sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Tunnelmaa virittelemässä

Havahduin tässä siihen tosiasiaan, että joulukuu alkaa jo tiistaina ja eikös perinteisesti ryhdytä joulutunnelmaa virittelemään viimeistään näihin aikoihin? Niinpä aloitin täältä blogista ja uudesta jouluisesta blogipohjasta. Koti huutelee vielä jouluvaloja ja muutoinkin kaikki jouluisempi rekvisiitta kiljuu vielä tuolla laatikoissaan ja saavat kiljuakin, ainakin niin kauan kunnes on jonkinlainen tarkempi siivous saatu tehtyä.

Iski taas viikonloppuna ihan mahdoton värjäysvimma. Eihän siinä auttanut mikään muu kuin kaivella noita halpisveikkoja tuolta komeron perukoilta ja värejä sekoittelemaan. Tällä kertaa pysyin todellakin kohtuudessa, värjäsin vain yhden vyyhdin. Pohjalanka on vitivalkoista veikkaa ja väreiksi sekoittelin Grapea ja Orangea, sekoitussuhdetta en huomannut taaskaan laittaa ylös, mutta tykkään kovasti lopputuloksesta.

Annoin langalle nimeksi Kypsä Kaura sillä sen väristä tuo luonnossa todellakin on. Sellainen hiukan murrettu lämmin viljankeltainen eri sävyissään. Kovasti paljon houkuttaisi ryhtyä ihan reaktiiviväreillä värjäämään ja laadukkaammista pohjalangoista, kunhan vain nyt tietäisi mistä noita saisi tilattua ja miten niillä värjäillään. Vinkkejä otetaan vastaan mikäli joku hyviä linkkejä tietäisi.Viikonloppu on mennyt leppoisissa merkeissä, on syöty hyvin, karkotettu pimeyttä ja märkyyttä kynttilöin ja kuumin teekupposin. Koirusressukin sai uuden lelun koska on ollut kovin apea kun ei tuonne kuraan ja sateeseen ole oikein mitään asiaa yhtään pidemmäksi aikaa. Joulutontuille yksi toive, kun siellä ikkunoiden takana hiippailette. Sopivasti lunta ja pakkasta pian pian, kiitos!


4 kommenttia:

 1. Samoja värjäyshaaveita elättelen ja joulua pitäis laitellam tuo vesisade ei vaan innosta.
  Hyvää Adventtiaikaa!

  VastaaPoista
 2. Samoin Mammutti, nautitaan olostamme sateesta ja pimeydestä huolimatta.

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva, että jätit kommentin blogiini. Löytyi taas uutta luettavaa :)

  Mieki oon haaveillu, että jossain välissä pääsisin kokeilemaan vähän enemmänkin lankojen värjäilyä ja juuri noilla reaktiiviväreillä. Aika ei vain riitä kaikkeen. Kerran olen kokeillut Kool-aid -värjäystä ja kerran Nitorin yleisvärillä värjäämistä. Mukavia kokemuksia nekin.

  VastaaPoista
 4. Tess: on meitä värjäyksien perään hinkuvia sitten enemmänkin, se on mukava huomata. Ja niin totta tuo, että saisi olla vuorokaudessa eräskin tunti lisää, jotta kaiken haluamansa ehtisi tehdä;)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.