torstai 18. lokakuuta 2012

Voihan noidannuoli!

(Kuva lainattu terve.fi - sivustolta)

Ristiselkäni tuolta vasemman pakaran päältä on kiukutellut heinäkuun lopusta asti ja nyt sitten taas, grrhh!

Kävin työpaikkalääkärillä ja väänsi, käänsi, tökki (auts) ja pisteli vaikka mihin suuntaan. Aika pahaa porua pidin siinä tutkittaessa, ei muu auttanut sillä sattui tosiaan. Kuulemma noidannuoli ja nyt sitten ensin röntgeniin ja sitten 15 x  fysioterapiaa. Yritti tuo kirjoittaa sairaslomaakin, mutten kyllä huolinut sillä eihän tämä makaamalla tosiaan parane. Töissä vaan pitää muistaa kammeta ylös tasaisin väliajoin ja lähteä käpsyttelemään. Kai se on hyväksyttävä, ettei vanhuus tule yksin eikä ainakaan ilman vaivoja:)

Täytyy ryhtyä jumppaamaan ja huoltamaan tuota keskivartalon lihaksistoa kyllä oikeasti. 

Nyt sitten viemään tätä sylivauvaa (Helmi) nukkumaan. Himppu, kasvaa ihan liian nopeasti nämä pienet, voi!

Edit-täti tuli kyselemään seuraavaa:  Knit Prolta on tullut nuo ihanat värilliset koivuiset sukkapuikkosetit Dreamzit, mutta en tee mitään setin muilla ko'oilla (miten ihmeessä tuo kirjoitetaan) yli 4mm ylöspäin. Tietääkö kukaan onko vastaavia myynnissä irrallisina?

13 kommenttia:

 1. Auts....
  Toivottavasti saat avun kipuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - relaksantit ovat poikaa:) Olen juuri nyt aikas letkeä:)

   Poista
 2. aijai, voi sinua :-( varmasti karmea ollaa kivussa

  miten olis vatsatanssi?? keskivartalon lihakset saisivat kunnon kyytiä :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuota tai jotakin muuta on pakko ryhtyä tekemään. Ihan oman liikkumattomuuden ja vääränlaisen kuormituksen syytä tämä.

   Poista
 3. Toivottavasti paranee pian, selkävaivat ovat iso haitta. Itsekin olen kärsinyt niistä joskus, mutta löysin hyvän fysiatrin, joka manipuloi selkäni kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri:) Toivotaan, että löydän yhtä hyvän apurin itselleni. Olen ollut tähän asti todella onnekas enkä koskaan ennen tätä vuotta ole kärsinyt selkävaivoista.

   Poista
 4. Kyllä on inhottavia nämä selkävaivat. Ja parhaiten niitä hoitaa kun yrittää liikkua! Mulla vaan meni niin pahaksi kahden kk.n kipuilu että jalat alta viime viikolla. No onpa tutustuttu paikalliseen terveyshuoltoon kyyteineen kaikkineen. Apuvälinehuoltokin on tuttu paikka. Ei kun jaksamista sinulle oikein paljon!

  VastaaPoista
 5. Auts, noidannuoli on ikävä vaiva. Toivottavasti kipu hellittää nopeasti. Keskivartalon treenaaminen muuten oikeasti kannattaisi. Minulla on pienen ikäni, ihan lukiosta asti ollut selkäongelmia. Siis sellaisia, että selkä vaan jämähtää ja sitten kävelen neljä päivää kaksin kerroin kuin ankka. Vaan eipä ole enää ollut jokuseen aikaan, kun olen treenannut kroppaani ja yrittänyt vahvistaa syviä vatsalihaksia + selkälihaksia. Noidannuolet ovat loppuneet. Tosin keskikroppa on vieläkin liian heikko (haittaa esim. juoksuharrastusta), joten treenaus senkun jatkuu... Helmille terkut ja muillekin karvaisille =)

  VastaaPoista
 6. Avuksi saattaisi olla piikkimatto pahimpaan kipuun juuri nyt - ja kylmägeeli tai vastaava täsmägeeli. Ja sit sitä jumppaa... Parane pian!

  VastaaPoista
 7. Paranemisia; selkäkivut on inhottavia! Kristan neuvot ovat hyviä; itsekin olen alkanut treenaamaan vatsalihaksia, ainainen selkäkipu kun on vaivana.

  VastaaPoista
 8. Änkyrän noita, nyt pistät sen nuolittamaan jotain toista. =) Yks mikä meillä on käytössä jos oikeen joku paikka pääsee jämähtämään, on elektroninen lihasstimulaattori. Semmonen hyvä ensiapu, kun tuppaa itselläki tuo jumppailu välistä unehtumaan, nii paikat jumii.

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanat teille kaikille:)

  Kati: tuota täytyykin heti lähteä kuukeloimaan. Ensisijaisesti nyt kävelyä, Heikkilän laiskannaisen punnerrusta ja venyttelyä varovaisesti.

  VastaaPoista
 10. Hei, Dreamzeja ei saa valitettavasti irtonaisina, vain setteinä :)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.