan jättää vaan nyt se etsii itselleen paikkaa verannan pöydällä. Lasilintu muutti sinne vierasmajailemaan hetkeksi,


Esikkokin osaa auttaa itseään kun nälkä yllättää. Makutottumukset vain ovat aavistuksen pelkistetyt ja oudot.


Sinappikurkkusalaattia siinä dieettityyliin voittomalla leivällä. 

Ihanaista ja aurinkoista lauantain jatkoa teillekin ja tervetuloa taasen uudet lukijat. Olette lämpimästi tervetulleita!

9 kommenttia:

 1. Hah, kieltämättä nuo leivät ovat hyvin omalaatuiset. Mulla ei ole kukkia sisällä kun multa on yksi allergisoiva tekijä. Ja tänä vuonna pihakin on niin hunnigolla kun ei saanut laittaa mitään sellaista tiellä olevaa kun rivitalon kaikki puuosat maalataan. Mutta typerintä tässä on se että homma alkaa vasta ensi viikolla ja ilmoitus asiasta tuli ennen jo, valitettavasti mennyttä, kesää....
  Kiva kun voi ihastella kaikkea täällä sinunkin blogissa kun omaa pihaa ei kestä katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisia tuollaiset remontit, jotka estävät pihan laittamisen:(

   Minä en juurikaan voi kehua pihallani, mutta onneksi se on melkeinpä itse itsensä hoitava;)

   Poista
 2. Minusta sinappikurkkusalaattileivät kuulostavat tosi hyviltä! Hieno daaliannuppu, ei moni kasvi paljon sen enempää tarvitse kuin että sen lykkää maahan (tämä on totta mutta sanon sen myös kannustukseksi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin joskus pikku rippusen voin ja juuston päälle saatan tipauttaa. Mutta nämä riisutut versiot runsaine määrineen eivät nyt ihan iskeneet:)

   Olet niiin oikeassa, minäkään en noille ole muuta kuin vettä ja kasvuvaiheessa rikkaruohojen nyppimistä harrastanut. Vähään ovat rassukat tyytyväisiä olleet. Minun onnekseni kasvavat vähemmälläkin, sitä on ihan lapsellisen iloinen huomatessaan tuollaisen nuppusen:)

   Poista
 3. Hieno tuo lintuhäkki. Minä olen etsiskelllyt kultakalamaljaa istuttaakseni sinne kaktuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä iskee silmänsä aika yllättäviin asioihin. Pitääpä pitää silmät kuitenkin auki maljan varalta, jos vaikka sellainen vastaan tulisi jossain:)

   Poista
 4. Onko tuo sellainen korkea Daalia?
  Minulla on n. metrin korkeita kirkkaanpunaisia ja violetteja. Itselläni ei oikein juurakoiden talvettaminen takuuvarmasti onnistu, mutta äidilläni on hyvät tilat säilytellä "möykkyjä" talven yli. Vanhoista juurakoista tuleekin sitten tosi mahtavan suuria komistuksia kukkapenkkiin kesiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku, taidan olla ihan toivoton säilyttämään noita tuotelappuja pusseista, mutta muistini mukaan näistä sellaisia noin metrisiä pitäisi tulla. Kolme istutin ja kaksi niistä lähti nätisti kasvamaan. Kaikki eri värisiä keskenään ja näistä kasvamaan lähteneistä toinen on tummanvihreä ja toinen raikkaan kirkkaanvihreä lehdiltään. Hauskaa.

   Poista
  2. Muistahan kaivaa juurakot kuivumaan heti pakkasen käytyä. Muuten ne hapantuu multaan. Toisekseen säilytyksen kannalta ne pitäisi myös saada aika mullattomiksi tai taas käy samoin ja ne hapantuu.

   Nimimerkillä " useamman juurakon pilannut" ;)

   Poista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.