perjantai 29. maaliskuuta 2013

Monta tapaa viettää pääsiäistä

Jep, pääsiäistäkin voi viettää monella eri tavalla:)

Tässä niistä muutama..


Nukkumalla tosinaisellisesti mamman käsilaukun päällä..


Nukkumalla tosimiehekkästi mamman peitolla..



Muuttamalla valkoista lankaa värilliseksi..


Nuuhkimalla jo melkein mennyttä ruusua.. ja kuunnella teemaan sopivasti J. Karjalaisen mennyttä miestä..


Nitkuttamalla lapsosille lisää sukkia (Austerman Step 6ply)...

Rötköttämällä tunnista toiseen teeveen edessä sitä tiiraten (tässä kohtaa kuvittele kuva Miehekkäästä) rakkaan vaimon tekemät villasukat jalassaan.. kielsi nimittäin ehdottomasti kuvan julkaisun karmean koston uhalla..

Suunnittelemalla ostoksia nettikaupasta, mielessä pääsiäismunat lankaisassa muodossa. Eikös olisikin ihan perusteltua? Kyllähän sitä nyt bloggaajakin pääsiäismunia tarvitsee.

Kaikesta tekemisen ja tekemättömyyden riemusta riippumatta: Oikein oikein iloista pääsiäistä itsekullekin!

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Mukihulluus?

Kuka muu tunnustaa potevansa tuollaista? Minusta meillä on jo riittämiin mukeja, mutta siltikään tämmöistä ja toista identtistä kaveriaan en pystynyt vastustamaan. Varsinkaan, kun nämä olivat tarjouksessa 2 euroa kappale. Ai mikä Vilen?


Esikko-kulta laukoi taas kuolemattomia kotilomalla: hän on kuulemma kaamea käkättäjä ja Pääsiäiskelmi. Lauloi koko matkan tukikeskukseen M.A. Nummisen äänellä täyttä kurkkua Radio Novan biisejä. Täytyy vain ihailla tuota välittömyyttä ja täysillä elämistä. Osaisipa sitä itsekin.

Hieman yrittää taas jokin pöpönen kurkistella minun suuntaani, ärr. - taidan antaa sille kyydit kuumalla viskitotilla. Siitäs saa - niih!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pikkunoitia ja pajunkissoja

Tänään on taas maksettu palkkoja pienille suloisille noidille ja saatu ihanaisia vitsojakin


Suloisia ovat tuollaiset alle metrin mittaiset ritirimpsua lausumassa.


Myöskään pajunkissoja ei voi lakata ihastelemassa, niitä on vain pakko silitellä, ah!

torstai 21. maaliskuuta 2013

Everybody needs a Helmi-moment

Tuo yllämainittu on lainaus Neiti Nököltä.

Näin se sitten käy:) Otetaan assari avuksi työhommiin ja pyydetään konsultointiapua koneen asetuksille. Hyvin toimii, nimittäin ihme venyttynyt ja jättisuuri näyttö. Vielä kun keksin miten saan sen takaisin entiselleen, assari nimittäin häipyi ja löytyi ...


viiden minuutin päästä Kepposen kainalosta tämän näköisenä.

Oli aikomuksena antaa assarille potkut, mutten taida sittenkään hennoa vaan totean otsikon sanoin: Everybody needs a Helmi-moment, sometimes.


Jotta iloa viikkoonne, ottakaahan rennosti tekin.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Nakit ja niitten kaveri

Mitäs sitä tehdään silloin kun sormet muistuttavat berliininmakkaroita tai jotain sinne päin? Eihän noita kärsi katsella, ovat sen verta hirmuisen turvoksissa. Päätin kiinnittää huomion sieltä ylempää alemmas ja marssin kauneuskauppaan eli Emotioniin. Sieltähän sitä lääkettä löytyi


Upea metallinhohtoinen poltettu oranssi kynsijuttu! Nams ja mums, olisin voinut kotiuttaa muutaman muunkin värin.


kun sitten puristelee söpösti mukin kylkeä eikä paljasta yhtään pidemmälle nakkejaan - voi elää harhassa, että omaa sirot ja kapoiset sormet kauniinvärisellä kynsilakalla. Todellisuudessa sitten voi lohduttautua juurikin sillä kauniin värisellä lakalla ja leikkiä, ettei huomaa muuta.


