torstai 22. marraskuuta 2012

Syystalven kauneutta

Kaiken tämän synkkyyden ja harmauden, sateen ja viiman keskellä on ihan pakko lähteä etsimällä etsimään niitä kauniita asioita. Ja - löytyyhän niitä. Pihan kasvitkin ovat omalla tavallaan kauniita, kaikessa talvisessa rujoudessaankin.


Kauneutta on minusta myös omistaa ihania ystäviä ja yhdeltä sellaiselta sain taannoisena messumatkapäivänä nämä suloisuudet. Kiitos Lila-kulta!


Aina kun laittaa nämä korviinsa, voikin muistaa lämmöllä ystävää.

Itse olen maailman huonoin yhteyden pitäjä ystäviini. Toivottavasti he suovat sen anteeksi ja tietävät kuinka paljon heitä arvostankaan. Halaukset teille L., S. ja M.

Tänään taas kävin fysioterapiassa ja auts vaan sanon, raaka täti tuo fyssarini. Mutta mukava kuitenkin.

Sen jälkeen oli tehtävä hidas, taaperrusta sisältävä kierros apteekkiin, kelaan viemään Esikon papereita ja ruokakauppaan. Onneksi Kuopus Kepponen oli kotona ja auttoi tavaroiden sisään viemisessä. Miehekkäälle ostin tällaiset pehmoiset alpakkavillasukat/2 paria unisukiksi. Tajusin siis realismin, etten taida keretä tässä välissä neuloa sellaisia itse enempää, hih!Nyt kuumalle teelle ja keskipäivän kipucocktailille.

Ihania syystalven päiviä teille kaikille!


17 kommenttia:

 1. Voi kun ihanat kärpässienet !

  Kiitos kommentistasi ja neuvoistasi.
  Olen siis tosi tyhmä... mutta löysin itseltäni ohjelman, jolla saa kuvat pienenettyä.
  Pitääkö minun nyt käydä kaikki vanhat postatukseni läpi ja pienentää nekin kuvat ?

  Kiittäen♥ etukäteen Anneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lila se osaa:)

   Minä tekisin juuri noin eli pienentäisin kuvat, varsinkaan jos et ole tosiaan vielä kauaa bloggerissa blogia pitänyt. Nämä minun kuvani täällä omassa blogissani ovat keskimäärin 900 x 700 (100-300kt) kokoisia ja ainakaan vielä ei ole kuvatila täyttynyt.

   Poista
  2. Kiitos... käsi on ihan kipeä, kun olen kuvien kanssa urakoinut monta tuntia !!
   En kyllä kaikkia jaksa käydä läpi.
   Katsotaan aamulla miten annelin käy !!!

   Poista
 2. Moikka. Minäkin tuolta Annelin blogista luin sinun kommenttisi. Minulla on tuo photo filtre ja tykkään siitä. Miten sillä pienennetään kuvia. Olen vaan lisäillyt sillä kuviin reunoja vuodatuksen blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka vaan Eija:)

   Minulla on englanninkielisenä, tiedän sitä saatavan myös kielipaketilla suomeksikin, mutta minulla näin. Eli, avaat haluamasi kuvan Photo Filtressä, klikkaat sieltä yläpalkin työkaluriviltä Image (kolmas vasemmalta)ja sielä keskivaiheilta image size. Avautuvaan ikkunaan new size-kohtaan uusi leveys ja korkeus. Minä yleensä siihen laitan leveydeksi 700-900 ja korkeushan muuttuu sitten automaattisesti siinä mukana. Sitten vain klikkaus ok ja tallennus ja kuva on pienempi. Yleensä se pienenee minulla melkein 6Mt -->100-300kilotavuun eli aika huima ero, vai mitä? Toivottavasti tästä oli apua, kerro vaan selvennän mikäli jokin jäi mietityttämään.

   Poista
  2. Vielä sen verran korjaan omia kirjoituksiani, että jossakin törmäsin tietoon, että tuo sivupituus kannattaisi pitää alle 800, silloin sitä ei lasketa levytilasta pois/käyttämiseksi. Olisikohan tämä tieto ollut kvilttaajan blogissa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä:) Minusta juuri näissä asioissa voi hiukkasen arvokkaampikin rouva hassutella;)

   Poista
 4. Kärpäs-sieni korvikset on ihanat !
  Voimia Sinulle ja virtuaalihalaus,minäkin yritän päivittäin löytää pieniä iloja arkeeni,kroonisesti kun kipuilen minäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Lumiruusu:) kivut ovat ihan sieltä ja syvältä!

   Poista
 5. Kauneutta löytää ympäriltään aina, jos vain on silmää sille. Sinulla on. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups, sitä positiivisuutta pitäisi muistaa ylläpitää. Samoin sinulle Krista oikein leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 6. Voiko kärpässienestä sanoa, että herkullinen? ;D Sitä nuo korvikset kuitenkin on.

  Tuohon kuvakoko keskusteluun tosiaan vinkkaisin vielä, jos siitä tätäkin kautta jollekkin on hyötyä. Periaatteessa kokoa 800*600 olevat kuvat eivät kuluta laisinkaan kuvatilaa, mutta esimerkiksi minulla ne on edelleen pikseleiltään liian suuria, itsellä siis koko 500*375 käytössä ja se ei kuluta. =)

  VastaaPoista
 7. Juu, kiitti vinkistä. Taitanee minullakin olla niin, että otan kuvat aika suurina ja sitten niitä tarpeen mukaan pienentelen. On tuo muistikortti sen verran tilava, että mahtuu hyvin;) Pitänee hiukan suorittaa itsekin syväluotaavaa tutkimustyötä siitä mikä itsellä on se koko millä ei kuluttaisi tuota kuvatilaa:)

  VastaaPoista
 8. Just ihana asenne! Kauneutta kannattaa "etsiä". ♥

  VastaaPoista
 9. Hi Zelda, Thank you for your commentar. I love Cats too and my cat is very sweet and crazy :o)

  I wish you a nice week!!

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.