lauantai 10. heinäkuuta 2010

Touhukas lauantai

Tämä lauantai on ollut monenlaista touhua täynnä, siitäkin huolimatta, että nukuin hieman univelkaa pois. suomeksi sanottuna siis kömmin ylös myöhään aamupäivästä. Teki niin hyvää, että oksat pois. Vielä viikon verran töitä ja sitten aloitan kolmen viikon loppulomani. Oli ihan viisas ratkaisu pitää tuo yksi viikko heti kesän alussa, pahimmat uupumukset sai siinä pois ja on nyt kohtuu hyvin jaksanut töitä paiskia.

Kaivelin tuolla tekelekaapeilla ja löysin sieltä valmiiksi leikatun tunikapuseron. Mukava erittäin rento malli. Sain jostakin inspiraation ja ommella surautin tekeleen valmiiksi. Välillä sitä ihmettelee, miksi työt jäävät ihan vaiheeseen. No, tavallaan kyllä ymmärrän, nytkin jouduin siirtelemään koneita välillä ruokailijoiden tieltä pois, ärsyttävää. Tarvitsisin ehdottomasti oman ompelunurkkauksen. Mutta, tässä siis päivän tuotos:


Muistelen kaavan olevan jostakin noista japanilaisohjekirjoistani, en kyllä kuollaksenikaan mistä.
Kangas on henkäyksen ohutta kukallista puuvillavoileeta, kuosi rakentuu hauskasti kudotusta ruudutetusta
kuviosta. Ei kyllä taida valitettavasti erottua kuvasta, mutta saa tästä nyt ainakin jonkinlaisen käsityksen. Keyhole-kaula-aukko ja muotolaskokset rinnan kohdalla. Oikein ihanan tuntuinen päällä ja vilpoisa näillä helteillä.

Värjäyssormeakin taas kolotti ja eihän siinä auttanut muu kuin kaivella pata taas esiin ja uitella vyyhtejä. Nämä alla olevat ovat eilisen tuloksia ja tämän päiväiset ovat vielä kuivumassa. Nalle pohjalankana näissä, se uusi keräkoko siis.Miekkoset tekevät heinää kirjaimellisesti hiki hatussa, luontaisetuna ainakin 500 paarman puremaa ja kulutettuna kymmeniä litroja vichyä ja limpparia. Tekaisin päivällä tomaattisen ja kermaisen tonnikalalaatikon nälkäisille ja hyvin teki kauppansa. Nyt vain jännitetään saadaanko kaikki paalattua ennen kuin ehkä/kenties-sateet tulevat.

Vielä ajattelin tästä saunan lämmitykseen suunnata, en vieläkään suostu valittamaan helteistä, olkoon vaan. Kyllähän sitä ennättää taasen talvesta kärsiä, eikös?


6 kommenttia:

 1. Tunika on kaunis! Ihanan mallinen ja näyttää kyllä kevyeltä ja vilpoiselta :). Ja voi noita värejäsi. Niin houkuttelevia!

  VastaaPoista
 2. Ihanan tunikan olet tehnyt:) Ja taas olet myös ihania värejä loihtinut, nam!

  VastaaPoista
 3. Ihania lankoja! Minä ainakin nautin näistä helteistä, talvi oli niin kamala, kun jatkuvasti satoi lunta ja oli kylmä. Maalla elämä on kesällä niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse lämmittää jne. Parasta kaikesta on se, että vedet on lämpimiä ja pääsee uimaan.

  VastaaPoista
 4. Langat näyttävät suorastaan herkullisilta. Helle on mukavaa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos teille kaikille kauniista kommenteista, tulin tosi iloiseksi niistä. Iloisia kesäpäiviä itse kullekin:)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.