keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Emppu tuli taloon


(Anteeksi epätarkka kuva, mutta kuvattava on aika vilkas liikkeissään:)

Muistatte varmaan Emppu-kissan, jolle huhuilin uutta kotia tässä taannoin. No, sellaista ei niiden huhuilujen avulla sitten löytynyt ja meidän sydämemme ei antanut periksi, että reipasta 10-vuotiasta poikaa piikitettäisiin. Niinpä sitten viime sunnuntaina hyppäsimme autoon ja huristimme Nummelaan hakemaan poikaa uuteen kotiin eli meille. Meillähän on aiemmin ollutkin neljä kissaa, mutta Valtteri-polon hukkumisen seurauksena olemme olleet vain tällä triolla. Ajattelimme, että ainakin yritämme totuttaa Emppu-Elmeri-Eemelin (huomaatteko, jo on tullut lempinimiä) tänne maalle muiden karvakuonojen kaveriksi.
Paluumatkalla Nummelasta kävi ilmi, että Empulla on hyvin kantava ääni. Ei selvästikään pitänyt kopassa matkustamisesta ollenkaan. Perillä sitten laskimme kopan keskelle olohuonetta ja avasimme luukun. Poju istua napotti kopassaan sen vajaan kolme varttia ennen kuin uskalsi tulla ulos. Tämäkin varmaan johtui ympärillä päivystäneestä nelitassuisten kolonnasta. Ensimmäisen illan kulutti siihen, että vuoroon puski jotakuta meistä ihmisistä, naukui tai sähisi/murisi nelijalkaiselle. Mutta ihmeitten ihme, teki hädät hiekkalaatikkoon vaikka päinvastaista lähtökodista vakuuteltiin. Nyt sitten ollaan siinä tilanteessa, että kolmas vuorokausi on kääntynyt iltaan ja edelleen muristaan tai sähistään jos joku karvakavereista tulee liian lähelle, mutta edistystä siinäkin on huomattu. Annista on vakuuttunut, ettei ole luotettava. Yöt naukuu, että tahtoisi ulos. Olemme päättäneet jaksaa, jotta kiinnittyisi kunnolla uuteen kotiinsa ja tottuisi nurkkiin. Tarkoitus ei suinkaan ole tehdä Empusta sisäkissaa vaan heti kun alkaa vaikuttaa siltä, että on tottunut muihin eläimiin saa alkaa harjoittelemaan tuota ulkoilmaelämää muiden tapaan.Emppu on hauska ja älykkään oloinen kissa. Juttelee ihan mahdottomasti. Jos hänellä on asiaa, tulee viereen ja taputtaa tassulla reiteen. Aamulla heräsin siihen, että taputteli minua kasvoihin ja naukui. Varmaan se oli kissankielellä: ”Pösilö, päästä mut jo ulos!” Taitava kiipeilemään ja hurjan voimakas, nostaa itsensä pelkkien etutassujen varassa ikkunalaudalle hyppäämättä. Oli eläinlääkärin tarkastuksessa todettu 5,5-kiloiseksi. On aika korkea ja kookas siten, ei ollenkaan tanakka. Tutustumista siis jatketaan puolin ja toisin ja eiköhän tässä ihan juttuun tulla jo tuota pikaa. Pitäkäähän peukkuja, jotta kun ulos aikanaan päästetään, myös palaa takaisin, hih!

Iloista viikkoa teille kaikille, me jatkellaan keskustelua Empun kanssa, mjau!

16 kommenttia:

 1. Terve Emppu, kiva että sait uuden kodin! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea Emppu, sait varmasti hyvän kodin ja te kivan Empun!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Onnea Eemelille uudesta kodista :) (jos mun kisu olis ollu poika siitä olis tullu kans Emppu) <3

  VastaaPoista
 4. Suloinen Emppu! Onnea uudelle kissalle ja tsemppiä totuttelemiseen. Meillä on nyt Jelena-kissa majaillut neljä viikkoa ja tottunut kissaamme Minniin, mutta koiramme kanssa ei vieläkään tule toimeen. Hitaasti hyvä tulee =D

  VastaaPoista
 5. Ihanan suloinen Emppu, hienoa että tarinalle tuli onnellinen loppu. :)

  VastaaPoista
 6. Oih miten ihanaa, että Emppu pääsi teille! Tuollaisessa eläinystävällisessä kodissa sen on hyvä olla. Toivon, että se nyt tottuu talon tapoihin ja kavereihin. Halit sulle kun annoit kodin:)

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että Emppu sai kuin saikin kodin. Ja hyvän kodin saikin. <3 Hän vaikuttaa vallan hurmaavalta tapaukselta, toivottavasti sopeutuu hyvin.

  VastaaPoista
 8. Eiköhän se Emppu totu vielä uuteen perheeseensä.Täytyyhän sen ensin löytää oma paikkansa sisäisessä hierarkiassa ja sitten on hyvä ruveta viettämään vaikka eläkepäiviä :)

  VastaaPoista
 9. Voi, kun kiva, että Emppu pääsi uuteen kotiin. Toivotaan kovasti, että saisi nyt jäädä teille. Uskoisin kyllä, että kissat sopeutuvat toisiinsa, eiköhän se ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että Emppu sai kodin! Kyllä hän varmasti tottuu uusiin karvakavereihinkin, tarvitsee vain vähän aikaa. Ja te tietysti tarvitsette kärsivällisyyttä tähän totutteluvaiheeseen =) Terveiset Empulle ja muillekin karvaisille =D

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon, ihanan symppiksen oloisen ja näköisen uuden perheenjäsenen olette saaneet! Toivottavasti totuttelu vaihe on nopeasti ohi ja Emppu Elmeri pääsee viettämään kissanpäiviä muiden karvakamujen kanssa. Kissa kyllä tottuu kuulemma aina ( sanoi eläinlääkärimme) , mutta tapauksesta riippuen voi viedä vähän aikaa.

  VastaaPoista
 12. Onnea Empulle hyvästä kodista ja teille hyvästä kissasta! Kyllä sopeutuminen vie aina vähän aikaa.
  Meilläkin on ollut sunnuntaista asti kolme kissaa, tosin vain tämän viikon hoidossa.

  VastaaPoista
 13. Ihana Emppu! Hassua muuten että juuri kun luin tuosta Empun taputtelusta tuntui minun reidelläni samaista taputusta että ulos pitäisi päästä. Ja toteltava on ellei halua 6kg kissan tekevän reikiä farkkuihin ;)

  VastaaPoista
 14. Emppu-kulta näyttää niin ystävälliseltä kissalta :)
  Onnea Empulle kun pääsi niin tosi hyvään kotiin ja Teille kun saitti noin komean Elmerin perheenjäseneksi!

  VastaaPoista
 15. Voi kiitos teille kaikille niin lämpöisistä ja ihanista kommenteista! Emppu jatkaa tutustelemista, jospa vaikka jo ensi viikolla päästäisiin ulkokissan elämää maistelemaan. Koko ajan mennään eteenpäin.

  VastaaPoista
 16. Empulle onnea uuteen kotiin! Tai mitä onnee se ny enää tarttee ;) Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.