torstai 24. joulukuuta 2009

Joulu on täällä taas!Ihan aamusta asti on sielu ihmetellyt: jälleen kerran joulu. Taas julistetaan joulurauhaa Suomen Turusta. Joko se tulla tupsahti, ihan varkain tulla jolkotti. Vaan eipä hätää, kalkkuna on paistettu, fileet marinoitu, mureke paistuu hetken päästä uunin lämmössä, perunoita keittele äitimuori vielä, salaatit pakkaa pöytään ja johan laumasi koolle voit kutsua.


Lahjojen määrällä ei tänä vuonna juhlita, tarkoituksella. Jospa se hyvä joulumieli löytyisi vähemmälläkin ja löytyyhän se. Leikkijä malttaa leikkiä niillä muutamalla, mutta sitäkin mieleisemmällä tavarallaan. Toinen puolestaan viipyilee tuolin mutkassa muassaan vieneen kirjan kera.

Taas tuli joulu, meidän joulumme, tuli kuitenkin vaikkei joka nurkka kiilläkään puhtauttaan.

Pitkään mietin myös aatonaattona, soitanko isäukolle, ansaitseeko sitä ollenkaan, vastaako kuitenkaan. Niin vain soitin, päätin olla ensimmäinen, joka sanaisen arkkunsa aukaisee ja kuinka ollakaan: vastasi tuo. Liikuttavan liikuttunut ja iloinen pieni ääni siellä langan toisessa päässä. Ikään kuin paiskattiin sovinnon tassua, tehtiin jonkinlainen välirauha ja hyvä niin, vanha mieshän tuo jo on. Ehkäpä on aika oikeasti antaa anteeksi, niin hänelle kuin itsellekin. Elämä on … niin lyhyt ja ohitse ennen kuin huomaakaan.

Nyt jos veisi vielä ne kynttilät äidin ja muiden haudoille. Joulu on täällä taas


7 kommenttia:

 1. Oikein hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kirjoituksesi nostatti kyyneleet silmiini; joulun sanomassa on myös armo. Hieno teko sinulta! Lämpimät ajatukset näin jouluaattoiltana sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kangaskasa: Sinulle myös oikein lämpöiset joulun toivotukset!

  VastaaPoista
 4. Oikein hyvää joulunaikaa ja onnea vuodelle 2010!
  Kun pystyy antamaan anteeksi, niin itsellekin tulee hyvä mieli ja helpotus.

  VastaaPoista
 5. Sinulle myös Anitta, oikein hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Hyvää joulunaikaa sinulle ja perheellesi:) Kauniisti kirjoitit...en tiedä taustojasi mutta vanhempien kanssa on ihana jos on välit kunnossa:)

  VastaaPoista

Lämpöinen kiitos kommentistasi:) Niitä on aina niin mukava saada ja lukea.