keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Otsalampun valossa

Hei vaan ystävät kalliit.

Liki kolmen vuorokauden kakku lienee nyt lusittu. Saimme sähköt takaisin puoli kymmenen aikaan. Vieläkin kuljeskelen taskulamppu taskussa uskaltamatta luottaa siihen, että tämä on pysyvää sorttia.

Meillähän talovanhuksen asukkeina ei lämmityksen suhteen ollut hätää, porimatteja on kaksin kappalein sekä hellauuni että vielä yksi pystyuunikin. Veden kanssa oli kyllä aika ongelmallista samoin valaistuksen.

Mutta kyllähän sitä himoneuloja keinot siinäkin tilanteessa keksii, katsokaas vaikka;)


Otsalamppu se on mainio keksintö, en ole ennen huomannutkaan.

Kostiakaan ei valojen himmeys tai puute tuntunut yhtään haittaavan vaan veti hirsiä neiti Nökön sylissä. Neiti Nökö puolestaan oli haalinut ympärilleen vanhan täkin, oli kuulemma vilu noissa perähuoneissa.


Kuvien laatu ei sattuneista syistä nyt oikein laadullaan huikaise, mutta jospa se tästä iloksi muuttuisi. Ainakin kunhan saamme kuormattua kahden jääkaapin ja yhden pakastimen sisällöt mäelle. Muutama paha sana on kyllä tullut sanottua. Juuri pahimpaan aikaan, kaapit lastattuna kaikella mahdollisella ruoalla. No, eivät ole enää. Tuleepa samalla pestyä kylmäkaapitkin.

Tsemppiä teille, jotka vielä tsemppaatte ilman vettä ja sähköä.

Meillä tuleekin sitten lähiaikojen hankintaan kunnollinen dieselagrigaatti sekä matkatelkkari. Niin ja perustan kunnollisen varmuusvaraston tuonne yhteen kuivakaappiin (lue: selviytymispakkauksen)

Ugh - olen puhissut. Piece vaan:)

19 kommenttia:

 1. Voihan puhina! Tai muuten tuo kuulostaa ihan mukiinmenevältä, mutta ruoan pilaantuminen on hyvin ikävää. Vähäiseen vedenkulutukseen, kuupalla käsien pesuun ja pihasaunassa saunomiseen kyllä tottuu, jos ne vain saa järjestettyä. Onneksi mikään kriittinen vesilaite ei päässyt jäätymään, kun oli lauhaa!
  Kosti on taas niin halipusittavan ihana ♥

  VastaaPoista
 2. Olihan se tunnelmallista, kun suurimman osan ajasta sai olla kynttilöiden valossa. Meillä välillä oli onneksi sähköäkin, että kiireen kaupalla saatiin ruokaa lämmitettyä. Se päätös kumminkin tehtiin, että jokaiselle hommataan oma otsalamppu tulevaisuuden varalle. Kissojen kanssa se on turvallisempaa kuin kynttilät.

  VastaaPoista
 3. Otsalampuistakin on iloa ainoastaan, jos on myös pattereita.. Huoh, ja vaikka kuinka on himoneuloja niin viisi tuntia putkeen yksinään sohvan nurkassa kynttilänvalossa tihrustaen, palellen ja ilman juttuseuraa oli kyllä ihan liikaa. Tänään lähdin ystävän luo evakkoon!

  VastaaPoista
 4. Saila: Totta - lähes kaikkeen pystyy sopeutumaan:)
  Sude: Tuo on niin totta, meillä Esikko yritti koko ajan huiskia noita kynttilöitä. Todellista vahtimista noiden kanssa olo.
  Neulisti: Niin tosi, meilläkään ei ollut kaikkiin heti riittävästi paristoja. Onneksi saimme niitä haalittua. Mutta parempi on evakkoon lähteä suosiolla mikäli on tuollainen tilanne.

  VastaaPoista
 5. Siunattu hiljaisuus, kun sähköt on poikki. Tosin tappioo tulee, kun ruoka pilaantuu.

