lauantai 27. huhtikuuta 2013

Tässä hetkessä

Eilinen kului tyhy-päivää viettäen Kaisankodissa - teki oikein hyvää arjen suhinan ja pöhinän keskellä.

Siellä päivän päätteeksi työyhteisömme toiveesta keskustelimme luennoitsijan johdolla stressinhallinnasta sekä tietoisuuden taidoista. Oikein antoisaa.

Itse menneellä viikolla jonkinmoisia stressitunteita kyllä taisin kokea sillä mentyäni lääkäriin luulemani silmätulehduksen vuoksi sainkin yhtäkkiä huomata olevani matkalla silmäklinikalle Helsinkiin. Alkuepäilys oli iriitti, mutta onneksi lopputulema sitten kuitenkin episkleriitti eli kovakalvon tulehdus. Ei sekään täysin läpihuutojuttu ole, mutta hoituu nyt onneksi viikon kortisonitippakuurilla.

Tuolla eilen keskustellessamme tietoisuudesta ja tässä hetkessä elämisestä ja itsekin niistä töissä asiakkaille paljon puhuessani, kävin tänään sitten oikein itseäni seuraamaan. Olen keskittynyt tietoisesti aina käsillä olevaan asiaan, mahdollisimman alusta loppuun. Täydempi ja tyytyväisempi olo, ei jatkuvaa sinkoilua ympäriinsä ja asiasta toiseen. Eihän tähän aina kykene, se on selvä, mutta edes välillä yrittäisi tsempata.

Päivän tuokiokuvat ovat tässä


Keskeneräisten laatikosta poimittu sukankutile


Hemuli ikkunalla lintuja säkättämässä. Höpsö, ei suostunut menemään ulos vaan tuossa nyt runnoo ruukkugerberaani ja karvastaa sen täysin


Kaupan alealtaasta poimittu kaunis lasi, joka sai ryhtyä kynäpurkiksi


Ihme. Terttuneilikkani viikon takaa, joka porskuttaa edelleen.


St Paulia aka paavalinkukka, jolla on kolme eri väristä kaveria. Nämä ovat minulle niitä rakkauskukkia. Niitä oli aina kotikotona ikkunan väärällään, samoin mummilan ikkunoilla. Näitä on myös niin monia ihania värejäkin, jotta huokaus vain.

Päivän tuokioni taitaa päättyä ruokapöytään. Jostain kantautuu ihana valkosipulinen juuston tuoksu. Uunissa oleva ruoka taitaa olla valmiina. 

Sitä kaikkein parasta lauantaita teillekin.

11 kommenttia:

 1. Mukavaa lauantaita!
  Täälläkin kantautuu valkosipulin tuoksu, omasta suusta... olen syönyt valkosipuli-kurkku-tuorejuustoleipiä urakalla nuhaa taltuttaakseni, ja ai että näihin tulee himo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, valkosipuli on suurimmista herkuista myös täällä. Sitä ei vaan tosiaan aina pysty syömään läheisten vuoksi;) Pikaista paranemista nuhallesi.

   Poista
 2. Kivan näköinen lankaa. Mitä se on??
  Illalla täälläkin tuoksuu valskosipulia. Dippikastike sipsien kerran. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Hjertegarnin Strömbegarnia, Jaquar Print taisi tarkemmin olla. Nappasin taannoin mukaan Lankamaailma Nordian poistokorista:)

   Poista
  2. aaha!! Olisin ehkä Regiaksi tai Lana Grossaksi veikkanut :-))

   Poista
 3. Minäkin haisen varmaan valkosipulille, joita syön kynnen päivässä omenan kanssa. Kuvittelen ettei flunssa iskisi kun niillä lääkitsee itseään.
  Kivat nuo tuokiokuvat.
  Sain melkein valmiiksi Anniksen siitä Ruhtinattaresta. Päättelykerros ja reunan pingotus tai jospa vaan höyryttelen sen. En jaksaisi mitään neuloja laitella. Sitäpaitsi on selkäni niin kipeä, ettei se suostu ihan kaikkeen könyämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ainakin itse siihen, että ruoka on parhaimmillaan lääke. Vielä kun saisi itsensä ruotuun ja noudattaisi tietämiään oppeja;)

   Oih, Anniksesta tulee varmasti kaunis. Paranemisia selällesi.

   Poista
 4. Kaunis on kynäpurnukka ja ihanan herkulliset sukat puikkosilla. =)

  VastaaPoista
 5. Piti ihan Googelta kysyä mikä se iriitti oikein on, se toinen vaikea sana. Huh, silmäjutut on aina vähän pelottavia. Mistä oikein haalit näitä sairauksia? Olis kiva ku saisit olla yhden kuukauden ihan terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Kristiina, minustakin olen riittämiin jo näitä haalinut;) Jotakin ehkä pitäisi ruokavalioon miettiä muutoksia, koska nämä lienevät näitä reuma-/sidekudossairauden liitännäisiä ja se mokoma keksii aina vaan uusia reittejä kun yksi on saatu tukittua, puh!

   Poista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.