perjantai 19. maaliskuuta 2010

Uravalintoja

Eilen sain taas hymyn suupieleeni kuullessani Esikon uratoiveen, hänestä tulee kuulemma isona löylynhenki! Hakiessani häntä hoidosta kertoi ohjaaja pojan olleen kovin tanssituulella, oli saanut ohjaaja hienon kavaljeerin lähes koko illaksi. Tänään taas sitten uuvahti tapansa mukaan jo yhdeksältä, nukkumaanmenosta ei tämän kaverin kanssa yleensä ole tarvinnut tapella, onneksi. Aamulla sitä sitten kukkelehditaankin anivarhain pystyssä.

Kuopus Kepponen puolestaan oli vielä muutama vuosi takaperin sitä mieltä, että hänestä tulee isona kenraali ja ettei hän aio tehdä sitten yhtään läksyjä. Sittemmin olen niitä kyllä nähnyt tehtävän, jonkin verran. Nyt illalla valikoi kaupasta lahjaa ystävälleen, tytölle, jonka syntymäpäiville menee. Ilta kuluikin sitten hartaudella pakettia kääriessä, ihan itse - ei saanut auttaa. Tuo ystävyys on pojalle kovin tärkeä, edes toisten poikien lällättelyt eivät ole sitä rajoittaneet.

Neiti Nökö ei ole vielä ilmaissut mikä hänestä isona tulee, haaveilee isosta ratsastustallista kymmenine hevosineen, mutta saa nyt sitten nähdä. Käymme nykyään sanallisia väittelyitä yhä enemmän ja murkkuinen, herkkä neitonen siellä yrittää pyristellä oman hankalan olonsa kanssa. Onneksi suostuu puhumaan harmeistaan, onneksi antaa halata ja onneksi huolii vielä sylin.

Eipä sen niin väliä ole minkä ammatin valitsevat, kunhan ovat tyytyväisiä omiin valintoihinsa. Sellaisia he ovat - niin kovin samanikäisiä juuri nyt, murkun kynnyksellä, murkussa ja melkein jo ohi murkun. Omat kultarakkaat.

2 kommenttia:

  1. Näinhän se menee, meillä vanhempi nyt 17 halusi eläinlääkäriski ja on opiskelemassa tietotekniikkaa, nuorempi nyt 15 sanoi tulevansa ilmapallonpitäjäksi, lähtee syksyllä (jos valitaan) autoasentaja linjalle. Tyttöjä ovat molemmat. Ei sitä koskaan tiedä mitä isona tulee ja ehkä hyvä niin. Haaveita saa ja pitääkin aina olla.

    VastaaPoista
  2. Teppana:) Niinpä, pidän peukkuja, että neiti 15v. pääsee haluamalleen linjalle:)

    VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.