tiistai 30. lokakuuta 2012

Arki jatkuu

Täällä on kuntoutujan arki alkanut ja tänään kävin tapaamassa fyssaria ensimmäisen kerran. Kotijumppaa kolmen varovaisen liikkeen kera ja toistoja 5-15 krt/joka tunnin päästä. Kepit ja tukivyön sain mukaani myös. Kepit koska kävelyni tai oikeammin sen yritys tällä hetkellä vetää lantion aivan kieroon. Heti helpotti kun nuo sauvat sain. Tukivyötä suositteli vain esimerkiksi yli puolen tunnin autossa istumiselle ja vain hetkittäin kerrallaan. Tästä se siis kuntoutuminen nyt alkaa - laiskana ei siis olla saa. Joten hyvällä syyllä aina puolen tunnin päästä ylös ja väripadalle. Sitten taas jumpat ja istumaan. Varsin tehokas kierros siis - tulee melko paljon käpyteltyä näin eikä paikallaan kovin pitkään pääse olemaan. Päivälepo on pakko ottaa tunnin verran, muuten on illalla selkä jo niin väsynyt ja kipeä. Sen huomasin eilen ja tänään onkin sitten ollut sen johdosta kipeämpi päivä. 

Sairaalassa ollessani tulin todistaneeksi, että puolittain selällään onnistuu ainakin sukan teko ja virkkaus. 

Siellä nimittäin valmistui Elfin-mohairista salomoninsolmuhuivi. Ihan tuollainen suuri kolmio siis, mutta tässä hieman lähikuvaa hauskasta värien vaihtelusta. Kuljetin mukanani työssä myös ohutta liukuvärjättyä sukkalankaa Fame Trendiä ja aika hauska tulikin.Virallinen pahiksemme Kosti on yllättänyt meidät kaikki ja ottanut hyvin hoivaavan asenteen pieniä kohtaan. Nytkin hetki sitten pötköttivät sängylläni kaikki kolme ja iso harmaa pesi antaumuksella pieniä. Pakeni kyllä juuri kun olisin kepin ja kameran avulla sinne päässyt, joten kuvaa vain kuorsaavista pikkuisista.


Päiväpeitteetön sänkyni tuntuu houkuttelevan koko katraan välillä sinne. Saan kohta miettiä minne minä päiväunille aion.

Kiitokset kauneimmat teille kaikille kannustavista kommenteistanne edelliseen. Tästä se taas arki siis jatkuu.

12 kommenttia:

 1. Nyt kun jaksat jumpata niin selkä tulee vielä kuntoon. Hitaasti hyvä tulee. Ja sitten välillä neulot ja virkkaat ja värjäilet lankoja.

  VastaaPoista
 2. Hyvin jatkuvaa toipumista! Ihanaa päikkäriseuraa, toivottavasti mahdut mukaan.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä, siitä se toipuminen lähtee! Voi että on ihana kuva unisista pikkuisista. :D

  VastaaPoista
 4. Onpas kurjasti käynyt. Toivottavasti kuntoutuu ilman leikkausta ja kivut häviävät. Pitkäaikaiset kivut ja hermoihin liittyvät ongelmat ovat tosi inhottavia. Selkäleikkauksesta kuntoutuminen itsessään on jo melkoinen prosessi, mutta avunhan siitäkin saa, jos ei ilman onnistu.

  Nyt vain syvät lihakset kuntoon ja jos on vääristynyt asento tmv. ne pitää korjata. Niistä ainakin itselläni on ollut suuri apu, mutta mulla ei ongelmat toki ole olleet ihan noin suuria. Välillä väsyneenä tahtoo edelleenkin palata vanhoihin huonoihin asentoihin ja selkäkin sitten ilmoittelee. Aika harvoin onneksi enää.

  Paljon tsemppiä ja parantavia ajatuksia :)

  Nytte vasta luin kuulumisiasi, kun en enää nykyisellään seuraa niin ahkerasti blogimaailmaa kuin ennen...

  VastaaPoista
 5. Tsemmpiä selän kanssa! Täällä myös yksi selkävaivainen, joka on tullut siihen tulokseen ettei semmoista sänkyä ole olemassakaan, jossa voisi selän kipeytymättä nukkua pitkään. Hyvä syys siis olla aamuvirkku ja nauttia aamuista yksinään, kun selkä pakottaa pois peiton alta.

  VastaaPoista
 6. hyvä, hyvä

  kuulostaa siltä että "hyvin"(parempi) sinulle kuuluu, olen illoinen sinun puolesta ja myös että mieli pysyy virkeänä myös kun pystyt neuloa/virkata

  :-))

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä ja toipumisia! Sisarellani myös selkä reistailee, pitäisi muistaa se jumppaus silloinkin kun selkä on parempana. Toivottavasti saat selän kuntoon ilman leikkausta.

  VastaaPoista
 8. Sä todella olet ottanut härkää sarvista, hienoa! Jatkat samaa rataa, niin kyllä se selkä joutuu taipumaan hyvään taas.
  Noi päikkäri seuralaisethan on mitä parhaimpia lämmittäjiä, suloinen kuva. Ja onhan se nyt selvää, ettei Kosti voi mainettaan pilata sillä, että antaa sun kuvata häntä liian lempeänä. ;D

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä minultakin. Ihana kissakuva :)

  VastaaPoista
 10. Siitä se lähtee hissukseen! Pitää vaan jaksaa jumpata ja muuten noudattaa ohjeita - vaikkei aina oikein mieli tekisi, nimimerkillä kokemusta on ;) Onneksi sinulla on paljon suloisia karvakasoja ilahduttamassa =)

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä ja toipumista! Minullakin on ollut välilevynpullistuma, joka sitten kuivui itsestään. Olisivat kyllä kiireellisenä leikanneet, mutta en halunnut ja onneksi sitten parani muuten. Nyt on selkä ollut hyvä. Kyllä se siitä.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.