torstai 16. tammikuuta 2014

Kylmän puraisu

 Aamulla mittarissa -15 ja linnuille oli pakko aloittaa ruokinta kauralyhteiden ja talipallojen kera.


Hmm.. ja niinhän siinä kävi, että pääsi tämä kylmä pakkasjakso minut kuitenkin yllättämään ja unohdin alkuviikosta biilin laittaa lämppäriin, joten eihän sitä siellä kiesillä sitten sinä aamuna matkaan lähdetty.

Ei auttanut muu kuin lainata miehekkään kakkosautoa. Sillä kun toista päivää suhasimme lapsosten kanssa totesin muutaman mielenkiintoisen asian: on aika häiritsevää kun sisävalo syttyy ja sammuu miten sitä huvittaa eikä ainakaan syty kun haluaa ja tarkoittaa. Samoin ei ole kovinkaa mukavaa jos ajajan penkki ei pysy paikoillaan vaan seilaa ees sun taas sen mukaan ollaanko ylä- vai alamäessä. Hitaasti kuin lehmän hönkäys kuumeneva lämmityskin on aika hanurista pakkaskelillä.

Joten kun eilen sain oman biilini taas käyttöön, oli se kuin vanhan ystävän kainaloon olisi kömpinyt. Nyt olen myös muistanut helliä ystävää lämpöpiuhalla tunnollisesti enkä valita pienistä ongelmista vanhassa rouvassa.

Tänään sitten vietän joustovapaita Esikko-kullan lääkärikäynnin merkeissä, se onneksi vasta iltapäivällä. Aamulla tosin jo Nökön tuonne Nummelaan kyyditsin, mutta nyt sitten lämmitellään hellan uunia, hörpitään toista kuppia kahvia sekä mietitään mitä näille ihanuuksille tekisi.


Siinä pötköttelevät eilen lankakaupasta mukaan tarttuneet TeeTeen 100% alpakkavyyhdit. Olen vielä kahden vaiheilla annanko värikylpyä vaiko pidän vain luonnontilassaan. Huivia näistä ihanuuksista on tarkoitus kilkutella kuitenkin.

Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin iloinen valon kauneudesta lumen myötä ja onhan tuonne uloskin ihan hauskaa mennä kun vain on pukenut oikein ja varustautunut asianmukaisesti.

Nautitaanpa siis upeasta talvimaisemasta. Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ai niin, Kustikin kävi kuvauksessa ja jalka on parantunut ihan huippuhyvin. Uusi eho luu siellä jalan sisällä tapittaa. Rautaakaan ei poisteta mikäli vielä huhtikuun kuvauksessa näyttää paikoillaan ruuveineen nätisti olevan. Jihuu! Lääkärin sanoin: "On se ihmeellistä, jalka on ammuttu taivaan tuuliin ja tuossa se kävelee!"

7 kommenttia:

 1. Jee! Hyvä Kursti! Hyvä te! Hienosti ja sitkeästi olette hoitaneet Kustia.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi, mutta nauratti kovin tuo kuvauksesi miehekkään kakkosautolla ajelusta =) Tuollainen liukuva penkkihän on vähän niinkuin soutulaite, saa vähän treeniä siinä samalla. Ja Kustin uutiset ovat kerrassaan mainiot! Ihan loistavaa (melkein hyppii ilmaan)! Kuiskaukset ylöspäin on kuultu ;) Hienoa, että jaksoitte kärsivällisesti Kustia hoitaa, näin se sitten palkitaan.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, että Kustin jalka on parempi! Tosi hieno juttu :).

  VastaaPoista
 4. hyvä Kusti!! hyvät hoitajat!!
  ja kivat langat sinulla on ☺

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat Kusti uutiset!
  Ihanat alpakkavyyhdit, ehkä pidät ne tuon värisinä - on niin kaunis luonnonväri.

  VastaaPoista
 6. Kiva, että Kustille kuuluu noin hyvää :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että Kusti voi hyvin. Oli hänellä ( ja teillä) onnea matkassa, mutta hyvä niin :)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.