sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Tänä jouluna..

Tänä jouluna minun jouluni ei pitänytkään sisällään hurjaa määrää siivousta ja puunausta. Olen tuntenut itseni suuresti voimattomaksi. Kilppari mokoma oireilee ja onneksi nyt jo lääkityskin on kunnolla aloitettu ja pureekin, mutta hitaasti kuitenkin.

Pienesti olen laitellut esille jouluumme kuuluvia koristeita ja juttuja. Lievän ahdistuksen kera on juostu kaupoilla hakemassa tarvittavat joulukattauksia varten. Jouluumme kuuluvat yleensä meidän molempien sinkkuveljet ja hyvin maustettu liharuoka, hiukan niitä perinteisiä laatikoitakin ja kalaa on myös oltava. Ronttiveljet eivät ole pariutuneet ja hankkineet serkkuja meidän lapsosillemme. Mutta eipä väliä, niin rakkaita molemmat ovat ja jouluumme kuuluvat.

Nyt sitten on edessä joululomaa muutaman päivän verran. Aion ainakin itse käyttää sen paljolti lepäämiseen ja väripadan ja käsitöiden äärellä majailuun. Eikös sellaiseen ole ainakin kerran vuodessa lupa? Saattaapa olla, että historiallisesti kokeilen saamaani punaviiniäkin sopivassa kohdin.


Esikko viettää jouluaan pienten koneidensa parissa maansiirtohommia tehden. Minun koristekiveni realisoitiin välittömästi tähän puuhaan.

Pukin tuoma Tatu ja Patu-kirja on ollut ahkerassa luennassa ja koko joukko on perehtynyt innolla saamiina MP4-soittimiin. Onneksi pukki tuo myös joka joulu hyviä kirjoja, säilyy tuo aidon kirjan tuntuma eikä äidinkieli ihan katoa. Odottavat myös kauppojen aukeamista sillä olivat saaneet kummeiltaan lahjakortteja vaatekauppoihinkin.Minä olen yrittänyt väistellä tätä patteria. Makaa kiinni patterissa jalkojeni päällä, hiukanko on hiki emännällä;)
Mutta – muistakaahan nauttia siitä rauhaisasta ja kiireettömästä joulusta. Muistetaan myös nauttia näistä yksinkertaisista asioista kuten lähimmäisten seurasta ja yleisestä kiireettömyydestä.

Lämpöiset, kanelintuoksuiset joulun toivotukset teille kaikille!

8 kommenttia:

 1. Voi tuota karvapatteria ♥ Hänellä on ainakin sopiva lämpötila, ilmeestä päätellen!
  Voihan kilppari, toivottavasti olo pian kohenee. Väripadat ja yleinen nautiskelu ja laiskottelukin kuuluvat jouluun. Sitten kun valoisuus lisääntyy, voi olla taas virkeämpi, mutta nyt saa zombailla.

  VastaaPoista
 2. Olet tehnyt perheellesi ikimuistoisen Joulun se on tärkeintä. Mahtavaa että teillä on sekä eno että setä perheessä, monilla ei ole :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti lääkkeet rupeavat puremaan kunnolla. Itselläni - kuten ainakin tunnollisella työntekijällä - pukkaa flunssaa lomaksi. Näin aina. Mutta onpa hyvä syy olla paikallaan ja tehdä käsitöitä. Kun muuta ei jaksa. Joulu tulee vähemmällä ja menee kanssa. Meillä ainakin. Jaksamisia.

  VastaaPoista
 4. Kissat vaan on niin söpöjä kuvissa:)
  Lokoisia loppuvuoden päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa oleilua ja mukavaa tapania.

  VastaaPoista
 6. Sinnekin lepoa ja rauhaa, vaikka harvemmin sitä nais-ihmisille Jouluna suodaan... Jos ei ole kuin yksi kissa jaloissa ei ihmisella ole varsinaista hätää... Seitsemän tekee jo tukalaa.

  VastaaPoista
 7. Rauhaisaa Tapanin Päivää !
  Kuulostaa tutulta tuo olo-tila minulla tosin vaivaa reuma ja krooninen k.putkentulehdus..eli 750 mg antibioottia ja tujut särkylääkket siihen päälle.

  Onneksi voin tehdä rakkaita ristipistojani soffan nurkassa ,yksi kissa sylissä ja toinen jalkojen päällä :)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.