keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Crash Test Dummies

Tuossa taannoin otin kokeillakseni tällaisia neuleputkiakin jokusen ja kokeilin dipata ne.


Tämä on jotakuinkin reilut 20 cm leveä ja en nyt mitannut, mutta arvelen pituudeksi noin 140cm-160cm.

Sitten vain dipaten ja sieltähän sitä värillistä putkea tulikin. Muutaman värjätyn olen lahjoittanut eteenpäin tuubihuiveiksi ommeltuna ja tästä nimenomaisesta dippauksesta ei nyt olekaan sitten kuvaa. Kuitenkin kuivuttuaan putki voidaan purkaa ja neuloa. Minä kylmästi leikkasin noin sentin tuolta päästä pois (hermoni eivät pitäneet pään aukaisussa nyhräämisessä) ja kerin tuon langan kahdelle samankokoiselle kerälle. Tämä oli dipattu siten, että siitä tuli kaksi identtistä pätkää ja sen mukaan olikin sitten tuo jako kahteen kerään helppo tehdä. 

Sitten vain aloittamaan raivoisa nitkutus. Epätoivo minut meinasi vallata sillä lanka oli melkoisen kiharaa ja värjäyksen jälki ei ole ihan samoin tasaista kuin lankaa suoraan värjätessä. Mielessäni siis väijyi melkoisesti epäilyksiä valmiiden sukkien ulkonäölle.


Näyttää tässä vaiheessa vielä aika pahalta - eikö vain?


Mutta, sinnikkäästi vain apinan raivolla jatkoin 2mm puikoilla nämä minulle ihan huippuajassa (hieman reilu viikko) valmiiksi.


Tässä vielä mennään varsin alkuvaiheessa ja jälki on tosiaan melkoisen möykkyistä. Itse neulominen ei ollut kovinkaan hankalaa vaikka lanka noin kiharaa olikin. Apinoin Heidin tavan tehdä kahta sukkaa yhtä aikaa kaksilla puikoilla. Tein niin, että neuloin aina yhden väriliun kerrallaan per sukka ja sitten toisesta ja kas toimipas hyvin sillä näin mutkattomasti en ohuita sukkia olekaan tekaissut. 

Valmistuneet sukat kastelin sitten kokonaan kunnolla ja laitoin pingottumaan blokkereille. Ihme sieltä jälleen kerran kuoriutui. Katsokaas vaikka!

Jäljestä ei enää havaitse kiharuutta kuin vähän, jos sellaista tietää etsiä. Eikä värikään silmääni kovin epätasaiselta nyt sitten kuitenkaan näytä.Crash Test Dummies

Lanka: Schoppelwolle perussukkis 4ply, Zelda's Dippins Test Dye
Koko: 39 tassuun
Puikot ja silmukat: Knit Pro Karbonz 2mm, 64s.
Menekki: 74g 
Fiilis: Ihan voittajaolo, jiihaa!


16 kommenttia:

 1. katsos, hienot sukat ja idea on vallan mainio :-))

  VastaaPoista
 2. Ihanan väriset sukat! En yhtään tajua tuota neuleputkea, neverhööd, mutta se ei varmaan haittaa ;-)

  VastaaPoista
 3. No jo vain tuli hienot sukat ja värit on kauniit. Heh, just tänään ostin lilanvärisen maton ja vihreen korituolinpäällisen (ja sen tuolinkin) niin että ei oo ihme että sukkien värit miellytti silmää ihan erityisesti just tänään.
  Oon nähny myytävän tuollaisia värillisiä neulospaloja, jotka sitt pitää purkaa ja neuloa sukiksi. Mä en ihan ymmärrä miks joku on keksiny noin hankalan tavan myydä lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain:) minä taidan olla sen verran masokisti, että oli suorastaan nautinnollista kokeilla;)

   Poista
 4. Kauniisti yhteensopivat värisävyt!

  VastaaPoista
 5. Siis onko tuota neuleputkea mytävänä jossain valmiina?????
  Minäkin yleensä teen sukkia kaksilla puikoilla. Tuntuu tulevan nopeammin valmiiksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin äkkiseltään katsoin, että valmiiksi värjättyjä olisi ainakin täällä myynnissä.

   http://www.mariannes-opalwolle.de/product_info.php?products_id=5124

   Toki myös tuonne dippilaariinkin niitä värjäämme jos niille kysyntää enemmänkin on.

   ja jos sitten taas ihan valkoista putkea tahtoisi niin, se onkin vaikeampi juttu. En ihan heti löytänyt kauppaa, josta olisi saanut. Yritän etsiä vielä josko löydän.

   Poista
 6. Haa, hyvä että joku toinenkin on samaa mieltä, että sukkien kutominen yhtä aikaa nopeuttaa prosessia huimasti :D . Ja hienot sukat niistä tulikin. Värit ovat upeat eikä pinnassa näy mitään epätasaisuutta.

  VastaaPoista
 7. Ihanat värit tulivat sukkiin :) Varmasti mielenkiintoinen kokemus tuo putken värjääminen...

  VastaaPoista
 8. Hyvän väriset :) kätevintä on ettei noita edes välttis tartte keriä välissä. Jos joskus laariin asti näitä ennättää niin vinkkaa ainakin miulle! Tahdon testata kanssa :D

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.