  VastaaPoista
 6. Otsalamppu on ihan ehdoton vakiovaruste tarvikepussukassa, varapatterien kera. Autossa ja mökillä ahkerassa käytössä. :) Harmillisia luettavia nämä sähkökatkostarinat, aika monella pakastimet joutuneet pakkotyhjennykseen. Me sentään päästiin helposti mökiltä takas kaupunkiin ja sähkön pariin. :/

  VastaaPoista
 7. Ei ole kyllä nykyään paljon tehtävissä ilman sähköä, meillä onneksi ei kestänyt kuin muutaman tunnin...

  VastaaPoista
 8. Meillä sähköt eivät menneet kuin 5 kertaa koko päivän aikan palaten aina muutaman minuutin jälkeen takaisin. Mutta olo oli kyllä onneton niinä pimeinä minuutteina. Korvaako vakuutus pilalle menneet ruuat? Meillä särkyi kerran pakastin ja omavastuun kun ylitti korvattava määrä, niin saimme vakutuksesta.

  VastaaPoista
 9. Onneksi saitte sähköt takaisin,vaikka näkyy tuo neulonta sujuneen ilmankin :) Meillä ei sähköt menneet kuin pari kertaa minuutiksi,selvittiin vähällä...

  VastaaPoista
 10. Melko kauan ilman sähköä olittekin, meillä oli vain muutaman tunnin katkoja. Tosin tapania vietettiin kylässä kynttilänvalossa aggregaatin antaessa sen verran sähköä että osa ruoista saatiin lämpimiksi. Sukankudin kulki koko joulunajan kuitenkin mukana :)

  VastaaPoista
 11. Meillä ei mennyt sähköt kun pätkittäin. Harmillista tosiaan tälläisena aikaina kun ruokaa hamstrataan tavallista enemmän. Onneksi saitte sähköt takaisin. Minulla oli myös tuo otsalamppu mielessä kun ajattelin josko pitkäkin katkos tulee.

  VastaaPoista
 12. Voi itku mikä pätkä, mummulassa ovat edelleen ilman sähköä, eikä loppua näy, myös monta pakastimellista tavaraa pilalla. Huoh. Meillä oli myös julmettu myrsky parina yönä ja lähti asfalttikin Merimestan edestä rullalle, käsittämätön voima, takaranta ei ole entisensä, niin on myrsky runnellu.

  VastaaPoista
 13. Olipas pitkä sähkökatkos, meillä vain pari tuntia, onneksi.

  VastaaPoista
 14. Kurjalta kuulostaa ja kurjaa on ollut ympäriinsä. Ja harmillista tuo ruokien menetys. Tsemppiä selviämispakkauksen suunnitteluun

  VastaaPoista
 15. Täytyneen varmuuden vuoksi hankkia otsalamppu =) Onneksi olette saaneet sähköt takaisin! Ja toivottavasti tästä myrskystä ei tule joka jouluinen tapa...

  VastaaPoista
 16. No huh, pitkään oli teillä sähköt poikki!! Extremeä kerrassaan. Meillä sähköt pysyivät, vaikka tuuli tuiversi tuntitolkulla ja olin valmiusasemissa kynttilöiden kanssa.

  VastaaPoista
 17. Voin kuvitella, että harmittaa noin suuren ruokamäärän pilalle meno. Muun kaiketi kestää, kun puhutaan vain muutamista päivistä. Ainakin jos on kynttilöitä ja taskulamppuja lähistöllä :D

  Ettekös te kuitenkin saa korvauksia pilalle menneistä ruoista?

  VastaaPoista
 18. Kiitos teille kaikille:) Muistelen meillä olevan sen verran suuren omavastuun, ettei tuolta kovin paljoa takaisin taida saada, mutta täytyyhän toki koettaa.

  Harmillisen monella on ollut vielä hankalampiakin tilanteita. Vielä tänäänkin kuulin eräältä henkilöltä heidän olevan yhä sähköttä ja asuvat sähkölämmitteisessä talossa. Evakkoonhan sieltä on pitänyt tietysti jo lähteä.

  VastaaPoista
 19. Onnea selviytymisestä! Meillä meni vaan netti mykäksi ja puut kaatuili, muttei mitään noin järisyttävää tapahtunut, muutamille tuttujen tutuille kyllä täällä Satakunnassa!

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.