lauantai 21. tammikuuta 2012

Talvinen päivä

Talvinen olotila on tainnut saavuttaa koko Suomen maan, myös meidät kuten kuvasta voi todeta


Emppu laitettiin ulos muutama tunti sitten  ja tuolla se poika hiihtelee lähimaastossa onnellisena. Huhuilen sisään sitten myöhemmin iltapäivällä. Nauttikoon nyt olostaan.

Empun elo ja kotiutuminen on sujunut muutoin oikein hyvin, mutta Kustin ja Kostin kanssa ei tule juttuun. Kusti on pannassa koska muistuttaa veljeään pitkine karvoineen ja Kosti taas pannassa koska uhittelee Empulle koko ajan. Mutta ei täällä kellekään muille ole vammoja tullut kuin Kostille itselleen, Emppu täräyttää kynnet nenään jos liian lähelle hyökkää. Nauroimme Kostiressua eilen, että alkaa pojan kaunis nenä olla kohta arpien raidoittama


mutta itseään kyllä saa tämä poitsu arvistaan syyttää kun ehdoin tahdoin tahtoo toisen kimppuun. Jospa ne poijjaat tästä saavat arvojärjestyksensä vielä kuntoon ja kyllä näinkin pärjätään ihan ok.

Minulla meni tauti keuhkokuumeeksi, sitä se ankara rintakehän kipu sitten oli. Nyt on tuplalääkitys ja tiukka lepokäsky loppukuuhun asti. Näin sitä nyt sitten on viisain tehdäkin - onneksi tikuttaminen ei ole raskasta ja vähintäänkin sallittua toimintaa. Täällä sitä nautitaan kisujen seurasta, kuuman höyryävästä teestä ja neulomuksista.

Leppoisaa lauantaita itse kullekin

24 kommenttia:

 1. Voi ei mitä ihanuuksia sulla on myynnissä taas! Nyt harmittaa olla langanostolakossa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ällös harmittele:) olet sitten tosi ylpeä ja tyytyväinen kun olet saanut lakon kunnialla loppuun. Ja tuleehan sitä lankaa taas maailmaan lisää myöhemminkin;)

   Poista
 2. No voihan vihne, että tommosen taudin sitt lykkäs sulle. Ota nyt iisisti. Eikä se neulominen mitään kevyttä ole: aikoinaan mä synnärillä virkkasin, mitattiin lämpö ja sitähän oli sitt vähän. Hoitsu ihmetteli mitä mä oon tehny ja sanoin virkanneeni. Hoitsu siihen: no, se on sitt työlämpöä!
  Että sillä viisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, noinkohan sitä voisi työlämpöä energiansaannissa hyötykäyttää?

   Poista
 3. Keuhokuumeeseen ei auta kuin lepo ja lääkärin määräämät lääkkeet. Ainakin voit iisisti tikutella. Nuo langat,.... voi kun ihania ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa olla, nyt ainakin luvalla otan rauhallisesti.

   Poista
 4. No voi minkä kurjan taudin sulle lykkäsi. Poikamme sairasti ko taudin abisyksynään ja oli todella kipeä (kuume yli 40 astetta yli kaksi viikkoa). Hyvä kun taudin löysivät ja lääkkeet saatiin kohdalleen niin kyllä se varmasti niillä lähtee. Varaudu kuitenkin henkisesti myös toipilasaikaan, pojalla meni ainakin kuutisen viikkoa kuumeen lähtemisen jälkeen ennenkuin sai lääkäreiltä luvan ja jaksoi toimia normaalisti. Neulominen on ihan varmasti sallittua ja voimien ja halujen mukaan tietysti piristävääkin. Siis Henkisen Hoidon ei työn merkeissä :)Parane oikein pian ja lepää kunnolla. Tuo tauti täytyy ottaa tosissaan ja kuunnella lääkäreitä.Henkiset Halaukset ja voimia paranemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, myönnän kyllä hiukan kalvenneeni diagnoosin kuultuani ja lupaan kyllä nyt ottaa ihan rauhallisesti. Kiitos sinulle:)

   Poista
 5. IHANIA LANKOJA, HALUAN NIITÄ

  VastaaPoista
 6. Kaikki meni ennen ku mittään sain, voi rähmä... :( Tsemppiä sulle taudista toipumiseen, se vaatii todella aikaa. Eräs tuttu lähti liian aikaisin rehkimään ja keuhkokuume uusi. Sitten siinä menikin useampi kuukausi ennen kuin oli kunnolla kunnossa. Kovasti hän harmitteli kun ei heti totellut lääkäriä ja levännyt kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuota minunkin lääkärini totesi ja lupasin kyllä olla ihan kiltti tyttö. Ihan olen vain hissutellut täällä kotosalla. Vain pakolliset hommat, kotijoukot auttavat muussa:)

   Poista
 7. Jopa se pahaksi äityi tauti! Sitä lepoa ja taas lepoa minäkin kehotan hoidoksi lääkkeiden lisäksi! Ja jaksamista paikoillaan oloon, onneksi ne puikot liikkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mammutti, puikot ovat kyllä the Pelastus:)

   Poista
 8. Voi kurja, että tuollaisen taudin sait! Paranemisia sinne ja onneksi sentään käsitöitä voit tehdä! Ihania olivat sinun alelankasi, taisinpa olla vähän myöhässä. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei ole onni myötä:) mutta tästä sitä eteenpäin porskutellaan. Sinulle myös ihanaista viikkoa!

   Poista
 9. Ikävää, että tauti paheni noin vakavaksi! Täältä lähetän paranemispuhalluksia sulle. Nyt vain lepoa sekä fyysisesti että psyykkisesti - siis neulomista sohvan nurkassa ja perhe passaamaan sua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, passaavat kiitettävästi:) Onneksi on myös puikot ja lankaa riittämiin:)

   Poista
 10. Paranemisia, tsemppiä ja kaukona voimahaleja!
  Meillä Manta(1,5 vuoden yhteiselon jälkeenkin) jaakaa Cindyä ympäri taloa, yleensä aamuyön tunteina :) Kavereita ei näistä kisuista ole tullut, mutta pääosin sietävät toisiaan ja vahingossa joskus saattavat jopa nukkua lähekkäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari:) minäkin epäilen, ettei tämä meidän nelikkomme sydänystäviksi keskenään tule koskaan. Mutta kunhan oppivat toisiaan sietämään eikä kukaan joudu joukon ulkopuolella niin riittää kyllä:) Luultavasti Kostikin lopettaa hyökkäykset jossakin kohdin, viimeistään kun kirsua riittävästi käristää;D

   Poista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.