Assistenttini ei ollut kyllä yhtä vaikuttunut. Hän tahtoi ruokaa eikä tullut kylläiseksi näin upeasta väristä. Omituinen tyyppi!

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Aurinkoisella puolen kevättä?

Ihanan aurinkoinen sunnuntai! Tunnustan myös, että olen vakaasti aikonut pysytellä pyjamassa koko päivän ja touhuta vain niitä mukavia asioita, katsella jonkun ihanan elokuvan, hiukan herkutella ja hörpätä kupposen kuumaa jos toisenkin. Tietenkin on luettava muutama blogikin, ettei ihan kärryiltä maailmanmenosta putoa. 

Sen verran olin kuitenkin maailman menosta pihalla, että oli mennyt minulta ihan ohitse se, että Räikkönenkin oli mennyt voittamaan, jee! 

Hiippailin pihamaalla pyjamassa ja miehekkään isoissa saappaissa ja nappasin yhden hellyttävän kuvan iloksenne. Onneksi olin nopea, sillä kohta kuvan ottamisen jälkeen koko tienoon naapurusto näytti olevan lenkillä ja ei olisi ollut kivaa tulla yllätetyksi pyjamaisillaan lintulaudan alta.


Tämä lauta on jo tosi tosi vanha, mutta ihan toimiva aina vain ja alkaa olla niin kauniskin jo ajan tuomassa patinassaan, ettei tuota henno edes pois laittaakaan. Meillä hiippailee tässä talon ympärillä olevissa puissa vihervänsävyinen tikka. Tietääkö kukaan onko jokin sellainen oikeasti olemassa kuin vihertikka? En vielä ennättänyt kuukkelin pariin tuon asian kanssa, mutta kunhan olen utelias.

Posti toi loppuviikosta tällaiset ihanuudet Klikliltä minusta tuo ylempi on kuitenkin Spice Market eikä Single Malt, ei ollenkaan huono juttu se kuitenkaan, nami kuin mikä. Alempi on Ebenholz, jota tarvitsin vielä lisää erääseen ikuisuusprojektiini.


Tässä vaihtona menossa oleva 6ply-vahvuinen dippaus, joka pääsee matkaan jahka kuivuu.


Ihanaa, aurinkoista sunnuntaita teille kaikille siellä. Nauttikaahan valosta ja rennosta olosta. Tervetuloa myös uudet lukijat! En teille kaikille löytänyt blogia, jonne tulla vastavierailulle, joten jos sellainen on niin vinkatkaahan niin tulen käymään mielelläni.


maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sukat sammakkomiehelle?

Kuopus Kepponen aina aika-ajoin on antanut ymmärtää, ettei hän saa riittävän usein uusia villasukkia. Täytyyhän tilanne silloin toki korjata ja niinpä värjäys nimeltä Sammakon Kutsuhuuto paksumpana sukkiksena päätyi hänen sukkiinsa. 


Sukat Sammakkomiehelle

Lanka: Zelda´s Dippins Railway, väri Sammakon Kutsuhuuto 6ply
Koko ja muut speksit: 42 tassuun, nitkuteltu 2,5mm bambusukkiksilla varresta kärkeen, tiimalasikantapää ja kärkeen nauhakavennus, päättely silmukoimalla kolmella puikolla
Fiilis: Ihan näen silmissäni lauman vihreitä sulhoja lammen rannalla morsioilleen laulamassa:)

 
Siinä se tavalliseni


ja siinä toinen yhtä tavallinen minulle. Pitäisikö yllättää välillä itsensäkin ja tehdä jotenkin toisin?


Tämmöisiksi sitten menevät minun käytössäni bambuiset puikot, lienee siirryttävä hiilikuituisiin tai metallisiin kokonaan. Näillä ei ole enää kiva neuloa, yllättävää?

Ps. kuka huomaa neulojan virheen, jota ei jaksanut enää korjata, hih!

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Naistenpäivän rautaisannos

Siinä missä muut neulojat eilen suuntasivat Päivölään kauemmas keski-Suomea kohden, suuntasin myös minä  ystävän kera Päivölään, tosin en neulomaan enkä edes kehräämään ja paikkakin täällä Vihdissä Nummelassa Hiidenveden äärellä. Ohjelmassa oli upea parituntinen: kahden upeaäänisen naisen lauluja naisille, teemalla Riisutut Roolit, lauluja naisille. 

