torstai 5. elokuuta 2010

Helteisen kesän kiroja

Niitäkin nimittäin on, koiraparka on kohta karvatonna, kissojen turkit kuin kalanruodot, yhtä harvoja. Pudottavat karvaa kaikki ihan silmissä. Esikko on oireillut silmiään jo toukokuun alusta ja aina vaan jatkaa, on niin monelle allerginen. Minä puolestani aloitin heinäkuun puolivälissä, pujo, oletan ja kun siihen saumaan alkoi koiran karvanlähtö niin nokkani on sitten lääkkeistä huolimatta vuotanut nenäliinapaketin vuorokausivauhtia ja aivan armotta palanut. Ei kivaa ollenkaan. Kaikella hauskalla on siis kääntöpuolensakin.

Tässä tämä melkein kohta karvaton, harjataan joka välissä, tavallisella ja Furminatorilla ja koko ajan on tupsu siellä toinen täällä.


Ihan mennyt kumman väriseksikin, hassusti kaikki tumma karva lähtenyt ensin ja on hetkellisesti oikeasti harmaa, hih! Annihan on tosiaan seropi, mutta hauskalla tavalla aika-ajoin enemmän esillä tuo saksanpaimenkoira ja toisena hetkenä sitten taas hirvikoiran ominaisuudet. Saimme pari viikkoa sitten vieraaksi oikean hirvikoirapojan ja jestas, sillä oli niin pienet korvat ja lyhyt kuono ja kooltaankin pienempi. Samanlaisia kippurahäntiä kyllä molemmat, heh.

Minä tässä keittelen Nelliinan maailman parasta soppaa ja voin kyllä suositella, erilaisilla variaatoilla ja ilman. Itselläni nyt jo kolmas kerta ja ai nami, voisin helposti huitaista tuon koko (5 litran) kattilan yksin. Kokeilkaapa tekin.

3 kommenttia:

 1. Pujo-sun muut allergiat on kurjia. Mekin aamulla "itkettiin" posket märkinä... Koiran karvanlähdön "ihanuus" palautui mieleeni (mulla oli sakemanni), kun luin tekstiäsi. Näillä meidän kissoilla loppui karvanlähteminen raakaruokintaan siirtymiseen. Pitkäkarvainen Sonffi, joka oli varsinainen karvakone ensimmäiset vuotensa, ei koko keväänä/kesänä ole karvoja irrotellut. Mähän aloin talvella kerätä Sonffin karvoja, mut se keräys loppui ainakin toistaiseksi.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Pitääpä kokeilla tuota soppaa. Meidän miehekkeet ei sitä kyllä suostuisi syömään :( mutta jos sitten ihan itselleen vaan tekisi pienemmän annoksen kera katkisten, nam.. -TiiMa-

  VastaaPoista
 3. Mammutti: Täytyypä kokeilla tuota raakaravintoa jossain vaiheessa. Nyt on koko viisikko kostealla tölkkiruoalla + raksuilla.

  Meillä tuo vaaleampi pitkäkarvaisista eli Kosti on itse oppinut hyvin huoltamaan turkkiaan, nyhtää hampailla takut jos niitä ilmaantuu, mutta onneksi pitävät harjauksestakin kovin. Kusti puolestaan omaa niin paljon tuuheamman ja paksumman turkin, että vaatii kyllä muiden huoltoa sen kanssa päivittäin.

  TiiMa: Meilläkin vain esikko ja minä suostumme tuota syömään eli eilenkin sitten piti tehdä kaksi soppaa, toinen lihaisempi versio ja tuo punainen sitten meille kahdelle.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.