lauantai 5. kesäkuuta 2010

Soppaa, soppaa - enemmän soppaa!

Soppaa on keitetty: kermaista lohisoppaa, lihakeittoa, kasvissoppaa ja onpa keitelty taas myös lankasoppaakin. Ensinmainituista neiti Nökö jo eilen totesi, että taasko soppaa? Ja viimeksi mainituista Miehekäs ja veljeni Velmu, onko pakko? Vastauksena totesin: On pakko.


Tulokset lankasopasta ovat nähtävissä tässä alla. Monen värin kohdalla tuli reaktio, oho – mites tästä nyt tämmöinen ja hups – kuinkas minä harmaata? Mutta loppujen lopuksi, ovathan kaikki värit maailmassa paikkansa ansainneet ja hauskoja näistä ainakin tuli. Kuten siis voi arvata, olen saanut täydennystä raakalankavarastooni. Tätä menoa vaan olen kohta sen käyttänytkin jo – hui! Hiukan malttia sopan keittäjälle, kiitos!

Tänään on taas kuunneltu suvivirttä, saateltu Neiti Nökö yläkoululaiseksi ja pyyhitty salaa silmäkulmia. Lapset toivat oikein hyvät todistukset ja voivat olla panokseensa tyytyväisiä.

Meitä tämä seuraava ei enää kosketa Nökön siirryttyä toiseen kouluun, mutta kyläläisenä tunnen silti hätää asiasta. Kuntamme suunnittelee 5-6 kyläkoulun lakkauttamista ja myös meidän kylämme liki sadan oppilaan "kyläkoulu" on uhattujen listalla. Toivon totisesti, että järki palaa noihin päättävien päihin ennen kuin mitään peruuttamatonta tapahtuu. Se nyt vain ei ole niin, että ne upeanmahtavat jättimäiset koulukeskukset siellä monen kymmenen kilometrin päässä olisivat se ainut autuaaksi tekevä ratkaisu. Ainakin täällä kylällä asuvana koulu on myös kylän keskus kaikin muinkin tavoin ja ainoa asia mitä olemme vaatineet. Kauppoihin, pankkeihin ja posteihin liihotamme palvelusta riippuen minimissään yli kymmenen kilometrin päähän ja yhtä lailla maksamme veromme kunnalle kuin ne taajamissakin asuvat. Uggh - olen puhunut ja vaikenen aiheesta nyt ennen kuin alkaa närästää liikaa. 

Ja koska närästää alkoi, keittelin lisää soppaa, mutta niistä sitten lisää myöhemmin. 


7 kommenttia:

 1. Taas niin kauniita lankoja olet keitellyt. Kastatko osan vyyhdistä kerrallaan väriliemeen vai miten teet nuo värien vaihdot?

  VastaaPoista
 2. Päivi: Kiitos, juuri noin toimin, joskus sitten hyödynnän vaihtokohdissa värien yhteisreaktioita myös:) älyttömän addiktoivaa!

  VastaaPoista
 3. Ovat nuo langat upeita!!! Kouluasia vetää vakavaksi, vaikka vain sivusta seuraa. Meillä täällä on saatu ainakin vielä pitää pikkuruiset koulumme, ja voi vain toivoa, että kaikki omatkin lapset saisivat käydä ala- ja yläasteensa omassa kunnassa. Kamalaa ajatella pienet koululaiset pitkille kuljetuksille normaalin päivän alkuun ja loppuun. Tuleehan niille väsy jo muutenkin. Ja olisivathan ne ympyrät jotenkin muutenkin lempeämmät näissä pienissä puitteissa... Sanoo ensimmäistään vasta kouluun laittava. Joka salaa itse asianomaiselta jo hitusen jännittää tulevaa syksyä...

  VastaaPoista
 4. Anette:) Kiitos kaunis=) Vihti on maantieteellisesti erittäin iso ja saman kunnankin sisällä matkat voivat olla pitkiä, nyt jo pojat kulkevat yli tunnin matkaa suuntaansa aamua ja iltaa, ovat siis erityisopetuksessa, joten omalta kylältä ei löydy sellaista. Neiti Nökö menee ensi syksynä uuteen isoon koulukeskukseen tuohon vajaan 10 km päähän, onneksi ei sen pidemmälle. Muistan kyllä täysin tuon jännityksen, kun noita ekaluokkalaisia matkaan lähettää. Kummasti se siitä lähtee käyntiin, mutta on lupa jännittää, niin äidin kuin lapsenkin:)

  VastaaPoista
 5. Ihania värejä olet taas padastasi loihtinut:)
  Lapset ovat innoissan, kun kesäloma alkoi!
  Tylsää kyllä kun noita pieniä kouluja lakkautetaan... :(

  VastaaPoista
 6. Lila: Niinpä, tylsää on! Lapset kyllä tosissaan pinkaisivat kuin ne tarinoiden vasikat kesälaitumelle. Ovat kuin pellossa, niin likaisia, ainakin mitä hetki sitten vilkaisin;)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.