Oi, niin upea tilaisuus! Jos voitte - tehkää samoin tilaisuuden tullen ja menkää kuuntelemaan soitantaa ja laulua aina kun voitte. Voimaantuneina jatkoimme iltamyöhällä kotiin ja nukkumaan.

Parhaiten mieleeni jäi Ystävän laulu, niin kaunis kappale. Esikko tuon naistenpäivän sitten kruunasi, kun hänet kotilomalle hain. Heti kun pääsi takapenkille tokaisi: Parasta naistenpäivää! Nuorella miehellä homma hanskassa todella. 

Joskus muuten arjen pienet kuvat ovat aika ihmeellisiä!


Sehän on joulukranssi ovesta. Piti kuvata ennenkuin vein varastoon. Ei kerrota kenellekään, että se tapahtui vasta nyt, shhh!

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Loman kunniaksi uusi tukka

Olen pienen ikäni taistellut hiuksistani puskevaa punapigmenttiä vastaan ja tuossa pari kuukautta sitten annoin periksi ja pyysin kampaajaa laittamaan kirkkaat tumman kuparinpunaiset raidat hiuksiini. Ajattelin, että kaiken valjuuden ja harmauden keskellä piristävät edes hiukan arkista pärstäkerrointa. Nappiin meni ainakin siinä mielessä, että oli paljon mukavampaa katsella peiliin.  Hiukset ovat aina olleet taipuisat ja helposti kihartuvat, vaikka sitkeästi niitä aina suoristankin. Ryökäleet vielä kasvaa hujahtivat melkoista vauhtia tuossa talven aikana ja niinpä olin yllättäen tilanteessa, jossa minulla oli melkoisen kihara punaiseen viittaava pehko. Sen kanssa kyllä alkoi mennä hermo, on meinaan laittaminen jos aikoo suoristella. Niinpä luovutin ja painelin eilen luottotuoliin ja pyysin nykäisemään pitkän letin poikki. Kampaajani teki työtä käskettyä ja tässäpä tulos, edes punaista väriä ei tarvinnut lisätä, peitettiin vain esiin puskevat harmaat suklaanruskealla.

Onpas muuten kevyt olo ja niin paljon helpompi taas aamuisin lähteä.


Älkää antako takatakun häiritä, tällä on jo nukuttu yö ja kiharaa sieltä taas meinaa puskea. 

Muita taipuisuuden kanssa taistelevia siellä ruudun toisella puolella? 

Dippilaarikin muuten päivittyi taas:)

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Valoa ja varjoa

Päivän sairaskertomus: silmätulehdus, jestas miten kivaa! Mutta unohdetaan se ja piristetään itseämme katselemalla jotakin paljon söpömpää ja kauniimpaa

Mitäs tässä tapahtuu?



Joku istuu vaanimassa pylly hassussa asennossa Kusti-paran puuhkaa.


"Mitä, en minä mitään aikonut! Minua vain pelottaa, kun otitte imurin esille."


Ja kun ulina sitten alkoi niin pakeni neiti lentolaukkuun ja istuu siellä matkustusvalmiina. Höpsö tytsy:)

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Sunnuntain nuhanenä

Täällä on keskitytty lekottelemaan ja dippaamaan. Huolimatta tosi nuhaisesta olosta sillä olen päättänyt, etten anna tautien haitata arkea yhtään enempää kuin laki sallii. Todella sitkeitä tuntuvat kyllä pöpöt nyt olevan ja joka puolella on sairaita ja puolikuntoisia ihmisiä, joten ei noita oikein kunnolla pääse väistelemäänkään.

Täälläkin saatiin roima annos lumisadetta eilen ja maisemat näyttävät nyt tältä


Iltahämyinen kuva, taivaanrannassa kajasti kaunis puna, mutta sitä en kyllä saanut kuvaan taltioitua.


Sinne ne marjapensaat taasen lähes hautautuivat lumeen, voi ressuja.


Portaat näyttävät tältä, saa siis mennä aika kieli keskellä suuta tuon jääkerroksen kanssa. Miehekkään piti lähteä päivystyksenä auraamaan eli täytynee puhua kauniisti Kepposelle, josko nakuttelisi jäät irti.

Oikein leppoisaa ja rentoa sunnuntaita teille kaikille. Minä taidan mennä peiton alle ja napata kirjan kainaloon, pitkästä aikaa.