tiistai 6. elokuuta 2013

Luontokappaleita


Kuinka moni muu tunnustaa keräävänsä kiviä tai satunnaisia kappaleita luonnosta? Minulla tarttuu usein erityisesti kiviä matkaan. Tämä suloisen sileä ja pyöreä Itä-Suomen keikalta, sieltä Puumalan seudulta. Siitä saakka se on pötköttänyt työpöydälläni ja siitä se aina välillä hakeutuu käsiini jonkinlaiseksi stressipalloksi. Palleroinen siis.

Toinen palleroinen sitten oli etsinyt kyllä itselleen varsinaisen kiehutuspaikan, makasi työpöydälläni läppärin kuuman puhaltimen vieressä kaikkein aurinkoisimmalla ikkunallamme. Tuossa oli niin kirkaskin, ettei pystynyt silmiä juurikaan auki pitämään ja toinen vain tyytyväisenä nukkui.


Helmi rakastaa mitä ilmeisimmin assistentin työtään sekä aurinkoa ja lämpöä.

Ainakin meitä hemmotellaan loistavalla lomasäällä, jihuu! 


Tämä näkymä on taltioitu puolen päivän aikaan varjossa.

Ei muuta kuin nautitaan, ei tämä varmasti loputtomiin kestä.

Iloa alkaneelle viikolle itsekullekin.

10 kommenttia:

 1. Mäkin ainakin kiinnitän huomiota kiviin, vaikken niitä keräilekään. Viimeksi työreissulle lähtiessä nappasin kyllä taskuuni Norjasta yhden kiven, siellä oli rannalla kivimurskeena pientä liuskekiveä. Se poikkesi jotenkin niin paljon totutusta suomalaisesta graniittimurskeesta, että oli pakko ottaa muisto.

  VastaaPoista
 2. Kiviä ja simpukankuoria keräilen aina matkoilta mukaan, täältä lähirannastakin piti tulla yhtenä päivänä kivi kainalossa kotiin, oli niin kaunis pyöreä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin kuuluun samaan sakkiin kivien yms keräävien kanssa.
  Aivan varmasti olisi minunkin mukaani moinen pyöreä ihanuus lähtenyt.
  Helmi nauttii aivan samalla tavalla auringosta ja läppärin tuulettimen lämmöstä kuin Ruutikin.

  Terkkuja siis tapakaimalle =D

  VastaaPoista
 4. Minä tuojotan aina maata ja tulen retkiltäni taskut täynnä kiviä. Erityisen mielelläni käyn soramontuilla, joista löytyy ihania pyöreitä, vanhoja ja lämpimiä yksilöitä.

  VastaaPoista
 5. Täällä maalla peltojen keskellä kun asun ei kiviä juurikan ole saatavilla mutta lasketaanko se että kerään sisälle luonnonkukkia ,isoja värikkäitä kimppuja ?!
  ( ei rauhoitettuja kukkia tietenkään)

  niin kuin Isäntä lempeästi aina totetaa niin olen "sellainen kukanpoimija " :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan pallero kivi, ihan kuin linnunmuna. Meilläkin noita kiviä on kertynyt vähän joka purkkiin, salaa yritän rumimpia välillä pihalle nostella. Samoin veden kuluttamia puukalikoita tulee keräiltyä rannoilta, niissä on niin kauniita pehmeitä muotoja.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, muutkin näitä poimivat:)

  VastaaPoista
 8. Minullakin oli ennen tapana keräillä lähinnä kiviä ja simpukankuoria, joskus saattoi joku käpykin mukaan tarttua. Mutta tapa on syystä tai toisesta jäänyt. Ihana Helmi-palleroinen taitaa olla kuin minä, aurinkoon ja lämpöön pitää päästä aina kun mahdollista =)

  VastaaPoista
 9. Minä olen aina ollut kova keräilemään kaikenlaisia juttuja, kiviäkin joskus. Nykyään tuntuu kuin varastossa asuisi, joten on ollut pakko opetella olemaan keräilemättä :)

  VastaaPoista
 10. Koskaan ei ole liian myöhäistä osallistua viiksipäivään :) Helmihän täällä jo näyttikin komeat viiksensä ♥

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.