maanantai 18. heinäkuuta 2011

Huivituttaa


Marie my sweet

Pohjalanka White Blue Faced Leicester 2 ply 70% wool/30% nylon 100g/345m

Mieleni tekee ensi talveksi tummanpunaista semisolidia pehmoista huivia ja tästä se tulee. Malli vielä hiukan pohdinnassa, mitään kovin suurta huivia ei tästä määrästä tule, joten malliehdotuksia otetaan ilolla vastaan:)

Tässä samalla voinen tehdä tunnustuksen lankahamsteroinnistakin: Novitan syysvärit sytyttivät sen verran, että tuli hankittua Rose Mohairia leijonankeltaisena, Luxus Cottonia beigenä tiskirätteihin, Polkua kokeeksi värissä Mustajuuri ja 7veikkaa värissä Fasaani.Annia eivät tekemiseni tänään ole tämän enempää kiinnostaneetpaitsi imurointi, jolloin pakeni keittiön pöydän alle ja katseli epäluuloisesti vuorotellen minua ja imuria.

Tämä alkaa olla se aika kesästä, jolloin jo pikkuisen alkaa huomata kesän kääntyvän loppupuolelleen. Ohra kuitenkin on onneksi vielä näinkin vihreää eli ihan syksyn tuoksuista ei vielä voi puhua.Tänään tosiaan herkuttelimme kanttarellikastikkeella ja uusilla perunoilla. Nami nami! Ilmeisen hyvää se tosiaan oli koska tuossa iltasella yhytin esikon kastikepannulta ruokalusikan kanssa. Yhtään ei jäänyt jäljelle, siitä sankari piti huolen.

Nyt taitaa olla aika mennä laittamaan pannu kuumaksi heinän tekijöille, josko jo malttaisivat tältä päivältä lopettaa.


12 kommenttia:

 1. Nyt onkin ollut hankala heinäntekokuu ainakin täälläpäin, kun sadetta on tullut parin päivän välein, ja ens yönä varmaan taas oikein kunnolla. Siinä saa pöyhiä ja pöyhiä.
  Minä en tosin ole ollut heinätöissä, mutta olen miehiltä kuullut.
  Ihana huivi, ihana ruoka, ihania lankoja! Minunkin rupesi niin tekemään mieli kantarellikastiketta, huomenna käyn kylillä, jospa sieltä löytyisi enemmän kantarelleja kuin metsästä (jossa en ole edes vielä käynyt katsomassa ;-))

  VastaaPoista
 2. Saila: Totta puhut, ei oikein ennätä niitetyt kuivaa missään välissä. Meilläkin niittävät varuillaan aina muutaman hehtaarin kerrallaan. Yritetään näin välttyä suurilta piloille menneiden määriltä. Kastiketta voin vain lämpimästi suositella, mjams:)

  VastaaPoista
 3. Ihana punainen, slurps! Odotan innolla, mikä huivi siitä syntyy! :)

  VastaaPoista
 4. Herkullisia lankoja, ei ihme, että innostuit ostoksille :) Tuo punainen on jälleen oikea sydämensulattaja, vau!

  VastaaPoista
 5. Drucilla: Kiitos:) Vielä pohdiskelen itsekin sitä mallia, täytyy kurkkia Räveltämöstä varmaan:)
  Mari: Tällä kertaa oli muuten ihan selvät sävelet jo siitäkin, mitä niistä tulee, outoa,enhän minä koskaan silleen... Kiitos punaisen puolesta:)

  VastaaPoista
 6. Komeita lankoja ja meilläpä on kanssa syöty kanttarelleja mutta pikkaisen eri muodossa.

  VastaaPoista
 7. Herkullisen väristä huivilankaa ja muutkin langat ovat upeita. Itsekin olen ajatellut ostavani Polkulankaa. Tuo lanka varmaan riittäisi Lankakomeron sirppihuiviin. Se on kaunis huivi.

  VastaaPoista
 8. Neferi: Kiitos=)
  Tupu: Olikin tosi herkkusen näköistä piiras, jonka olit tehnyt:)
  Neule-Kirppu: Kiitos kaunis:) Heti piti mennä tsekkaamaan Sirppi ja siellähän se oli suosikeissani, sopii kuin nakutettu tarkoitukseeni. Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 9. Minut vie myös nuo lankasi. Ihanaa väriterapiaa...

  VastaaPoista
 10. Iiihanan värisiä lankoja! Mäkin olin ihan myyty noille syksyn uutuusväreille.

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.