torstai 28. toukokuuta 2015

Olisiko tämä nyt se kesä?

Ihana, ihana ilma on vallinnut jo pari päivää.

Sen myötä olen rohkaistunut pihamaallekin kurkkimaan. En tarkoituksella ole siellä juurikaan tutkinut mitä on sisällensä syönyt. Uuden kodin pihat ovat aina yllätyksiä täynnä. Ajattelinkin, että koska en todellakaan ole mikään puutarhaihme niin annan niiden olla alkuun rauhassa ja nyt voin varovasti ryhtyä perkaamaan kun jo erotan mikä on rikkaruoho ja mikä kukka. Kivikkokasvien tyylisiä on tännekin minulla ajatus laittaa jonkin verran. Mutta katsokaas mitkä minua tällä hetkellä ilahduttavat takapihalla.


Takapihan terassin aidan kupeessa on upeita tulppaaneja. Ja nyt, saa nauraa - eikös nuo vihreät lehdykät olekin rikkaruohoja. Saanhan nyppiä ne pois? Siellä takana terassilla pilkottavat vielä paketissaan kalusteet. Miehekäs ryhtyy niitä pian kokoamaan.


Ja kun käännyn pienellä pihallani: omenapuu! Kauneimmillaan aloittamassa kukintaansa. Etupihan pikkuisella pläntillä taas on kaunis tuija. Sinne varjoisalle pikkupihalle pitää miettiä mitä helppohoitoista kädettömän tarhurin kasvia laittaisin. 

Omenapuun kukat ovat kyllä yksiä suosikeistani. 

Nämä ilmat saavat sen olemattoman tarhurin sisälläni nostamaan päätään ja varovasti ehdottelemaan kaikenlaista. Pitäisikö sitä kuunnella? Hmmm..

Psst. lisäilen tuonne kotikirppis-sivulle pikku hiljaa silloin tällöin kaikenlaista laidasta laitaan sillä koko ajan perkauksissa tulee eteen monenlaista itselle tarpeetonta.

Edit: kävinkin sinne yhden ihanan kirjan jo lisäämässä

Ihanaa aurinkoisten päivien viettoa teille lukijani.

6 kommenttia:

 1. Kyllä, vihreät ovat rikkaruohoja ja vieläpä ehkä kaikista inhottavimpia sellaisia: Vuohenputkea. Kannattaa yrittää ottaa niin paljon juuria mukaan, ne ovat sellaista spagettimaista. Lupaan, että sen lajin hommaa riittää vielä tuleviksi vuosiksikin ; )

  Ihana omenapuun kukka! Meillä taitaa taas käydä niin, että puut ei kuki. Erittäin harmillista. Mutta päärynäpuu ja kirsikat ovat kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voihan putki. Kuulostaa kököltä otukselta. Käyn sen kimppuun siis heti viikonloppuna, mrr..

   Harmillista jos ette saa omppuja, mutta onneksi sentään päärynä ja kirsikka tuovat silmäniloa:)

   Poista
 2. Hei Zelda ! Kiitos tuhannesti kun kerroit Velmu Aleksanterin terveisiä..on aina ihanaa kuulla mitä näille "orpolapsillemme2 joita olemme hellimmin hoivailleet pikkupentusina , kuuluu sen jälkeen kun ovat kotiutuneet omiin oikeisiin koteihinsa. Ihanaa että V.Aleksanteri tuo teille iloa päivittäin ja on mukana kaikissa arjen touhuissa. sama juttuhan se on meillä eli kun tätä kirjoittelen Melissa-Baby nukkuu sievästi kerällä toimiston pöydän muovikorissa ja kehrää unissaan pur-pur.
  Upeat värit tulppaaeissasi noista kyllä saat varmasti väri-inspiraatiota ihaniin langan värjäyksiisi.Iloa ja valoa kevääseen ja mukavaa kesän odotusta Sinulle !

  VastaaPoista
 3. Vuohenputkea. Innostuu vaan, jos sitä ei saa juurineen pois. Melkoinen riesa! Kuulema voi käyttää salaattiin ;)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.