tiistai 25. toukokuuta 2010

Ikänäkö?

Alla oleva kuva on Aulangolta Hämeenlinnasta. Tytär sen otti tänä keväänä koulun retkellä. Kuvaa katsellessani mieleeni palautui muutaman vuoden takainen tapaus melkein samasta kohdasta. Tarina todistaa sekä sen millainen piiloblondi olen, että myös sen kuinka ikänäkö voi yllättää parhaissakin piireissä.

Olimme siis kauniina kesäviikonloppuna vanhempien hyvin ansaitsemaa hotelliviikonloppua viettämässä juurikin samaisella Aulangolla. Päätimme lähteä kaunista puistoa ja näköalatornia katsastamaan. Ylös päästyämme ihailimme allamme näkyvää vettä ja maisemaa. Yhtäkkiä huomaan suuren kalan uivan alhaalla järvessä ja totean miehelle siitä kohtuulliseen ääneen. Hän katsoo minua hetken ja repeää täysin: "Ei kulta, se on kyllä ihan oikea ihminen, joka ui". Ympäriltämme kuului eriasteista tyrskähtelyä ja minä taisin toivoa, että torni avautuisi ja nielaisisi minut. Sittemmin olen yrittänyt hiukan aikaa miettiä ja puhua vasta sitten, varsinkin julkisilla paikoilla. Todettakoon myös, että ne lasitkin ovat jo löytäneet tiensä nenälleni, ilmeisestä tarpeesta.

Näyttäisi vaihteeksi siltä, että sade taukoaisi. Iltapäivästä oli jo melkein hiki ja aurinkolasejakin tarvittiin. Töissä puolestaan pitää hiukkasen hoppua. Olen ensi viikon lomalla ja jostakin kummallisesta syystä hommaa aina tuntuu kasaantuvan loman edellä.

Kauniita kesäpäiviä toivomuskeijulta, kiiitooos!


8 kommenttia:

 1. No voi:) Mä kans joudun miettimään ensin mitä sanon etten möläyttele mitä sattuu:)

  VastaaPoista
 2. Voi kun osaiskin miettiä, ennen kuin sanoo... Meidän tytöt on tänään samassa paikassa luokkaretkellä.
  Toivotaan tulevaksi niitä kauniita päiviä!

  VastaaPoista
 3. Hih, sattuuhan sitä :D Mulla on toisinaan tapana kanssa möläytellä mitä sattuu ja sitten hävettää.

  VastaaPoista
 4. Tuosta tuli mieleen, kun minulla on tapana uida järvellä pitempiä matkoja kesäisin ja yksi kesämökkiläinen (50-60-vuotias mies) tuli laiturilleen ja huomasi minut järvessä ja tokaisi ihmeissään, että "mikä se tuolla on?!". Luuli varmaan myös nähneensä ison kalan tai Loch Nessien hirviön...

  VastaaPoista
 5. Heidi: Lohdullista, että muutkin:)
  Mammutti: Tilaukseen laitettu, jospa myös tulisi, kun riittävän moni tilaa.
  Tess: Voi meitä:)
  Päivi: Vai Loch Nessien, hihii!

  VastaaPoista
 6. Kauniit maisemat:) Minä olin viime vuonne neidin luokan mukana tuolla. Silloin ei onneksi uinut kaloja järvessä;) Näin kun ikää tulee, niin saa kyllä oikeasti miettiä kaksi kertaa (tai miljoona) mitä suustaan päästää;)

  VastaaPoista
 7. Kissankuva on hieno, sillä on oiken tupsukorvat;)
  Ah, hyvä kun tykkäsit Anyn värivalikoimasta, en siis vain itse kuvittele, että ne on kauniita värejä. Taitaa tuo Print olla uutuus, en muista oonko nähnyt. Mitens sä sinne Viru-kadulle yks kaks tupsahdit?
  Ja on tuo blondijuttukin aikas hauska.

  VastaaPoista
 8. Lila: Totta turiset:)
  KristiinaS: Karvaa noilla meidän katzeilla tosiaan riittää, ihan liiaksikin. Anyihin voi saada addiktion, kääk! Itseasiassa Tallinnassa asuva tuttavan tuttava meidät ohjasi siihen Virukadun kulmaan, mutta itse liikkeen löysin ihan vahingossa, olisikohan siellä ollut jokin kyltti kadulla, joka viittasi käsitööhin? Tää sisäinen blondi-juttu on sisäpiirin vitsi meillä, tasaisin väliajoin teen jotain ihan älytöntä, kotijoukot ovat siihen jo tottuneet.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.