sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Välipalaa nauttimassa

Viimeisin sukantekele hiukan junnaa paikoillaan nyt ja kun kävi kutsu Neiti Nököltä, että fiinimpää paksua pipoa kaipailee aina päässään majailevan ruskean vaihtoehdoksi, niin eihän minua kahta kertaa tarvinnut houkutella. Ruokakauppareissulla Neiti hiplasi hetken lankahyllyä ja punainen Karusellikerä joutui kassiin ahtaalle ruokaostosten joukkoon.

Paksuilla puikoilla pistelin menemään ja yhdessä illassa muiden touhujen lomassa tämä valmistui. Viimeistely kesti sitten hiukan aikaa ja koristusta hetki myös mietittiin ja nyt viikonloppuna viimeinkin sitten päätettiin. Lopputulos on maailman yksinkertaisin toteuttaa, mutta mikä tärkeintä saajalleen mieleinen. Eli ohimolla roseetekniikalla tehty kukka koristeenaan sopiva nappi. Lankana tuo Karuselli ei ole mikään kovin mukava neuloa, hiukan muovisen tuntuinen ja ei varmaan lämpöarvokaan kovin huikea ole, mutta ei kutita ainakaan. Meillä neiti on vauvasta asti ollut oikea kuumakalle, kulkee nytkin pakkaspäivinä lyhythihaisissa paidoissa sisällä. Onneksi sentään huolii ulkosalle enemmänkin päälle. Tullut siis isäänsä, pojat ja minä sitten kuljemme moninkertaisissa vetimissä, jottemme paleltuisi.

Sunnuntaita vietellään ja letuista hillon kera nautitaan. Esikko poimii kokonaiset marjat hillostaan muiden lautasille ennen lettunsa popsintaa. Pikku hiljaa aletaan suunnata katseita tulevaan viikkoon. Lomalaiset varsinkin, ovat olleet täällä kuin pellossa koko viikon. Minulla ei ollut lomaa ja miehekkäälläkin omat työnsä tässä kotosalla, niinpä varsinkin pojat ovat tilaisuuden hyödyntäneet ja kaikenlaista mielenkiintoista on päässyt tapahtumaan. Kaikki kaapit on pengottu, tuota ihmettelen tosiaan sillä ei luulisi sieltä heille mitään mielenkiintoista löytyvän, mutta niin vain kiinnostaa kovin. Se mukava puoli koululaisten lomaviikossa oli, että se jokailtainen kouluvermeiden laitto ja tohina muutoinkin ei ollut kuvioissa mukana eikä pesukonekaan laulanut ihan joka ilta.

Pikkuhiljaa virittelen isompaakin neuleprojektia: ylhäältä alas neulottua puseroa/neuletakkia. Ajatus on, että paksusta langasta, jottei homma hyytyisi heti alkuunsa ja jotakin erittäin simppeliä. Varalle on sitten noita sukkasia aina välitöiksi jos ja kun hermo alkaa mennä ison työn tekoon, mutta luulisi senkin sujuvan jos kakkosen puikoilla sukkia koko ajan tekee.

Leppoisaa sunnuntaita ja uutta viikkoa kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.