sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kaikki maailman herkkulangat

Joudun tunnustamaan olevani aikamoinen snobi lankojen suhteen. Oikea kermapeppu, joka on koko neulomisuransa haalinut toinen toistaan herkumpia ja värisiä lankoja laariinsa. Mutta sitten tapahtui jotakin yllättävää: haksahdin värjäykseen, ihan aluksi koolaukseen Kool-Aideilla, mutta eiväthän ne minua mihinkään tyydyttäneet. Olen aina ollut kaikessa ryhtymisessäni sellainen: Pohjamutia myöden, kaikki mahdollinen tieto mulle-tyyppi. Niin se meni tässäkin ja varmaan vasta alkutaipaleella ollaan, mutta niin vain lensi ne koolaukset takaosaan kaappia ja klikkailin ostoskoriini Ashfordin värejä. Siitä se sitten lähti, paluuta ei ole. Nyt en edes muista milloin viimeksi olen ostanut jostakin kaupasta lankaa. Varmaan olen, mutten muista. Tänäänkin yritin surffailla lukuisissa nettilankakaupoissa ja jokaisen vyyhdin kohdalla aivoni raksuttivat: ” Pystyt itsekin värjäämään lähes samankaltaisen”. Voi apua, minuun on rakennettu langanoston estokoneisto! Vannon ja vakuutan kuitenkin, että aivan varmasti aion ostaa vielä muidenkin värjäämiä lankoja, viimeistään helmikuun alussa Tallinnassa jos en aiemmin, höhöö!

Teille tänne eksyville, koettakaa kestää höyrähdystäni. En voi taata sen taittumista ihan lähiaikoina, mutta yritän vältellä järjetöntä kuvasaastetta sentään niiden osalta. Tätähän ei lasketa järjettömäksi, eihänTulivat ja valtasivat työtason keittiöstä, perhe hiukkasen kohotteli kulmiaan jo.

Ja olihan minulla loistava laaduntarkkailijakin


tarkasti rontti vielä linssinkin kunnonNäin se vaan pitkä viikonloppukin on jo lähes lopussa ja huomenna töihin ja kouluun taas.

Mukavaa sunnuntain jatkoa teille ystäväiset!


 

20 kommenttia:

 1. Joo, aina joku vie mennessään. Mutt mä vaan ihmettelen mitä sä teet kaikille langoille vai meneeks kaupaks ku kuumille kiville? Pysyykö tuo väri sitt käytössä?
  Mä en kyll valitettavasti aio ostaa lankaa mutt muutama väri olis aika herkullinen kaverille.

  VastaaPoista
 2. Ei tämä ole kuvasaastetta, se on väriterapiaa! :)

  VastaaPoista
 3. KristiinaS: Näinhän se on;) Osa menee kaupaksi,osa ei. Jonkin verran on lähtenyt lahjana eteenpäin myös. Oma kokemukseni värien kestävyydestä on se, että varsinkin ensimmäinen pesu on yleensä aina käsinvärjättyjen kanssa viisainta suorittaa hellävaraisesti käsin. Sen jälkeen olen kyllä villapesuohjelmalla pessyt koneessakin. Omani ovat kyllä pitäneet varsin hyvin värinsä. Sinulla onkin siellä varmaan ihan muut kuin sukkakelit;)

  Neulisti: Kiitos=)

  VastaaPoista
 4. Rakastan näitä lankakuvia, joten toivottavasti sun innostus jatkuu!

  VastaaPoista
 5. Anna tulla kuvia vaan niin paljon kuin tahdot, minusta on ihana katsella noita sun värjäyksiä. :)

  VastaaPoista
 6. Ei kun tää on justiinsa ihanaa kuulla ja nähdä sun hurahdusta!
  Langanostonesto on kyllä aika paha :-D

  VastaaPoista
 7. Aika paha tuo langanostoesto, mutta haittaako se kun sun värjäykset on niiiiiiiin upeita?!!? Ihanaa väriterapiaa.

  VastaaPoista
 8. Hyvää sunnuntaita ja härkäviikkoja sinulle. Mukava käydä ottamassa täältä väriterapiaa arkeen!

  VastaaPoista
 9. Käyn aina kurkkaamassa sinun värjäyksiä. Saan ideoita ja intoa noista sinun värjäämistä langoista. Lankamatka Viroon vain lähenee.. :)

  VastaaPoista
 10. Lammas: toivotaan;)
  Altocumulus: Kiva, että jaksatte näitä vielä katsella:)
  Saila: Niin on - tosi paha:)
  Drucilla: Sinulla taas valmistuu niin hurjaa vauhtia upeita töitä, että!
  Rentukka: Kiitos, sinulle samoin:)
  maiju: Mukavaa, että käyt:) Ihan ihan pianhan me jo mennäänkin, jee!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania nuo sinun värjäykset!

  VastaaPoista
 12. Nämä lankakuvat ovat niin ihania ja herkullisia! Eipä ihme että on niin kauniit värit kun on tuollainen laadunvalvoja:D

  VastaaPoista
 13. Aikamoinen langanostoesto :) Kuvat on ihania, älä vaan panttaa niitä yhtään!

  VastaaPoista
 14. Voi luoja mitä lankoja! En tiedä voinko käydä blogissasi kohta ollenkaan, epäilen nimittäin, että langanostolakkoni ennen pitkää kärsii pahan kolauksen täällä.... Minulla kun ei ole tuota sisäänrakennettua langanoston estokoneistoa, valitettavasti =)

  VastaaPoista
 15. OLEN TÖRMANNYT ITSESSÄNI NOIDEN MONIVÄRISTEN LANKOJEN KANSSA SAMAAN ONGELMAAN. EN PYSTY ENÄÄ OSTAMAAN KUIN YKSIVÄRISTÄ SUKKALANKAA JONKA SITTEN VÄRJÄILEN HAPPOVÄREILLÄ KOTONA. REGIAT JA ZITRONIT NÄYTTÄVÄT NIIN IHANILTA MUTTA JOTENKIN VAIN EI SAA OSTETTUA ;) IHME JUTTU. LAADUNTARKKAILIJASI ON PARASTA A RYHMÄÄ ! EI IHME ETTÄ TEET NIIN IHANIA LANKOJA PADASSASI .

  VastaaPoista
 16. Mahtavaa värien ilotulitusta taas... :D

  VastaaPoista
 17. Sinun värjäykset ovat upeita! Täällä on kiva käydä kurkkaamassa miten ihanan värisiä lankoja täältä löytyy...

  VastaaPoista
 18. Sä voisit ruveta kauppaamaan myös sitä langanoston estokoneistoa. Minä en ostaisi, mutta mieheni saattaisi olla kiinnostunut ;)

  Oikeasti tuo on aika kamala suo. Minä olen kuitenkin vasta sillä tasolla, että en voi ostaa jotain neuletta tai neuletunikaa/mekkoa, koska kyllähän tollasen itsekin osaa, ja vielä paremman ja laadukkaammista materiaaleista... Ei siis tietenkään ehdi, mutta kun osais.

  VastaaPoista
 19. Upeita, toi aniliini-sininen on oikee herkku

  VastaaPoista
 20. Ihanan värisiä lankoja ja on tuo sinun laadunvalvojakin tosi ihana! :D

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.