torstai 4. huhtikuuta 2013

Ihastuksia

Ajelin tuossa taannoin Tarjoustalon ohitse ja päätin käväistä tarkistamassa löytäisinkö jämäkerilleni söpöä kannellista rasiaa. Sellainen on nimittäin ollut hakusessa siitä asti kun tilasin itselleni nostepinnen.

Edit. kuvan lainasin netistä ja tämännäköinen on nostepinne


Eli langanpää tuonne uraan kiinni ja sitten lankaa pyörittelemään puikon ympärille. Samalla pyöritetään myös pinnen vartta samaan aikaan. Tulee kauniita pieniä sisältä purkautuvia keriä eikä tarvita kallista kerijälaitetta. Minulla sellainen kyllä on, mutten viitsi pieniä langanloppuja varten sitä käyttää sillä se myös muodostaa suuren reiän keskelle pienille kerille.

Olen sen verran neuroottinen lankojen suhteen, etten tahdo kaikenlaisten langanloppujen pyörivän missä tahansa ja minkälaisella sykkyrällä ikinä. Mutta laatikon/rasian piti olla katseen kestävä ja jonkinlainen silmän ilo.

Tällaisen sitten löysin Leveyttä melkein 30cm ja korkeutta reilut 20cm, syvyyttä ainakin sen 25cm. Edessä tuollainen hauska "salpa".

Sinne vain sieviä jämäkeriä pinnellä kietomaan. Entäs sitten, kun joskus täyttyy, hui! Tietääkö kukaan mistä löytäisi kauniita hatturasioita?

Toinen päähänpinttymäni viime ajalta on Puro Batik. Olen aina suorastaan ylenkatsonut sitä ja sitten menin haksahtamaan muutamaan kerään. Ajatukseni on neuloa tuubihuivi kevätilmoille. Mutta - tuohan on ihanaa neulottavaa. Ei kenelläkään olisi niitä vanhoja värejä Batikia enää, myytäväksi asti?

Päivän kissahassu on tässä - kiemurapelle.


Dippilaarikin on tänään muuten täyttynyt, hih!

12 kommenttia:

 1. Puro Batik oli minullekin positiivinen yllätys, niin neulottavuuden kuin myös käyttökokemusten myötä. Tein siitä entisestä pinkin värisestä liivin itselleni, jota olen pitänyt tosi paljon ja on pysynyt erittäin hyvänä ja kestänyt täysin konepesun sekapyykissä.
  Näistä tämän hetkisistä väreistä en vaan itselleni tykkää.

  VastaaPoista
 2. Vau mikä boxi. Eikös Tapilta yleensä löydy vanhat Novitat? Ihana kisu-kuva.

  VastaaPoista
 3. hieno laatikko :-)

  minulla ei ole batik langasta yhtään neulomiskokemusta... virkasin muutman hassun kukan joskus, ihan yes

  minä kävin jo dippilaarissa...

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo Pelle. =) Osaa ainakin ottaa rennosti.
  Mulla on yks vihreä kerä baticia, sain sen vuos sitte anopilta kun luuli ostaneensa villalankaa, kyllä se liikenee jos haluat eikä tarvii maksella. =)

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköinen rasia! Ja ihana kiemurapelle :-)

  VastaaPoista
 6. Tuo rasia kyllä kestää katseen, ihana:)

  VastaaPoista
 7. Sain pidettyä pään kylmänä eilen ja tänäänkin dippilaariasi kurkittuani. Saisinpahan noita entisiä johonkin malliin.

  VastaaPoista
 8. Kiva laatikko ja Pelle! Tuo asento voisi tehdä itsellekin hyvää - jos onnistuisi :) Mut mikä tuo nostepinne on, kysyy tietämätön ?

  VastaaPoista
 9. mulla nostepinnen virkaa ajaa rumpukapula... Tosin pitäis taas kattoo youtubesta miten se kierittely meni, tuolla olis muutama vyyhti kerimistä vailla, ja joku saatto ehken unohtaa miten se kierittäminen nyt menikään(onhan se tosi monimutkaista puuhaa...) ;)

  VastaaPoista
 10. Kivannäköinen laatikko ja ihana Pelle <3
  Tuo nostepinne taitaa olla aika kätevä.. Mä teen vain tylsästi jämäkeristä pyöreitä keriä,jotka kutoessa pyörivät sinne tänne.

  VastaaPoista
 11. Nostepinne...? Olipa ihan outo kapistus meikäläiselle. Ja tuo laatikko on tosi upea! Katselin noita kissakuviasi ja on ne niin ihania <3
  Jeesh, joku muukin kuuntelee J.Karjalaista :))

  VastaaPoista
 12. Ai niin, hattulaatikoita olen nähnyt joissakin nettikaupoissa. Jos haluat niin voin hakea kauppojen osoitteet esiin :)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.