sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Metsänpeikko tahdon olla

Katsellessani noita kahtakymmentä jäljellä olevaa varjo-KYH:ni aloitusta, en voinut olla vaipumatta epätoivoon. Nämä oikkuilevat räpylät ja tassut vaativat jotakin muuta välillä, samoin kaipasin jonkinlaista yllätystä elooni. Siispä tassuttelin jämäkerälaatikolleni ja kaivoin kolmosen puikot esille niiden ainaisten kakkosten tilalle. Tein myös historiaa sikäli, että aloitin sukkaset tällä kertaa varresta! Mitä ihanaa sekamelskaa värien kanssa ja miliuuna pääteltävä lankaakin, mutta ei puhuta niistä vielä.


Metsänpeikon Sukkaset

Silmukoita 40, puikot Novitan (pahamaineiset) alumiiniset 3mm, 39 kapeaan tassuun
Lankana: Jämälaatikon aarteita: Noro Kureyon Sockia, Markkalankaa, Jitterbugia ja vaikka sun mitä sävyyn sopivaa. Neulottu kaksinkertaisista langoista.
Fiilis: Juuri sellaiset mitä tarve huutelikin: paksun paksut ja mukavasti paljasta jalkaa myötäilevät.

Tässä ne sitten ovat – ihanaakin ihanammat, merinon, perusvillan ja kaiken mahdollisen ja mahdottoman sekoitukset: Metsänpeikon sukkaset! Lämpöiset kuin mikä, normaalia hiukkasen paksummatkin ja vaikka muuta taannoin väitin, laitoin ne jalkaani jo ennen kuin seitsemännet ohuet ovat valmiina. Vaan, tämän verran fuskua sallittakoon, eikö vain? Pikkuisen turvonnut polvikin tokeni kuin taikaiskusta, on se vaan taikalankaa tuo merino.  Uudet tilkkutäkkisukkaset ovat jo puikoilla, tällä kertaa mennään viileämmissä sävyissä.
Valmistumisessa edesauttoi suuresti eilinen Helsingin keikaus ystävä-kultaa tapaamaan. Bussimatkoilla on aikaa tikuttaa kaikessa rauhassa.  On aina muutenkin oikeaa elämän eliksiiriä tavata ja höpötellä kaikesta taivaan ja maan välillä. Aika rontti vaan aina hujahtaa ihan liian nopeasti, mutta ei hätää, otetaan taas uusiksi sopivan tilaisuuden tullen.

Värjäyksiäkin on taas porissut padan täydeltä, perheparkani poloinen:)

6 kommenttia:

 1. Ihanat räsymattosukat :)

  Mie käytän paljonkin ohuita metallipuikkoja. Varsinkin neuloessani 2 tai 2,5 mm:n puikoilla sukkia, käytän melkeinpä aina metallisia. Passaa mulle paremmin. 3 mm ja siitä ylöspäin ovat sitten melkein aina puisia tai bambuisia. Taitavat olla prymin puikkoja mun laatikoissa majailevat, mutta ei kai ne Novitat sen kummempia ole?

  VastaaPoista
 2. Mistä se muuten johtuukin, että minusta niistä jämälangoista tulee aina ne taiteellisimmat ja kauneimmat versiot, nuokin sukat ovat aivan mahtavat. Meillä anoppi kutoo välillä ja voivottelee, kun tulee jämälankasukkia ja minä kehun kun on iloisia ja kauniita ♥

  VastaaPoista
 3. Minustakin jämälankasukat ovat usein niitä parhaita! Nuo on tosi kauniit ja varmasti lämpimät!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vain lauantaisesta seurasta:) Uudestaan otetaan heti tilaisuuden tullen!
  Hih, vai pahamaineiset novitan puikot;)
  Ihanat sukat noista tulikin! Ihan sinun värisesi:)
  Kiva odotella taas väripadan tuotoksia:)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Mukavat sukat tulikin. Pitääpä ottaa mallia ja etsiä noista jämälangoista sopivat värit.
  Voi kun menin ihan pyörryksiin taas noiden sun värjäilyjen kanssa.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.